Šta je novo?

Hmm? 5000BE or E2200

jonesba

Slavan
Učlanjen(a)
01.01.2007
Poena
320
Dakle lomim se izmedju ove dve solucije...Cene su im iste i generalno svejedno mi je dal je to Intel ili AMD(ne volim ni jedne ni druge:-devil-:)

E sad posto bih odma i menjao kuler znaci da ne igra tj da nije plus to sto E2200 dolazi sa BOX hladjenjem jer sam planirao da uzmem nesto necujno a da solidno hladi...(voleo bih savet za kuler za procesor al da je neki low profile tj da nije onaj Tower fazon)

ZNaci sa kojim procesorom dobijam vise tj koji je bolji najjednostvnije...Vise od 6000din ja ne dajem za procesor!!!dakle nikakvi procesori od 100e samo izmedju ova dva...

E onda bih molio i preporuku za maticnu koja ce najbolje da isprati jedan od ova dva procesora...

I na kraju memorija...(skontao sam da je najveci krivac na mojo prosloj konfi bio upravo losiji RAM tj bio je onaj Transcend najjeftiniji)

Za memorije ne bih stedeo ovog puta i zanima me generalno neka dobra 800mhz DDR2...znaci okvirno oko 60-65e za kit(mada ako ima i jeftinije nije frka)

Pa koje su to razlike sad sam gledao ne nadjoh nista posebno,s tim sto ce BE normalno mnogo bolje da se klokuje posto ima otkljucan mnozilac,ja pricam o razlikama na istom taktu gde oba rade na def 2.6

sa AMD sajta -

The Black Edition chips are carefully selected after the manufacturing for best performance.

a CPu se razlikuje od jedinice do jedinice, kad vidish neki benchmark, to je samo overall rezultat, odredjeni primerak moze da pruzi bolje preformanse (a i to je minimalna razlika, ali primetna)

Jok samo ih zapecu u zadnjoj litografiji pa oni koji pocrne po celoj povrsini silicijuma idu u be brimerke , salu na stranu verovatno uzimaju jezgra sa sredine wafera posto su tu najkvalitetnija za be primerke

OK ljudi ako mognem samo josh nesto da priupitam...Posto testirajuci moju sadasnju konfu(citaj maltretirao je 6 sati na Oblivionu) skontao sam da za ono sta ja radim dualcore procesor uopste ne treba...

Oblivion odlicno radi na Venice-u josh sad kad sam ga kloknuo na 2.4ghz tek onda pokazuje zube...

Moje pitanje...Posto sam sad nesto u fazonu ocu silent konfu i da malo trosi itd zanima me sta je najpametnije uzeti od ovoga

1.Athlon LE 1600/1620
2.hmmm Intel????Celi Conroe???

Primamljivija mi je varijanta sa Athlon-om jer ima 1mb kesha a i odgovara mi posto sam definitivno odlucio ako uzimam plocu za AM2 bice to 780G a memorija OCZ...

Elem zasto se predomislih...Ispravite me ako gresim...Ono sta ja igram od igrica ne zahteva Dual Core procesor,A i kad bih isao na 5000 stavka mi je sledeca:
1.Proc+Kuler=7000din
2.LE 1600 =2500din/2700din

Za razliku u procesoru mogu da dobijem plocu...ukratko...

Dao bih Moju konfu i to Venice,ploca,1.3gb rama,1950GT za 1620/780G/2gb DDR2 bez ikakve doplate...E sad koliko mislite da je to pametno vi recite...Znam ostao bi bez dobre grafe ali koliko kontam ako bash ocu i grafu ima lepih za 35e-70e polovnih

Poenta sto ja idem na slabiji procesor...Ahmm planiram Phenom i neku 4xxx na leto

Pazi ako je taj Athlon kao moj Sempron LE-1100 onda ti mozda ni nece trebati poseban kuler jer je ovaj sempron 'ladan, dok slusham muziku i kuckam na netu ne prelazi 27-28C pod orthosom nije prehsao 39C na 3ghz sa naponom na skoro 1.5V (radi i sa manjim naponom na 3 samo sam ja experimentisao malo). Pretpostavljam da je i kod Athlona tako, 1Mb kesha cesh verovatno primetiti jeste da ja iskneo ne primecujem neki hendikep ovog Semprona zato shto ima 256kb. Najveci gubitak je grafika, ali ima 7600GT po oglasima za 35e tako da i tu mozesh da se snadjesh.

Poslednja izmena:
moj Venice radi na 21C max dok u full loadu ne ide preko 28C sto je po meni jako dobro(mada pricao sam u drugoj temi da se dere kuler tj ne dere se ali nervira(3500RPM))

e sad gledao sam test ovde na Benchu upravo Athlona i u 4 od 4 igre koje su testirali taj mali Athlon daje bolje rezultate od 4400+ G2 cak i kad se kloknu!!!!!

Ja nisam mogao da verujem(naravno tu je grafa i to 3870) ali to izgleda malko opravdava moju pricu da Single Core porcesori nisu bash za bacanje tj da je preveliki "Hajp" oko dula Core resenja...Ok kontam ja prednosti,npr dok ovaj Single ima i 90% opterecenost Dual ce odraditi to sa 30-5% na svakom jezgru...Ali opet razlika u keshu nije mala...

Znaci LE 1620 je uspeo sa svojih 2600din cenom da isprati 3870 grafu (u stvari ko tu koga prati nije im jasno :) ) i to bolje od duplo skupljeg brata!!!

E sad ako je verovati(a nadam se da jeste :) ) testu sa Bencha Ahtlon LE 1620 je procesor za mene i definitvno best buy ako se u planu ima silent,gaming konfa...

Ispravite me ako gresim...Uostalom ako cak i nije za Gaming(sto ne verujem jer moj Venice demantuje to,a i testovi na Benchu) dobro ce posluziti do leta kada cemo se nadam se ponoviti necim boljim....Generalno meni ni ne treba jaci komp sve dok ne izadje Elder Scrolls 5(a ko zna kad ce to)

sa AMD sajta -

The Black Edition chips are carefully selected after the manufacturing for best performance.

E ako je sa AMD sajta, onda mora da je istina, pogotovo neka ovako niskobudzetna reklama :D:d

E ako je sa AMD sajta, onda mora da je istina, pogotovo neka ovako niskobudzetna reklama :D:d

stani, ocesh da kazesh da je svaki CPU isti ? postoje zaista ubogi primeri, znam da se ovde nekoliko ljudi zalilo da su im uvaljeni takvi primerci da ne moz' da mrdnesh FSB na gore ni za promil, a da ne zakuca ...

a verovatno bi prilikom BE izbora zaista trebaloda se odaberu primerci, jer bi bila katastrofa za kompaniju da CPU koji je namenjen overkloku ne podnosi manipulaciju.

Nazad
Vrh Dno