Šta je novo?

Hladnjaci za memoriju...

• Začetnik teme Začetnik teme Vule
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vule

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2004
Poena
710
Interesuje me gde u Novom Sadu mogu da se nadju hladnjaci za memorijske chipove na grafickoj kartici? Trebaju mi za Leadtek 6800 posto stavljam vodeno 'ladjenje.

Evo sta sam pronasao u Imtelovom cenovniku:

"CoolerMaster for chipset, aluminium, black, pasivni hladnjaci za male chipove, 10pcs"

Jel to to ili je za nesto drugo?

Bio sam do imtela sa istim problemom,i nisam nasao nista odgovarajuce.
A ti hladnjaci za male cipove su premali da prekriju memoriju.
Ipak sto ne bi pitao telefonom,jer su neki ljudi pricali
da su tamo kupili takve pasivne hladnjake.

Ja imam onih 8 komada cm ali su velicine standardne tsop memorije...

Kod nas ima Titan, doduse u pitanju je komplet u kome se dobije VGA/Chipset kuler (bakarni) i prilican broj hladnjaka za chipove kvadratnog oblika (aluminijumski) jeste da ti je u ovom slucaju kuler visak, ali mislim da cena kompleta nije velika.

Imao sam ja te iz Imtel-a, i dobio 10MHz na memoriji i to sa dosta "promaje" oko njih.

Pokrivaju cele cipove, ali ti ne treba to, nista neces postici time.

BTW, sa ATI Silencer-om (slican nacin hladjenja memorije kao i konvencionalni hladnjaci, znaci telo koje se siri i preko memorije) sam dobio 40MHz visi takt u odnosu na onaj bez hladjenja.

Najbolje ti je resenje da sam napravis masivne hladnjake od bakra, imas ovde na forumu negde putstvo kako je to neko lepo napravio.

Nije poenta u tome da ja mogu memoriju vise da klokujem, nego samo da je ohladim dovoljno na ovim frekvencijama na kojima i jeste, jer vodeno hladjenje pravim prvenstveno zbog tishine, a tek posle zbog nekih performansi....

Nego, ne mogu tog Titana da nadjem nigde, ko to radi?

Nazad
Vrh Dno