Šta je novo?

Home page

pc.next

Slavan
Učlanjen(a)
13.10.2007
Poena
304
Posle kompletnog apdejta sa neta, instaliran je i IE ver 7. Home page od tada je iskljucivo MSN. Regularnim putem je nemoguce promeniti. Ima li neko slicno iskustvo?

Je l' imaš neki program tipa Ad-Wach?

Poslednja izmena:
Pokreni Hijackthis, meni je pomogao par puta.

Pokreni Hijackthis, meni je pomogao par puta.

Ma ne pada mi napamet! Hi-jack stranice od strane Microsofta! O cemu mi ovde pricamo. Kupite legalan softver bla-bla-bla. Zasto da bi se desavale ovakve stvari? Pa u celoj Evropi ih kaznjavaju zbog monopola. Imam legalan softver i hocu sam da odlucujem o pocetnoj stranici. A mozda cu da predjem lepo na Linux...

@pc.next: Nov si na ovom forumu i bilo bi lepo da budeš manje arogantan. ;) Takođe, verovao ili ne, u ovom topiku se trude da ti pomognu...

Do sada si trebao da znaš da Microsoft pravi vrlo bagovite operativne sisteme. I to je tako. :)

Inače, na ovom forumu ima veliki broj IT obrazovanih i iskusnih članova i verovatno bi ti svi rekli da pređeš na pristojan internet browser...

hehe, meni je instalacija IE7 na XP SP2 promenila homepage u FFu, koji mi je default...

to sam promenio tako što sam išao na Interent Settings iz Control Panela (iako bi trebalo da je to isto kao kad otvaraš iz IEa!)

Moze da bude SpyAxe trojanac, vidi dal ti radi neki od procesa:
* mscornet.exe
* mssearchnet.exe
* nvctrl.exe
* spyaxe.exe (multiple instances)

Skida se alatom SmitFraudFix, pa probaj...

@pc.next: Nov si na ovom forumu i bilo bi lepo da budeš manje arogantan. ;) Takođe, verovao ili ne, u ovom topiku se trude da ti pomognu...

Do sada si trebao da znaš da Microsoft pravi vrlo bagovite operativne sisteme. I to je tako. :)

Inače, na ovom forumu ima veliki broj IT obrazovanih i iskusnih članova i verovatno bi ti svi rekli da pređeš na pristojan internet browser...
Vidi pojavio sam se na ovom forumu bas zbog ljudi koje pominjes. Arogantan? Pa napisao sam bas zbog toga sto sam ocekivao da se pojave neki ljudi koji su poslali moguce resenje, ali razumno. E sad, ako si se prepoznao u nekoj grupi ...
IE koristim zbog posla, tako da nisam u situaciji da raspravljam o nekom drugom pristojnom exploreru.
Inace, problem je u samom Microsoftu koji kaci na winupdate linkove ka BETA 3 verzijama IE. To je odgovor tehnicke podrske Microsofta. Posle otvaranja novog naloga koji je imao drugu verziju IE, moglo se bez problema zameniti start page.
Nisam primetio da je Windows toliko bagovit OS, jer sam od '99 koristio Win 2000 i Win Xp Proff, a sada prvi put koristim Xp Home.

btw, ja sam tek juče provalio "legalan" način za izmenu start strane: moraš 1x pustiti IE7 da se nakači na svoj "RunOnce" server, da se podesi sve i to je to... posle se sve normalno namešta i podešava...

btw2, ko koristi IE7, neka na njega doda besplatni IE7pro - odličan dodatak! :)

@pc.next: Kao sto je Ronnie rekao... ovi ljudi zaista pokusavaju da ti pomognu! Kao prvo rekao si "regularnim putem" sto i nije neki podatak, te je covek dao prvo logicno resenje jer "regularan put" jeste iz settingsa browsera, a ne preko "make this my home page"! Tvoje regularno i tudje se razlikuju! Za mene[kao i za, verovatno, dobar deo forumasa] "osnovno podesavanje windowsa" nesto sto "obicnom" korisniku verovatno naucna fantastika! Tako da ako vec ocekujes "ozbiljne" odgovore, postavi i ozbiljno pitanje!

btw, ja sam tek juče provalio "legalan" način za izmenu start strane
Mene je prvi put kad sam instalirao poslao na tu MS stranu i tamo sam podesio. Ali meni je to suludo, mora da postoji neki drugi način, registry, šta li.

...posle restartovanja IE ikonica ad-watch u sys tray crveni kao semafor, i u IE se vraca kao start page microsoft koji prebacuje na MSN...

Iskljuci Ad-Watch pa onda pokusaj da promenis. Ad-Watch sluzi da ti malware ne bi promenio Home page, ali ne razlikuje korisnikova podesavanja i podesavanja od strane malware-a pa moras da mu "kazes" da dozvoli promenu. Mozes da pokusas iz samih podesavanja u Ad-Watch da stavis Home page (verovatno postoji ta opcija, nemam AdAware)

Iskljuci Ad-Watch pa onda pokusaj da promenis. Ad-Watch sluzi da ti malware ne bi promenio Home page, ali ne razlikuje korisnikova podesavanja i podesavanja od strane malware-a pa moras da mu "kazes" da dozvoli promenu. Mozes da pokusas iz samih podesavanja u Ad-Watch da stavis Home page (verovatno postoji ta opcija, nemam AdAware)
Zahvaljujem se svima na zelji za resavanjem problema koji sam postavio.
Za one neupucene, problem je vec resen, uz pomoc Microsoftove sluzbe podrske.
A za one koji su sugerisali da predjem na ozbiljniji browser - upravo sam presao na Safari!
:-devil-:
A mozda uskoro predjem na OS X Leopard...

Vrh Dno