Šta je novo?

Hollow Knight: Silksong

Da, taman kad se otključa poseban Crest koji menja dijagonalni skok - dovoljno sam se na njega navikao da mi uopšte nije intuitivno da koristim ovaj novi :D
Inače čitavu tu deonicu s crvenim bobicama sam igrao satima da bih izgubio sve brojanice, iznervirao se, otišao da spavam - ujutru prešao na keca.
Posle par apgrejdova, igra postaje dosta fluidnija, sad šibam ko manijak carstvom masakrirajući sve pred sobom. Ima par bosseva koji su zahtevali više napora, ali za sada ništa specijalno teško. No videćemo :D

I ogromna igretina, ko hoće da vidi 100% igre ima da se naigra. Kuckajte svaki zid i plafon, svašta se nađe.

Nađoh sličicu sa kojom se 100% slažem.
Untitled.jpg

Skoro svi bosevi na koje sam naleteo odvaljuju po 2 maske a ne ostavljaju ništa kao nagradu, to mi je jedino malo bezveze.
Inače, otključao sam kandže za penjanje pa mi se igra još više otvorila za istraživanje! 😙

Odličan mim! :D Meni je super to što je igra još teža od prve. Nisu podlegli hajpu u želji da igra svima bude lepa i laka, nego su je ostavili za hard core ludake koji će opet da utucaju desetine i stotine sati.

Slažem s tim da bi bilo lepše da bosovi daju nešto kao u HK.

Koliko me privlaci daigram ne zelim jos jednu igru da zavrsim sa rivotrilom hahahaha. Ako uspem da je zavrsim tj.

Ovi developeri su ludaci, oni misle da smo mi mazohisti a ja im dokazujem da su u pravu...
Naleteh na zonu (da ne spojlujem ime) koja mi je deset puta gora za platformisanje od zone gde sam naučio onaj dijagonalni doskok (navikao sam se na njega i ok je, ali da su ga stavili kao opcioni nikad ga ne bih pipnuo), plus - i to je jedno veliko PLUS, nenormalni mobovi koji ne samo da mogu da skinu dve maske već lako možeš da se nabodeš na šiljke dok se biješ sa njima, klupe naravno nema nigde (ima, ali sam se porodio da je otključam) i jedno trideset puta treba da se vraćaš iz tri lepe na mesto gde si poginuo...
0cfdf6dd131b0eabca125684b693f8a0.jpg

Ja što više čitam o igri, draže mi je što nisam počinjao. Možda ću posle završetka HK-a ipak da pređem na nešto drugo i nadam se da će biti neki balance patch u međuvremenu. 'Bem li ga, ne vredi čupati kosu i dizati pritisak zbog igre :unsure:

Ovi developeri su ludaci, oni misle da smo mi mazohisti a ja im dokazujem da su u pravu...
Naleteh na zonu (da ne spojlujem ime) koja mi je deset puta gora za platformisanje od zone gde sam naučio onaj dijagonalni doskok (navikao sam se na njega i ok je, ali da su ga stavili kao opcioni nikad ga ne bih pipnuo), plus - i to je jedno veliko PLUS, nenormalni mobovi koji ne samo da mogu da skinu dve maske već lako možeš da se nabodeš na šiljke dok se biješ sa njima, klupe naravno nema nigde (ima, ali sam se porodio da je otključam) i jedno trideset puta treba da se vraćaš iz tri lepe na mesto gde si poginuo...

Ček o kojoj zoni pričaš? Ja jednom kad sam naučio dijagonalni pogo, nije mi bilo teško platformisanje. Bilo je tu i tamo izazovnih deonica ali ništa slično tome na početku.

Ček o kojoj zoni pričaš? Ja jednom kad sam naučio dijagonalni pogo, nije mi bilo teško platformisanje. Bilo je tu i tamo izazovnih deonica ali ništa slično tome na početku.
Pričam o
Sinner's road
zoni. I nije problem platformisanje već nenormalni mobovi koji su tu raspoređeni jer ne možeš da platformišeš dok ih ne očistiš.
Fala bogu tu zonu sam očistio i vratio se na normalne staze.
Sad se osećam kao Neo:

tumblr_ee352c4af3900634f2ad6cfa52e449c9_5e436050_500.gif

Yeah, sačekaj drugi čin :D Ja sam tek sad malo predahnuo posle tog uvoda, mora glava da odmori za večeras, previše je.

У првом холоу најту сам на 99% једино онај последњи супер гаунтлет нисам прешао.
(Шејм он ми). Јел да крећем ово?

Kao neko ko je presao pantheon 5 u HK1 mogu da kazem da je Silksong dosta tezak, valjda je ideja da je lecenje sa tri maske kompenzacija za to, sto je dobro za balansiranje tezine al opet je tesko. Hornet se teze kontrolise, ima inerciju pri trcanju, ako se zaleti ne moze da se zaustavi odmah, odbija se o zidove sto doprinosi tezini.

Опрости Мајоре, сећам се да ми фали само један посто, онај сунчани светлећи што се пењеш бесконачно...прешао сам длц, јел вреди ово да кренем, или још није испеглано скроз ?

