Šta je novo?

Hoće li Telekom odgovoriti na novo SBB ubrzanje

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
nisi ti rekao nego je on rekao i covek je prilicno ubedjen da ce bas od 1.7. Telekom povecati brzine, a mene bas zanima da li ce pogoditi. ako pogodi to znaci da je imao inside info i to nekoliko meseci ranije.

Rekao je da je to sam smislio :)

ADSL u Hrvatskoj

Bio bi red da povecaju brzinu Interneta ako se porede sa okruzenjem. Evo primera iz Hrvatske gde ADSL 3Mbps/384kbps kosta 1506 dinara (kada se iz kuna prevede u dinare i to sa PDV-om). Ko ne veruje evo linka: http://www.optima.hr/za-po-doma/internet/optidsl . Za iste pare kod Telekoma Srbija se dobija 3 puta sporiji ADSL. No comment !

Dakle, jos uvek kaskamo ko u kocijama iz 16. veka. Laganica.

Poslednja izmena:
Najnovija vest!
Od 1.jula 2009 ponovo povećanje brzine na Telekom ADSL.Brzine se menjaju na sledeći način:

1024/128 ide na 1536/128
2048/192 ide na 4096/192
4096/256 ide na 6144/256
6144/384 ide na 8192/384
8192/512 ide na 16384/768
16384/768 ide na 24576/768

Znači od 1.jula povećanje brzine i dodatna stvar je da se ukida SpeedUP usluga,tako da će svima koji su je koristili biti deaktivirana 1.jula!

Ako je ovo tacno, blago nama obicnim smtrnicima paket koji je bio 768/64 ce kroz dva povecanja da poraste cak do vrtoglavih 1536/128, paket koji je bio 1536/128 ce otici na 4096/192, a paket od 2048/192 ce biti samo 6144/256. Katkad imam utisak da zivim u crtanom romanu "Alan Ford" gde Superhik otima od sirotinje o daje bogatima.

a mozda je to namerno rekao da ga ne bi smarali jer ima nekoga u Telekomu ili pak on radi u istom. no, videcemo...

Meni je to isto palo na pamet odmah kad je covek rekao kako je to "njegova pretpostavka", a postoje razlozi. Pre 2 godine sam nesto pricao o Sezamu na osnovu informacija od prijatelja koji je tamo radio kao tehnicka podrska. Uglavnom, sutradan su mu na poslu suptilno skrenuli paznju, da ne ulazim u to kako su zakljucili da je on u pitanju. Ja nisam prosto mogao da verujem da dotle moze da dodje. Uglavnom, nije prijatno, i razumljivo je zasto bi neko morao da se ogradi, ili da sve ostavi kao nekakav nagovestaj.

Pa dobro ako očekuju da će biti stvoreni svi uslovi za povećanje brzina, ali da nisu 100% sigurni da to možda neće biti 01. septembar, pa nije hteo ništa da obeća. Imali smo već obećanja, pa su prolongirana nekoliko meseci. U svakom slučaju verovatno je u planu TS-a povećanje brzina.

Telekom je ovih dana odgovorio - i to usporenjem :D
2MB mi vec nekoliko dana ide oko 100K :)

Vreme je da se polako naviknemo i neiznenadimo puno kad "padnemo" sa SpeedUP na 'Speed Down' :d

Probaj Viagru :)

Mene samo zanima kako misle bilo kada u buducnosti da povecaju brzine kada je na vecini centrala 16 Mbps misaona imenica otprilike mora da ti je centrala u kuhinji da bi mogao dobiti tu brzinu... da nece mozda da menjaju opremu :D

Pa o tome i pricam sto da im placam 16-24 Mbps ako cu realno imati 6-8?

Mene samo zanima kako misle bilo kada u buducnosti da povecaju brzine kada je na vecini centrala 16 Mbps misaona imenica otprilike mora da ti je centrala u kuhinji da bi mogao dobiti tu brzinu... da nece mozda da menjaju opremu :D

Meni 16Mbita radi ko sat ....ja ne znam iz kog si ti "dela" NS kad imash takva iskustva.

