Šta je novo?

Hm, koji TV za PS3?

• Začetnik teme Začetnik teme expel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

expel

Slavan
Učlanjen(a)
14.09.2007
Poena
301
Caos svima.

Planiram da uzmem PS3, ali me muci to sto nemam ama bas ni jedan zglavan TV, Monitor za njega. Pa, ako neko ima vremena da mi pomogne bio bih zahvalan. Dakle koji TV pretstavlja dobar izbor za sumu od recimo ~500e. Da'li je to uopste dovoljna suma za kupovinu nekog kvalitetnog HD Ready televizora ?

Thx.

Za te pare ne mozesh previshe da birash, mislim da je LG 32" za ~38-39k dinara najbolji izbor, u stvari jedini je koji ima neko ime, ostali za te pare su sve u fazonu Beko, Crypton i slichno.

Gledaj da uzmes FULL HD televizor jer ima razlike kad igras igre na HD ready i na Full HD televizoru! Ima nekih scena koje ne mogu da se prikazu na svakom Tv-u 🙂

Gledaj da uzmes FULL HD televizor jer ima razlike kad igras igre na HD ready i na Full HD televizoru! Ima nekih scena koje ne mogu da se prikazu na svakom Tv-u 🙂

Eto ti sad. Uvek nesto novo 🙂. Hm, na kojim TV se vi (forumasi) igrate inace, i koji model konkretno vredi uzeti (bez preterivanja) ?

hvala na odgovorima

Eto ti sad. Uvek nesto novo 🙂. Hm, na kojim TV se vi (forumasi) igrate inace, i koji model konkretno vredi uzeti (bez preterivanja) ?

hvala na odgovorima

Ne obracaj paznju na taj komentar 🙂 Lupio je najstrasnije 😉 Ja se igram recimo na 22" monitoru, a za 40-ak hiljada mozes OK 32" LCD TV da kupis..

Ja se isto igram na 22" monitoru a uskoro i na 42" FULL HD LCD TV-u.

Nije samo stvar sobe, nego su TV osetno bolji od PC monitora (konvencionalnih) što se tiče filmova, slika i naravno igara. Najviše zbog boja.

Ja imam 32" Crypton. TV je prosečnog kvaliteta i to me ne smara, ali bi želeo veći TV. S toga ne razmišljaj ni o kakvim monitorima, nego gledaj da uzmeš što veće. I onome što se dvoumi između 32 i 37 sam već reko da uzme veće.

Kad radim za PC, totalno mi je nebitno je l 14" na laptopu ili 20 i kusur na nekom monitoru, ali kad sedneš u dvosed ili legneš u krevet, svaki milimetar dijagonale znači.

I onoga za Full HD iskuliraj, jer je čovek izgleda u Borbi pročitao kako je Full HD ekstra, ali pošto je na tome ostao, nije otkrio koje su cene Full HD ekrana i koji je % materijala koji je u 1080p (full hd). A i poenta u tome što Full HD ekrani imaju bolju sliku nije obično u rezoluciji, već prosto u tome što imaju bolje panele.

Poslednja izmena:
Thx svima na odgovorima, pomogli su. Googlao sam preko vikenda i malo se vise informisao o LCD/Plazma televizorima.

Skontao sam da se dobri modeli krecu od 900e (32") pa navise. To mi je ipak previse, a opet ne bih zeleo da dajem pare na neka "privremena" resenja.

Skupo je to uzivanje za nas bez adekvatnog TV/Monitora, tako da cu ipak odloziti kupovinu ps3.

Jedno off topic pitanje, kada se ocekuje da kablovska (totalTV ? neko drugi ?) pocne sa emitovanje HD kanala ?

Kakvih bre 900 evra, pa ne moras uzeti neki top model, i uopste nema potrebe za Full HD rezolucijom, 95 % igara ce i u buducnosti biti 720p... Mislim da bi se jako zadovoljio nekim modelom od 40.000. Ja igram na ocajnom 22" monitoru a opet je super slika... To sto bolji modeli imaju veci kontrast, bolje crne boje, vamo tamo, nije to toliko bitno... veruj mi da ce te zadovoljiti verovatno bilo koji od ovih 32" verzija.. Evo sad gledam jedan LG model, 32.999 din..

Nema potrebe da odlazes kupovinu. 42" Samsung plazma moze da se nadje na akciji za 43, 44.000. Ja sam ga pre par meseci platio nesto vise, oko 600e i vredi svaki dinar. HD ready naravno, kao sto si i trazio. Xbox360 na 20" monitoru je smejurija u poredjenju sa tim.

Plasma bash i nije za igranje, to ima 3x manje detalja nego LCD...

Nema potrebe da odlazes kupovinu. 42" Samsung plazma moze da se nadje na akciji za 43, 44.000. Ja sam ga pre par meseci platio nesto vise, oko 600e i vredi svaki dinar. HD ready naravno, kao sto si i trazio. Xbox360 na 20" monitoru je smejurija u poredjenju sa tim.

ali nemoj zaboraviti da je vecina plazmi 1024*768

Ponavljam, uzmi Samsungov 32" TV iz serije 3 ili 4 i bices prescrecan.
Cene im se krecu od 40k RSD (serija 3) i 45k (serija 4).
1080p ti NE TREBA za igranje.

plazma uvek ima problem sa duhovima/ucrtavanjem slike , tako da sa tog faktora ga u glavnom ne poreporucuju za igranje
720p ti je i vise nego dovoljno posto ne vredi davati pare za full hd pogotovo sto ima mizerno malo igara za isti
Cak i AAA naslovi (Metal Gear Solid4) su u 720p ,stoga nema razloga za bacanje para (osim ako MORAS da imas FULL HD PO SVAKU CENU ali to je potpuno druga prica 😀 )

Pogledacu sad za vikend par modela, da vidim kako to sve izlgeda uzivo. Jos jednom hvala svima na odgovorima.

da, plazma je za jelo inace :wall: Imao sam LCD i sad imam plazmu i mogu ti reci da se bolje igram na njoj u odnosu na prethodni LCD

Mozda se ti bolje igrash na njoj, ali LCD ima primetno oshtriju sliku i manje duhova. Plasma je tehnologija koja je odavno trebala da umre, pojavila se kada nije uopshte bilo smisla za jachom rezolucijom od SD CRTa, a samo zbog cene opstaje..

Poslednja izmena:
Ta matora plazma mora neka mnogo zahebana, cim je LCD jos nije sustigao u IQ. 🙂

Voleo bih da vidim plasmu sa oshtrinom i detaljima kao LCD 🙂 Josh malo ce jedina prednost plasme, dinamika, da nestane, pa cemo da vidimo koliko ce preziveti. A i sad ima dve firme koje je prave 🙂

Vlasnici starih plazma TV su najcudnija grupa ljudi koje poznajem. Kupe ta govanca sa rezolucijom 1000x700, oduseve se kada vide koliko je dobra slika Pinka i RTS-a na njima i potom obilaze forume trubeci da su to fantasticni uredjaji, ubedljivo najbolji za koriscenje u Srbiji...

Istina je medjutim da takvi najcesce u zivotu nisu ni videli dobro podesen i solidan LCD.

Vec sam dvojicu takvih doveo kuci da vide Full HD LCD (sa izvorom odgovarajuceg kvaliteta) i obojica su sokirani otisli kuci da se poseru na svoje plazme. Pritom je moj LCD sasvim prosecan i veoma daleko od Top modela Sony i Samsung.

Dakle, moje misljenje, na osnovu puno odgledanog HD materijala u raznim uslovima je da uz PS3 treba kupiti Full HD LCD. To vise nije mnogo skupo (najjeftiniji 40 inca je ispod 900 evra) a perfektno se slaze uz BR filmove, PS3 igrice i satelitske HD kanale. Naravno, ako se nema dovoljno para i oni sa manjom rezolucijom ce biti odlican posao, posebno ako se uzima ekran od 32 ili 37 inca...

Vlasnici starih plazma TV su najcudnija grupa ljudi koje poznajem. Kupe ta govanca sa rezolucijom 1000x700, oduseve se kada vide koliko je dobra slika Pinka i RTS-a na njima i potom obilaze forume trubeci da su to fantasticni uredjaji, ubedljivo najbolji za koriscenje u Srbiji...

Istina je medjutim da takvi najcesce u zivotu nisu ni videli dobro podesen i solidan LCD.

Vec sam dvojicu takvih doveo kuci da vide Full HD LCD (sa izvorom odgovarajuceg kvaliteta) i obojica su sokirani otisli kuci da se poseru na svoje plazme. Pritom je moj LCD sasvim prosecan i veoma daleko od Top modela Sony i Samsung.
Ha ha, ovo ko da sam ja pisao... original 😀

@ Colt

Cekaj, a sto se ne bi slagale?

Vecina PS3 igrica jeste 720p, ali ima ih bogami mnogo koje su 1080p.

Za X360 stvarno ne znam, to nemam nameru da unosim u kucu.

Poslednja izmena:
GT5P, Virtua Tennis... Ne kažem da ih je gomila, ali ima 20ak...

Nazad
Vrh Dno