Šta je novo?

Hocu da nacim web design, kako i gde?

Da li je neko imao iskustva sa skolom kompjutera OMEGA, konkretno me zanima kurs za DREAMWEAVER a onda i za FLASH. DW kurs kosta 135e - 30 casova (15 puta dvocas) a za FLASH 125 evra, 20 casova.

Koliko bi takvi kursevi bili delotvorni za mene s' obzirom da pojma nemam?

Uzeo sam danas nekoliko kurseva vezanih za WEB Design. Kursevi su sledeci: Dreamweaver, HTML, Flash, JavaScript, Java i Dynamic HTML. Ovo poslednje ne znam sta je, mozda bi neko mogao da mi objasni, uzeo sam ga jer sam video da se u opisu kursa spominje da je akcenat stavljen na CSS.

Da li bi ste mogli da mi kazete sta je sta, tacnije sta je Java i posebno JavaScript (mislio sam da je to jezik Flash-a), za sta sluze i kojim redosledom bi trebalo da ucim?

Skola kompjutera OMEGA

Da li je neko imao iskustva sa skolom kompjutera OMEGA, konkretno me zanima kurs za DREAMWEAVER a onda i za FLASH. DW kurs kosta 135e - 30 casova (15 puta dvocas) a za FLASH 125 evra, 20 casova.

Koliko bi takvi kursevi bili delotvorni za mene s' obzirom da pojma nemam?

Moderatori, zasto ste ovom thread-u dali ovo ime koje nema veze sa pitanjem? Dobro ste uradili sto ste dali ime samo poslednjem pitanju ali molim vas da vratite staro ime topic-a?

@Civil
Ehm vidim ja da si ti sve vise zbunjen sto vise saveta dobijas i to nije nista cudno. Kao prvo da se razumemo ne moze jedan covek da pravi sajtove sam bez icije pomoci. Kao sto verovatno naslucijes web design je jedna jaaakoo siroka oblast i nemoguce je nauciti sve. Moras se odluciti za ono sto te najvise zanima od svega ponudjenog. Ili ces se baviti programerskim delom (html, php/my sql, asp, pa i flash...) ili dizajnerskim (Photoshop, Flash, Corel, 3D Studio MAX, Maya...). Kada odlucis koja od ove dve oblasti te zanima onda moras da odlucis dalje kojim pravcem zelis da ides, odnosno sta zelis da ucis. Na primer ako odlucis da se bavis programerskim delom posla onda moras dalje da vidis da li zelis da koristis PHP, ASP, JAVA, C#, DHTML ili neki drugi programski jezik koji je specijalizovan za web programiranje....
Ja se pomalo bavim web dizajnom i kada radim neki sajt obavezno ga radim u saradnji sa bar jednim drugarom koji je genije kada su u pitanju Photoshop i 3D Studio (znam i ja da uradim dosta toga u Photoshopu ali nije to to ;)), dok se ja bavim Dreamweaverom odnosno samim uklapanjem sajtam, kao i njegovim postavljanjem na server i kasnijim odrzavanjem. Ako je u pitanju neki kompleksniji sajt koji zahteva i programiranje onda zovemo i treceg drugara koji je jako dobar u PHP/MySQL programiranju...

BTW kada je rec o Flash-u onda koristimo programicic pod imenom SwishMAX koji bih savetovao i tebi za pocetak jer je mnogo jednostavniji od Macromedia Flash-a, a za pocetak ce ti biti sasvim dovoljan ,)

Poslednja izmena:
Civil sinak, vidim da si nov ovde pa da ti kazem. Nemoj da dizes nove tredove o temi koju si vec zapoceo. OK, resio si da naucis web design i sad ostani pri ovom tredu i to je to.

@izedesmigace Upravo tako, prosto ne mogu da verujem da je ova oblast toliko siroka, ipak kada se specijalizujes za nesto drugo cini mi se da nije potrebno toliko rasplinjavanje, bas imam drugara koji je ekspert za dizajn i on radi 90% u Illustratoru i majstor je, imam i drugara koji zna PHP/MySQL koji u saradnji sa nekim trecim likom pravi sajtove i zaradjuje ali ja sam ipak mislio da pocnem sam nesto da radim jer ne bih da ja kao pocetnik-slepac cimam njih za nesto sto ce njih da smara samo tako, uostalom imaju oni i ovako posla preko glave.

Ma sad' sam se demoralisao. :( :wall:

@Marti Ok, vazi, hvala sto si vratio ime.

Nazad
Vrh Dno