Šta je novo?

Hladnjaci za OC

Mario P.

Slavan
Učlanjen(a)
26.08.2007
Poena
319
Koje hladnjake koristite, zadovoljni ili ne, na kojem CPU, max. temperature...

Jel ima ko od vas TermalTake BigTyp VX?
Citam da je tezak oko 850 g?!
Pa to ima da iskrivi ploču odmah, ili...

Poslednja izmena od urednika:
KOji vam je k.... ljudi. Ni ne znate kolko je tesko 850 g. Ja imam geminII i nimalo nije iskrivio plochu i nit se klima, niti se bojim da treskam kuchishte. Stoji super stabilno, a kolko znam on je tezi od 850 g(negde je tu). To je kao da uzmete macku (~3.5kg) i da je podelite na 4 dela. Uostalom verovatno svi koji prichaju kako ce im 1 kg metala da "odvali" plochu nikad u ruci nisu osetili kolko je 1 kg, a i zbog toga sto svi obichni kuleri imaju stotinak g pa se svi misle kolko je onda ovaj tezak. Mislim da je to stvarno preuvelichavanje. Ja sam iskreno mislio da je gemin mnooogo tezi (to je sve u podsvesti zbog toga sto u dosta postova pishe kako ce on da "otkine " plochu, crv sumnje), al kad sam ga stavio u ruku, rekoh, pa plocha bi mogla da izdrzi kuler i od 5 kg (mozda sad malo preterujem ,al ploche su stvarno savitljive).
Nek napishe neko ko ima kuler od ~1kg kolko mu je iskrivio plochu, al samo onaj ko ima takav kuler, a ne ono ja sam video kod druga, neko mi je rekao, ili prochitao sam ...

Zakljuchak: 1 kg metala na plochi je nista i tacka. Ko ne veruje nek proba, i nek se mane "teorije"

Max je 45 C,a moze da radi i kao pasivac.

PS. GeminII je strava

Poslednja izmena:
Izvin ne vidohu ovom tvom postu, na koliko V držiš tog Semprona?

Mislio sam na default semprona, posto sad ne igram igre, vec samo slucham mjuzu i surfujem, pa nema porebe za klokom. Inache on je na 1.4v kolko mi se chini, ili 1.35. Nisam siguran. Uglavnom sam iskljuchio kuler i na CPU i na GPU (na grafi mi je box kuler sa 754 😀) i imam dve 12 na kuchishtu na 1000 obrtaja i jako su tihe-neke glacial techove

Gledo malo i onaj V1 od TT. U direktnoj usporedbi s BT VX, V1 je bio bolji za nekih 2-3°c...al onda se javi neki drugi lik koji pljuje i kaze kako je V1 super za dualCore al za Quad gori i od stock coolera?!
Ko je tu lud?!
Jos se kune kako je probo dva primjerka V1 da bude siguran da nije nabaso na ostecen primjerak.

Citajte ovde za V1 http://www.digit-life.com/articles2/cpu/tt-v1-cooler-may2k7-page1.html

...protiv http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/zalman-cnps8700led-ttv1.html

Poslednja izmena:
Koje hladnjake koristite, zadovoljni ili ne, na kojem CPU, max. temperature...

ja imam zalman cnps7700cu koji je tezak 980g (znaci kilo bakra) koji je na ploci vec 2 godine i nista se nije iskrivilo

Jel ko kad stavio kakvu zvucnu izolaciju u kuciste?
Sta ste koristili?

Nazad
Vrh Dno