Meni 16Mbita radi ko sat ....ja ne znam iz kog si ti "dela" NS kad imash takva iskustva.

druže, jel možeš da staviš neki rezultat sa speedtesta da vidimo kako ta 16-tica radi... ranije je gubitak bio velik na ovom paketu u odnosu na deklarisano, što se moglo videti na rezultatima drugih forumaša u speedtestu...

to je otprilike to..kao kod kolege....

Lokacija je centar.

n1185717513304728222219.jpg

n1185717513304728232905.jpg

Evo vam dve slike iz Novosadskog Telekoma. Sviđa mi se taj high-tech cooling sistem.

Bio sam na praksi nedavno tamo, uglavnom zgrada im je kao da si upao u neki nivo Stalkera, baš sablasno izgleda. Oprema im je najveći krsh koji novci mogu da kupe. A o zaposlenima i da ne govorim, od 6 likova koje sam tamo sreo četvorica su bili mortus pijani. Kredenci puni praznih flaša viskija, stomaklije i nekih prerađevina iz domaće radinosti.
jedan lik je bio skroz normalan i, baš čudno, taj nam je sve i objašnjavao. najjače trenutno što imaju u ponudi im je digitalni vod brzine 100/100 Mbit, i jedina firma koja ga koristi je Alpha banka (ameri jel?), košta ravno 526000 din mesečno. ista stvar u Sloveniji košta 100-150 eura.
te cene su nam oni rekli, s naglaskom da je telekom najveći lopov u ovoj državi. kad imaju takve zaposlene, neprijatelji im ni ne trebaju. a kamoli konkurencija.

videli smo i petogodišnji plan razvoja ADSL-a u NS-u i Srbiji. Treba da obnove infrastrukturu (yeah right) i u roku od 5.god. da ponude 50Mbit ADSL u BG i NS. Videli smo i nove IPTV STB-ove sa HDMI izlazom, jedino što izgleda čekaju konkurenciju(SBB) da krenu sa HDTV kanalima. Od jeseni će možda cene ADSL-a biti snižene, a to možda zavisi od toga kako će konkurencija startovati i koliki će biti broj konkurenata. Ako bude jedan ili dva sigurno će napraviti neki interni dogovor o cenama.

^ E takva vrsta informacija je uvek dobrodosla. Mozda nisu dobre vesti, ali barem znas koji su izvori.

E, da.. Informacija sa lica mesta.. to nam je ovde uvek nedostajalo. Svaka cast!!!

a high-tech cooling je svetski..
..a i ono sa flashama :bottle:

a prošle godine sam bio na praksi u INFORMATICI (JKP). Kod njih je npr. serverska soba urađena maximalno profesionalno. temperatura u to vreme napolju je bila 40-ak stepeni, u zgradi 20-25 a u serverskoj sobi 5-7. Plus da ne govorim o opremi koja je za telekom Sci-Fi. Optika kroz čitavu zgradu. Sad su od prodaje NIS-a dobili žešću lovu od grada (priča se 5-10 mil eura) i treba da postave optiku po čitavom NS-u. kad sam ja bio tamo letos imali su pripremljen plan Triple play, jedino nisu mogli ništa da urade jer je telekom tada bio monopolista. Sad već bi moglo biti svašta, ali za Novi Sad mogu da tvrdim da će im oni biti glavni konkurenti (telekomu) što se tiče telefona, interneta i IPTV-a.

gledao sam kako radnici spajaju dva optička kabla na terenu (kod mosta slobode), uređaj ko pištolj za lepak(pre će biti fejzor iz star treka) a košta 5000e. perverzija.

Vrlo je verovatno da ce biti ubrzanje od 1og jula (ove godine :d). Juce mi je devojka u Sezamu rekla da su dobili informaciju od Telekoma da ce podizati DOWN a UP ostaje isti. 1Mb ide na 1.5 za ostale pakete ne znam.

što se mene tiče može. ne bi mi bio problem ni da je upload ostao isti kao na početku.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno