Šta je novo?

Home wireless net pitanje

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Neki dan sam kupio 2 D-link Air Plus DWL-520+ kartice i kako tako instalirao mrezu u Ad-hoc peer-to-peer mod u(2 kompjutera). Ali imam par pitanja. Iako kompjuteri nisu vidljivi jedan drugom (deli ih zid) komuniciraju kako tako, ali se neretko desava da mreza postane unvailable, pa posle nekoliko trenutako ponovo proradi. U 80% slucajeva kada mreza postane unvailable meni se kompjuter zakuca a proradi zajedno sa mrezom (Intel P4) dok kod mog brata (AMD XP) nebitno da li je mreza Available ili ne kompjuter non/stop radi OK.
Interesuje me sledece dali mozda neko ima iskustva sa navedenim karticama, dali bi access point ubrzao komunikaciju i sprecio povremene gubitke konekcije koje sam naveo, jer iako on prikazuje da je brzina 22Mbps ja u to ne verujem. jer recimo igranje u mrezi je bilo mnogo bolje tok smo koristili kablove, sada malo gnjavi. Mozda sam neka pitanja ili informacije izostavio ali to je u principu to?
Ako treba jos informacija poslacu ih
Unapred hvala na odgovorima.

Goxy je napisao(la):
Neki dan sam kupio 2 D-link Air Plus DWL-520+ kartice i kako tako instalirao mrezu u Ad-hoc peer-to-peer mod u(2 kompjutera). Ali imam par pitanja. Iako kompjuteri nisu vidljivi jedan drugom (deli ih zid) komuniciraju kako tako, ali se neretko desava da mreza postane unvailable, pa posle nekoliko trenutako ponovo proradi. U 80% slucajeva kada mreza postane unvailable meni se kompjuter zakuca a proradi zajedno sa mrezom (Intel P4) dok kod mog brata (AMD XP) nebitno da li je mreza Available ili ne kompjuter non/stop radi OK.
Interesuje me sledece dali mozda neko ima iskustva sa navedenim karticama, dali bi access point ubrzao komunikaciju i sprecio povremene gubitke konekcije koje sam naveo, jer iako on prikazuje da je brzina 22Mbps ja u to ne verujem. jer recimo igranje u mrezi je bilo mnogo bolje tok smo koristili kablove, sada malo gnjavi. Mozda sam neka pitanja ili informacije izostavio ali to je u principu to?
Ako treba jos informacija poslacu ih
Unapred hvala na odgovorima.

Probaj ovo:
1.http://osiris.urbanna.net/antenna_designs/projects/template/
2.http://www.geocities.com/sdanijel
isto kao pod 1 samo na nasem:
http://www.bgwireless.net/forum/viewtopic.php?t=652&sid=cf0531545ac3273d01903b99175f2e29

3.www.bgwireless.net/forum
4.www.nsmreza.co.yu/forum

Imas dosta isksustava pod 3 i 4.
Prve dve kombinacije , narocito 1. ,ako malo detaljnije iscitas, trebalo bi da ti pomognu uz nikakvo investiranje.
Nadam se da sam pomogao.

Najbolje da postavim pitanje na BG Wireless-u. Medjutim i kada jedan kompjuter nije upaljen mreza je i dalje aktivna s tim sto nema receivinga (barem on tako prijavljuje) a takodje se s vremena na vreme i gubi, zato smatram da komunikacija i nije bas jedini problem osim u slucaju da i kada je kompjuter ugasen moja karta pravi mrezu sa kartom na ugasenom kompu.

Ja i dalje mislim da bi pod 1.(2) trebalo da ti pomogne.
Mada sve je moguce.Srecno.

A sto ne pokushas da stavish racunare u istu sobu i vidis da li mreza onda radi kako treba, a ako ne radi ni u istoj sobi onda nesto nisi dobro podesio - sto hardware-ski, sto software-ski... Drugo - probaj
ping ip.broj.bratove.mashin -t

i vidi da li gubis pakete - uzrok gubitku paketa je obicno slab signal.

nIce Cream je napisao(la):
Za pocetak obavezno skini ovaj driver i instaliraj na obe masine:
ftp://ftp.dlink.com/Wireless/dwl520+/Driver/dwl520+_drivers_307.zip
- resava problem sa smrzavanjem sistema kada nema mreze.

Posto si mi naveo u PMu da si usmerao antene - NEMOJ!
Dobro ih zavrni i usmeri ka plafonu po 90 stepeni. Znaci da stoje uspravno, i jedna i druga, kao bandere :)

nisam ih usmerao nego sami ih malo ukosio posto im smetaju drugi kablovi da stoje potpuno uspravno.
reci mi samo kako sad da instaliram drivere. jel da idem na setup ili da idem na update driver iz device managera. posto tamo u uputstvu se preporucuje da se kartica ne stavlja dok se driveri ne instaliraju. Valjda to nemoram da radim.
Ne rece mi za acesspoint, dali bi resio nesto.

Poslednja izmena:
Lakse i jeftinije resenje ti je dodatna antena sa malo kabela, kad vec pendreci ne rade posao.

AP ce ti usporiti komunikaciju.

Pojasni mi to malo sa dodatnom antenom. Na sta se povezuje, jel trebaju 2 gde moze da se kupi i slicno?

Vrh Dno