Zaglavio sam kod bosa koji se zove Last Judge, znači problem je da dođem do njega čitav pa tek onda se boriti. Ako ne odradiš perfekt run gde neprijatelji ne uspeju da te stignu ne gine ti 3-4 min. mlaćenja sa njima, i tako još 20-30 puta jer te bos ubije na kraju. Jedini termin koji mi najbolje opisuje ovu deonicu je tedious iliti iscrpljujuće. Čak bih i igru opisao tako, da je iscrpljujuća i veštački otežana. Ima jako dobrih stvari u njoj ali ova težina me ubija mentalno...

Hollow Knight je bio savršeno balansiran, težak ali ne toliko da umara. Postaje teži u drugoj polovini i tek pred kraj je jako težak. Recimo, Path of Pain je bio iscrpljujuć za prelazak ali to se i očekivalo od takve deonice, to joj je u imenu.
U Silksongu svaka druga ili treća deonica je takva, veštački otežana, umara te da je pređeš. Ili sam ja ostario...
Svejedno, ovo mi je veoma velika zamerka igri.

Izasli rivjui... za sada veoma visoka ocena.

Zaglavio sam kod bosa koji se zove Last Judge, znači problem je da dođem do njega čitav pa tek onda se boriti. Ako ne odradiš perfekt run gde neprijatelji ne uspeju da te stignu ne gine ti 3-4 min. mlaćenja sa njima, i tako još 20-30 puta jer te bos ubije na kraju. Jedini termin koji mi najbolje opisuje ovu deonicu je tedious iliti iscrpljujuće. Čak bih i igru opisao tako, da je iscrpljujuća i veštački otežana. Ima jako dobrih stvari u njoj ali ova težina me ubija mentalno...

Hollow Knight je bio savršeno balansiran, težak ali ne toliko da umara. Postaje teži u drugoj polovini i tek pred kraj je jako težak. Recimo, Path of Pain je bio iscrpljujuć za prelazak ali to se i očekivalo od takve deonice, to joj je u imenu.
U Silksongu svaka druga ili treća deonica je takva, veštački otežana, umara te da je pređeš. Ili sam ja ostario...
Svejedno, ovo mi je veoma velika zamerka igri.
Možeš lagano doći do Last Judge bez muke. Skočiš dole, izađe onaj prvi smrat iz litice, vratiš se nazad na platformu, on priđe, odmah da preskočiš. Sve ostalo možeš i da trčiš kad ukačiš tajming. Ima još jedan taj moljac i jedan onaj limeni sa štitom kojeg možeš preskočiti i to je to. Ako si brz krene vetar da duva tek kad si pri samom vrhu, ali tad si već izbegao maltene sve pa možeš i sačekati da prođe.

Meni je savršen nivo težine. Jedino 2dmg na okruženje smara strašno, ali valjda je i to deo procesa. Meni je prvi Hollow Knight bio neuporedivo teži i dosadniji, manje akcije, sporije se kretao. Ovde makar imam agilnost kao Hornet, sve mi je dato, ako me ubije boss onda sam ja kriv jer nisam ukačio još do kraja pattern i sve. Pa ko je lud da se sa tim cima, velika je satisfakcija kasnije. Igram već 20 sati i baš uživam.

Btw, kome treba, kompletna mapa i sve:

Isto tako Moorwing caka, tačnije cheese taktika:

Patch Notes

• Fixed situation where players could remain cloakless after Slab escape sequence.
  • Fixed wish Infestation Operation often not being completable during the late game.
  • Fixed wish Beast in the Bells not being completable when Bell Beast is summoned at the Bilewater Bellway during the late game.
  • Fixed getting stuck floating after down-bouncing on certain projectiles.
  • Fixed courier deliveries sometimes being inaccessible in the late game.
  • Fixed craft bind behaving incorrectly when in memories.
  • Fixed Lace tool deflect soft-lock at start of battle in Deep Docks.
  • Fixed Silk Snippers in Chapel of the Reaper sometimes getting stuck out of bounds.
  • Fixed Claw Mirrors leaving Hornet inverted if taking damage during a specific moment while binding.
  • Fixed Snitch Pick not giving rosaries and shell shards as intended.
  • Removed float override input (down + jump, after player has Faydown Cloak).
  • Slight difficulty reduction in early game bosses Moorwing and Sister Splinter.
  • Reduction in damage from Sandcarvers.
  • Slight increase in pea pod collider scale.
  • Slight reduction in mid-game Bellway and Bell Bench prices.
  • Slight increase in rosary rewards from relics and psalm cylinders.
  • Increase in rosary rewards for courier deliveries.
  • Various additional fixes and tweaks.

All fixes will apply retroactively, so players who've hit a significant bug that prevents progress may want to switch over to public-beta to receive the fix.

Further fixes are already being worked on for a second patch. If you have an issue and you don't see the solution in the list above, we may be working on it.

Additional details and temporary solutions for some of the more critical bugs mentioned above are available at https://hollowknightsilksong.com/help

Nazad
Vrh Dno