Šta je novo?

Hocu javnu IP?????

Government

Slavan
Učlanjen(a)
02.09.2004
Poena
304
kacim se preko wireless interneta i nemam javnu ip adresu... ima li neki program koju ce mi obezbediti javnu i stalnu ip adresu???

Government je napisao(la):
kacim se preko wireless interneta i nemam javnu ip adresu... ima li neki program koju ce mi obezbediti javnu i stalnu ip adresu???

To ces morati da vidis sa provajderom, nisam cuo da je to moguce programom, ispravite me ako gresim.

to nije resenje za stalni IP, vec alias koji ti no-ip dodeljuje. ponasa se 'kao' stalni IP jer se spolja promena ne vidi - alias ostaje isti iako si promenio IP...

milanbb je napisao(la):
to nije resenje za stalni IP, vec alias koji ti no-ip dodeljuje. ponasa se 'kao' stalni IP jer se spolja promena ne vidi - alias ostaje isti iako si promenio IP...
...s tim da je za to potrebna javna IP, a stalna IP = fixna IP...

Ako želiš javnu IP adresu, nikakav no-ip ili slični servisi ti ne mogu pomoći. Moraš da kontaktiraš tvog provajdera i raspitaš se oko načina na koji ti je mogu dodeliti.

...a ukoliko ti provajder po difoltu ne da javnu adresu (tj. po difoltu su svi korisnici iza Nat-a) ta usluga se po pravilu doplacuje.

@crni - i ja sam to pomislio dok nisam procitao uputstvo 😉 na svoju masinu istaliras programce koje javlja no-ip servisu tvoj trenutni ip - i eto srece...

no cinjenica je da sam prevideo da covek ima lokalni IP 🙁, pa doooobro - ne mogu dva puta da budem pametan 😀

milanbb je napisao(la):
@crni - i ja sam to pomislio dok nisam procitao uputstvo 😉 na svoju masinu istaliras programce koje javlja no-ip servisu tvoj trenutni ip - i eto srece...

no cinjenica je da sam prevideo da covek ima lokalni IP 🙁, pa doooobro - ne mogu dva puta da budem pametan 😀
Ma razumeli smo se mi 😉, nego sam se ja nadovezao ne bi li coveku bilo jasnije (nadam se da sada jeste 😀)...

Nazad
Vrh Dno