Šta je novo?

hocu da pustim internet radio kako????

veljco

Slavan
Učlanjen(a)
20.02.2005
Poena
309
imam server, imam sve instalirano, samo nece da se konektuje i da krene zabava... mozda je do ovog flat 128 paketa kod sbb? sve sam mu odradio ali nece ima neko savet?

Imas li opste realnu (dinamicku ili staticku) IP adresu ?

Otvoris Win Amp i vidjeces opciju Straming media, tu otvoris Internet radio / tv i sacekas da se ucitaju dostupni broadcasting`s. Dalje je sve jasno :)

ma nismo se razumeli, hocu ja da budegazda radija!!! dakle ja da pustim muziku.

Pa pojasni kako mozes ti da budes gazda?

Pa chovek ima svoj server i zheli da napravi internet radio ako sam ja dobro razumeo.

Apsolutno Ste Razumeli Dakle Kako To Da Izvedem Sa Flat Light 128 Sbb Ili Flat Light 256. Moze Li Sa Tim Paketima Ili Moram One Home Varijante?

veljco je napisao(la):
Apsolutno Ste Razumeli Dakle Kako To Da Izvedem Sa Flat Light 128 Sbb Ili Flat Light 256. Moze Li Sa Tim Paketima Ili Moram One Home Varijante?

Sa light paketima ne moze. Zato sam i pitao imas li realnu IP adresu ?

1. sigurno ti treba statichka IP adresa ~ dakle, ne Lite, ne Home, ne Home+ vetj .... pa da... Buisniess paket.
2. treba da se na neki nachin prijavish Winampu da imash radio stanicu *(ovaj deo ne znam kako da realizujesh)
3. pushtash verocvatno legalnu muziku sa platjenim pravima
4. budeshgazda radija

IzNoGooD je napisao(la):
2. treba da se na neki nachin prijavish Winampu da imash radio stanicu *(ovaj deo ne znam kako da realizujesh)

Nema potrebe za ovim.
btw Ja sam koristio winamp plugin za radio stanicu i nije bilo nikakvih problema. Takodje, taj plugin se koristi na dosta DC++ hub-ova (ono, hub-ovci vole da imaju svoj radio ;) )

IzNoGooD je napisao(la):
3. pushtash verocvatno legalnu muziku sa platjenim pravima

npetar: a kako stoji situacija sa ovim uslovom? Može li se to "aproksimirati"?

Ma gluposti :)
Treba ti samo javni IP, nishta vishe...Da nece mozda po kucama da idu i proveravaju odakle ti muzika ;D

Ma jos uvek postoji rat izmedju piratskih internet radio stanica i izdavaca. Mislim da su se dogovorili oko nekih minimalnih provizija, i to za veci broj slusalaca.

vidi ovako. sad cu malo da prosirim pricu, naime, covek ciji radio vec ide na internetu dao mi kodove i sve sto treba i plugin za winamp i sve zivo da probam radi li ili ne i ne radi...e sad kad bi radilo on bi mi nabavio nove kodove i pustio bih svoj radio...kapirate? Iskreno ja jos ne kapiram sam sebe ali mozda vi uspete da skontate sra je problem...moje misljenje je da je do light paketa ali nisam siguran pa sam zato i pitao.

Posle instalacije shoutcast-1-9-2-windows.exe ili neke nove verzije, treba da odesh u start>programs>shoutcast DNAS>Edit shoutcast DNAS configuration
Tada ti se u notepad ili sta vec otvori fajl u kome treba da promenish sledece stvari :
1.MaxUser=32 (U lanu nije bitno ali ako radio pustash na net onda bi trebalo da smanjish broj slusaoca, proporcionalno tvojoj vezi, da ne bi doslo do zagusenja servera odnosno seckanja)
2.Password=tvoj_password (taj password kasnije ukucavash u winamp pluginu prilikom konektovanja na shoutcas server)
3.AdminPassword=tvoj_adminpass (trebace ti kasnije ako hocesh da nekog kicujesh sa servera ili tome slicno)
kliknesh na file>save i time je poso ovde zavrshen.
Upalish server ( start>programs>shoutcast DNAS>shoutcast DNAS (GUI) ) i kliknesh na hide monitor da spustish server u tray..
Zatim u browersu otkucahs adresu http://tvoja_IP_adresa:8000 i trebalo bi da ti se otvori SHOUTcast server-ova strana. To inicira da server fino radi:)
Startujesh Winamp
idesh Options>preferences>DSP/Effect
Izaberesh na desnoj strani NullSoft SCOUTcast Source DSP i kliknesh na Ok
U novo otvoreni plugin pod karticom Output i pod Connect polje u Address treba da stavsih adresu servera (localhost u slucaju da je server na tvojoj masini); Port ostavish 8000 ukoliko ga nisi menjao u "Edit shoutcast DNAS configuration"; Password stavish onaj koji si izabrao pod 2. u "Edit shoutcast DNAS configuration".
Klikom na Yellowpages otvara ti se polje gde podesavash razni info o radiu.. to prepustam tebi:)
Kliknesh na Connect i time si konektovao radio na server odnosno mozesh da podelish tvoju_IP_adresu:8000 korsnicima koji je ce jednostavno klikom na Listen sa te strane da slusaju tvoj radio.

Ako ti je ovo konfuzno ,evo ti natenane :smoke:
http://wiki.bgwireless.net/index.php?title=Kako_instalirati_radio_stanicu_(server)%3F

Poslednja izmena:
hvala puno!!!sve je jasno ko dan, jedino sto cu morati malo jaci paket da uzmem...bar 512kbps inace sve je ok!

veljco je napisao(la):
hvala puno!!!sve je jasno ko dan, jedino sto cu morati malo jaci paket da uzmem...bar 512kbps inace sve je ok!

Ne zaboravi da ti treba javna IP adresa !

I kad je dobiješ, okači je ovde da te slušamo!

ma bice to najslusaniji radio na netu majke mi:)
samo vi ste fina gospoda, beogradjani niste za rudnik... ja planiram da primam zelje cestitke i pozdrave iz inostranstva pa tesko da cu i ja da ga slusam..ali ako bude love....

Vrh Dno