Šta je novo?

Hollow Knight: Silksong

Happy My Song GIF by Justin

234.jpg

Dok drugi deru kožu i vrše operaciju na otvorenom novčaniku, ovi novo remek-delo prodaju za dvadest evra :cool: Svaka čast, ovo se mora podržati 🤘

Srušila se stranica za kupovinu na stimu za Silksong... :LOL:

Videh sad, ludnica. Srecom ionako treba da zavrsim HK jos jednom

let-me-in-eric-andre.gif

Error-09-04-2025_04_42_PM.png

Kupio preko Humble Bundle, sve ok, skida se.

Heads-up ko namerava tamo:

"people said go to humble bundle now they exausted keys and i cant refund wtf..."

Gamepass verzija dostupna :) Pazariće se jednom na Steamu al za sad, ovako. Iako sam sat vremena čekao da se pojavi na store-u jer je bagovalo (kao i na bilo kom drugom).
O igri imam malo šta da kažem za sad, prvih sat vremena - to je ta formula, čekam da vidim kako će unaprediti stvari s novim alatkama. Ovako deluje baš basic, kao i sa početka originalne igre, jelte.

124.jpg

shocked-face.gif

Prvo negativno iskustvo, izgubio sam 2 sata sačuvane igre.
Doduše, pokušavao sam da podesim ovaj moj kineski joystick preko x360ce ali to ne bi trebalo da utiče na bilo šta, ugasio igru, upalio i ta-daaa... nema save game.

Postoji, ali sam ja, mozak-genije odmah napravio novi save game preko istog slota na kome je bio stari save game tako da ga je coud save 100% presnimio.
Barem uživam u igri.

Opet ja... igra počinje da mi testira živce.
Mislite da je platformisanje bilo teško u HK? Ušao sam u mini zonu gde mora da se nauči onaj doskok pod uglom od 45stepeni ili nema napretka (path of pain flashback). Dva sata sam se zezao sa tim i posle dosta nervoze alt+f4 igru da bih danas video da sam izgubio progres za skoro celu jednu zonu i sve kvestove. Ugasio sam stim sinhronizaciju jer mislim da zbog nje imam problem i odmah počeo da dobijam achievements-e koji do tada nisu radili. Ako i posle ovog ponovo izgubim save game dižem ruke od igre dok se to malo ne ispegla. I originalni HK je imao dosta bagova u početku.

Nevezano za moj peh, moji neki početni utisci su da je igra u startu mnogo teža nego HK, što je ok za ljude koji su prešli prvi deo ali za nekog ko ovo igra prvi put ima da bude noćna mora.
I ne dopada mi se heal-ovanje u ovoj igri, barem za sada, mislim da je neefikasno jer neki put želiš da izlečiš samo jedan bar a ne tri odjednom. Možda to kasnije može da se izmeni u igri, videću.

4aivl5.jpg

Opet ja... igra počinje da mi testira živce.
Mislite da je platformisanje bilo teško u HK? Ušao sam u mini zonu gde mora da se nauči onaj doskok pod uglom od 45stepeni ili nema napretka (path of pain flashback). Dva sata sam se zezao sa tim i posle dosta nervoze alt+f4 igru da bih danas video da sam izgubio progres za skoro celu jednu zonu i sve kvestove. Ugasio sam stim sinhronizaciju jer mislim da zbog nje imam problem i odmah počeo da dobijam achievements-e koji do tada nisu radili. Ako i posle ovog ponovo izgubim save game dižem ruke od igre dok se to malo ne ispegla. I originalni HK je imao dosta bagova u početku.

Nevezano za moj peh, moji neki početni utisci su da je igra u startu mnogo teža nego HK, što je ok za ljude koji su prešli prvi deo ali za nekog ko ovo igra prvi put ima da bude noćna mora.
I ne dopada mi se heal-ovanje u ovoj igri, barem za sada, mislim da je neefikasno jer neki put želiš da izlečiš samo jedan bar a ne tri odjednom. Možda to kasnije može da se izmeni u igri, videću.

Mora da se ubaci u muscle memory taj dijagonalni skok, mene je iritiralo dva sata sinoć, jutros krenem, odmah na keca pređem celu tu deonicu. Postane malo fluidnije kretanje kad se otključaju još neke stvari ali da, taj dijagonalni skok me nervira jer je vrlo pipavo i sa kontrolerom, nekad prosto ne ubodemo dobar ugao i igra registruje kao skok na dole ili u stranu, što rezultuje čestom smrću.
Kad pomislim na onu deonicu gde skačete ko manijaci na crvene bobice, na kraju vas čeka nagrada - a onda se morate vratiti istom stazom, i umrete ofc :D I onda na putu do tamo umrete opet, odoše silne brojanice mogao sam pola kraljevstva da okitim.
Volim Hollow knight, al nije mi nedostajao ovaj osećaj bespomoćnosti kad izgubim sve duše.

Ortak mi je rekao valjda da taj pogo moze da se posle promeni na down umesto dijagonale, al malo kasnije u igri nemam pojma kada. Igra je za sada skroz ok, mozda imam utisak da su nivoi malo praznjikaviji u odnosu na HK1. Prilicno je tesko u pocetku, dosta puta sam poginuo.

:LOL:
Indie game "Litttle Witch in the Woods" has been delayed, the devs then posted this photo alongside an apology.
Untitled.jpg

Jako lepo i simpatično izgleda igra, ali ovo igrati na M+K je verovatno neki vid mazohizma.
Nema šanse da ovo igram ispred monitora, jedino TV i kontroler (za koji sam retardiram) pa kad se iznerviram ugasim i izađem iz sobe.

Koliko vas igra vuče nazad da pokušate preći neku tešku deonicu posle "intenzivnog" razmišljanja tokom pauze?
(Ako toga ima onda je igra dobra i stvara minimum frustracija).

Čitao sam da je za borbu bolji džojstik a za platformisanje m+k mada ne znam koliko je to tačno.
Lično igram na džojstiku i dobio sam žuljeve prilikom određenog platformisanja (jer koristim nekog kineza pa su pečurkice neupotrebljive za direkciju, dobre su samo za borbu).
Mene vuče da je igram i kad je ne igram, ma koliko teška bila.

Očigledno postoji parry u ovoj igri i ja tek sada saznao! :eek:
Uvek sam mislio da neprijatelj meni udari parry a ne ja njemu.

Ovaj mf me zezao 2 sata dok nisam pokupio skill kojim sam ga sredio...

Jako lepo i simpatično izgleda igra, ali ovo igrati na M+K je verovatno neki vid mazohizma.
Nema šanse da ovo igram ispred monitora, jedino TV i kontroler (za koji sam retardiram) pa kad se iznerviram ugasim i izađem iz sobe.

Koliko vas igra vuče nazad da pokušate preći neku tešku deonicu posle "intenzivnog" razmišljanja tokom pauze?
(Ako toga ima onda je igra dobra i stvara minimum frustracija).
Probao sam keca i na controlleru i na mk odmah presao na mk. Sve je uglavnom isto, ali pogo jump je na contolleru kastastrofa.

U prvom delu (sa Knight-om), kada skočiš i pritisneš napad na dole, udarac ide pravo vertikalno na dole.
U Silksongu, Hornetova udara dijagonalno, ona zabada iglu pod uglom naniže, umesto potpuno pravo dole. To me malo zeza dok se naviknem... Hilovanje mi se svidja, brze je, i dobro je sa puni 3 glave

Vrh Dno