Šta je novo?

hladnjak na procesoru

Učlanjen(a)
12.01.2002
Poena
620
Skoro sam zamenio plocu i ( nova ploca je ASUS A7V133-c) sve sam lepo montirao i proradila je iz prve, ali jedino ventilator na procesoru koji se nalazi na masivnom hladnjaku ne pokazuje broj obrtaja. To sam proverio sa software-om koji sam dobio uz plocu i sa jos jednim programcicem koga sam skinuo sa neta. Na staroj ploci je uredno pokazivao oko 5600 obrtaja ali na ovoj nece. medjutim u BIOS-u pokazuje broj obrtaja. Jel se ovo moze nekeko napraviti da mi pokazuje i iz windowsa broj obrtaja CPU hladnjaka. Uzgred temperatura procesora je oko 40 stepeni C.

Program koji si dobio je sigurno ASUS PC Probe, koji uglavnom tako radi (odnosno NE radi). Nabavi "Sisoftvare Sandra 2002 Professional". Tu možeš sve živo da pogledaš u vezi svog računara. ctp;

Ma jel si ti siguran da si ukljucio cooler na pravo mesto ??? Na mom ASUS-u (266e) su pinovu za CPU fan i za case fan vrlo blizu pa moze covek lako da se zezne...

u pravu si u pitanju je ASUS PC Probe, a drugi programcic je MBprobe koji je sa predhodnom plocom (epox KTA8) radio OK. A sto se tice konektora da li sam pogresio mislim da nisam jer jasno pise CPU_FAN tako da je to iskljuceno ! Probacu ovo sa Sandrom.

u svakom slucaju hvala i ako ima neko nesto da doda bilo bi dobro(D)

Trebalo bi da i jedan i drugi konektor imaju pin za brojac obrtaja...

Alexandar je napisao(la):
Trebalo bi da i jedan i drugi konektor imaju pin za brojac obrtaja...
Pa jeste, ali bi se na drugom mestu i na drugaciji nacin ocitavalo u Probe-u, al posto smo to iskljucili kao uzrok, nema veze...

Sandra je ocitala broj obrtaja bez problema ali me nervira zasto ostala dva programa koja sam gore naveo nece da to pokazu FX

imam istu plocu (a7v 133-c) i asus probe v2.12.09 koji laze za temperaturu procesora za nekih 11-12 C. Zna li neko verziju ovog programa koji nema tu "falinku" ? Skinuo sam i MB Monitor 5, ali mi on pravi rsum sa naponima (naponi skacu kao ludi kad je on (MBM5 aktivan), a i racunar je nestabilan

Ista ploca i slicna prica. Da vi lepo batalite PC Probe i MBM5 i lepo instalirate Hardware sensor monitor pro i da vas ne boli glava. Mali, kompaktan i ne pravi problema.

Pozdrav!

nekad_bio_SOKO je napisao(la):
Sandra je ocitala broj obrtaja bez problema ali me nervira zasto ostala dva programa koja sam gore naveo nece da to pokazu

Ako si baš navalio na PC Probe, sa ASUSovog sajta skini verziju 2.11, kod mene to radi normalno, a kad sam skinuo novije verzije isto se dešavalo kao kod tebe...ctp;

Vrh Dno