Šta je novo?

Hocu da napravim kuciste :) . Pomoc dobrodosla

Od pleksija mi se ne svidja, posto nisam neki strucnjak za sakrivanje kablova (bili bi razbacani kablovi), a ja bi samo da mi kuciste bude funkcionalno (da hladi i da je tiho :D )
Dobra ideja je da uzmem od postojeceg kucista deo na kome stoji maticna i ovo nazad, ali meni je taj lim kriv, mislim na ovaj gde se bodu kablovi.
Vidim ja da cu morati bas dugo da smisljam sta mi sve treba..
E da, nisam bas razumeo ovaj deo sa FDD (inkorporirati), ja imam flopi ali posto ga ne koristim iscupo sam kabel iz maticne.

Vidi, ja recimo nemam alat i materijal da napravim kuciste kakvo zelim, ali bar znam sta zelim :d

Nije mi namera da davim sa mojim mastanjima,
ali mislim da bi vecini odgovaralo nesto ovako...

Na slici se vidi HDD sa vibroizolatorima koje lako mozes da napravis u svojoj radionici.
To lepo napravis da bude 5.25" sa HDD-om i stavis na neke sine poput
Chieftec-ovih i uguras u kuciste dole sa PREDNJE strane;
mnogo je lakse staviti i izvaditi HDD na ovaj nacin :trust:

Za tu prednju donju polovinu napravis neka vrata ili poklopac sa magnetima,
a na poklopac stavis ventilator i filter za prasinu koji je lako dostupan.
HDD se hladi, prasine skoro i da nema - milina :cigar:

Postoje kucista koja nazad imaju 12-icu i ne vidim razlog da se stavlja manji.
Uvek naknadno mozes izrezati rupe na bocnoj i gornjoj strani,
ali mislim da je za vecinu dovoljna jedna 12-ca napred i jedna nazad,
mada te niko ne sprecava da napred stavis i ventilator od 20cm :eyebrows:

Znaci prednja strana sa vratima gore i vratima ili poklopcem dole.
Naravno, treba inkorporirati i otvoreni 3.5" prostor za FDD i citac
kartica, a treba i prostor za USB, IEEE 1394 i Headphones prikljucke,
dugmice i plavu i crvenu LED :d

Onda lepo isplaniras i iskrojis neku zvucnu izolaciju, pa smanjis i buku :,,:
(prostor u koji se stavlja materijal za izolaciju mora biti ukalkuisan u dimenzije kucista).

Mozes da pravis i motherboard tray i sve ostalo sto ti padne na pamet :trust:

Sto se ulepsavanja tice - to zavisi od ukusa...
Moze se ici sa nekim od mnogobrojih vrsta perforiranog lima,
a taj lim moze da se oboji ili plastificira ili sta god vec sto moze da se radi...
Moze da se nabaci i koza, ali pretpostavljam da je prava, debela koza
koja lepo mirise, jako skupa.

Ne mogu ja recima da docaram kako to izgleda u mojoj glavi, ali je poenta
da bi to bilo prakticno, tiho, cisto i, za moje potrebe, provetreno kuciste :type:

Mislim da postavljanje magneta bilo gde blizu HDD-a nije bas dobra ideja :D:D:D

E da, nisam bas razumeo ovaj deo sa FDD (inkorporirati), ja imam flopi ali posto ga ne koristim iscupo sam kabel iz maticne.

To je samo moj uvrnuti nacin da kazem da ne treba zaboraviti prostor za FDD :d
Ja bih ga stavio, ali ako ga ti ne koristis, onda napravis kuciste za tvoje potrebe.

Poenta je da bude prakticno, komotno, tiho, provetreno i lako za odrzavanje :trust:

Mislim da postavljanje magneta bilo gde blizu HDD-a nije bas dobra ideja :D:D:D

Mislio sam na one male magnete koji se mogu videti na nekom namestaju, a ne na budzu od pola kile :trust:
Ne verujem da bi 4 mala magneta udaljeni vise od 10cm od HDD-a pravili neki problem, ali oni i ne moraju uopste da se stave, jer postoje i druga resenja :type:

@sstanko78
BTW, elektromotori imaju magnete, tako da su magneti i u samom HDD-u i u ventilatorima koji hlade HDD

Palo mi je na pamet da bi kuciste moglo da se odnese kod nekog auto lakirera, pa da ga u komori fino ofarba u metalik sivu ili neku drugu boju po zelji - ljubicastu mozda :d
Sigurno bi bolje ispalo nego sa sprejom u kucnoj radinosti :trust:

Može i sprejom da ispadne jako dobro, ako se radi kako treba i ako se koriste kvalitetni sprejevi.

@sstanko78
BTW, elektromotori imaju magnete, tako da su magneti i u samom HDD-u i u ventilatorima koji hlade HDD

Palo mi je na pamet da bi kuciste moglo da se odnese kod nekog auto lakirera, pa da ga u komori fino ofarba u metalik sivu ili neku drugu boju po zelji - ljubicastu mozda :d
Sigurno bi bolje ispalo nego sa sprejom u kucnoj radinosti :trust:

Ja sam mislio da hoce da stavi nesto vece

Sto se tice boje, imam max mayerovu metalik plavu.
Ova sa slike boja je u pitanju: http://i413.photobucket.com/albums/pp215/MC_Dule/DSC00440-1.jpg

Farbanje u komori je skupo, neki bolji autolakirer bi uzeo 50 evra, posto imam kompresor, pozajmim pistolj i pospricam. Mada sto se tice farbanja to je najmanji problem, prvo da vidim da li mogu da realizujem (napravim) konstrukciju i unutrasnjost. Trenutno sam u fazi prikupljanja materijala.
Ako nesto i odradim uspesno to cu predstaviti ovde.

Vrh Dno