Šta je novo?

Hladnjaci na memoriju?

nesrulz

Slavan
Učlanjen(a)
04.11.2004
Poena
319
Dali ima smisla stavljati hladnjake na memoriju graficke kartice?
Koliko moze da se dobije na ubrzanju?

I pitanje u vezi montaze. Dali je OK! zalepiti memoriju sa Super-Lepkom? ili mora da se koristi specijalna pasta za to?
Dali Super-Lepak moze da osteti memoriju ili stampanu plocu od graficke? Posto imam 8 hladnjaka, a 4 memorijska modula. Pa sam mislio da stavim i od gore i od dole na svaki.

POZ!

kao prvo, shto se tice smisla maksimalno ubrzanje ti je 10-15mhz.
kao drugo nikako ne lepi super lepkom jer onda nema skidanje za fiksiranje se koristi termalna pasta koja provodi toplotu(neznam koliko je super lepak dobar provodnik toplote :d ),a i lepi.i da ti imas 8 mem. modula to shto ti mislis da je donja strana je ustvari drugi cip.
pozz!!
p.s tacno o kojoj grafickoj je rec???? :d

hm... moze da bude da nema memorije sa donje strane, a opet se tu greje stampana ploca...
no ja bih se manuo corava posla... ako je slaba graficka dobici su nikakvi, hladnjaci su skuplji, a ako je jaca graficka, steta je rizikovati da je ostetis...

Ja sam na HIS 9800Pro stavio male hladnjake koji su na
sebi sa donje strane vec imali lepak,
i dobijo sam ubrzanje od neverovatnih 5Mhz pa ti vidi.
Cak sam probao da stavim i ventilator da duva po njima,
situacija se malo popravila +2Mhz.

A jel zna neko gde ima da se uzme ta lepljiva termalna pasta.

z_m00n je napisao(la):
Ja sam na HIS 9800Pro stavio male hladnjake koji su na
sebi sa donje strane vec imali lepak,
i dobijo sam ubrzanje od neverovatnih 5Mhz pa ti vidi.
Cak sam probao da stavim i ventilator da duva po njima,
situacija se malo popravila +2Mhz.

A jel zna neko gde ima da se uzme ta lepljiva termalna pasta.

probaj u imtelu! bilo je vishe vrsta pasta.
pozz!!

ja u yu nisam video termalnu epoxy... cak je i u usa retka... jos jednom manite se corava posla...

Sta mislite da li moze da posluzu neka meshavina
OXO lepaka i termalne paste :]

Ja sam na Radetu9550 stavio hladnjake na memoriju i to tako sto sam kanuo po kap super lepka u coskove cipa po dijagonali i stavio termalnu pastu na sredinu.
Lepak odlicno drzi i stvarno se kartica manje greje. Hladnjaci su mlaki - dok pre toga nisam mogao da drzim prst na memorijskim cipovima.
Ne znam samo da li ti je cimanje zbog garancije jel ostaje trag od lepka na mem.chipu ali to je vec druga tema za razmisljanje ...

Lepljenjem hladnjaka na memoriju ti nece mnogo pomoci pri OC... Meni bar nije... Mada ce ti kartica izgledati mocnije :D Sto se tice super lepka mislim da ne ostecuje ni chip-ove ni plocu... Meni se malo prelio na southbridge-u i nisam primetio da je nesto *****o...

Ima u Imtelu, Coolermasterov komplet sa termotrakom i hladnjacima. Zalepio sam ih na bga mem. chipove. Jes da nicemu nesluze, ali je kartica lepsa.

Stvarno karta izgleda mnogo lepse ,)
i ostanes kratak za par stotina dindji. :D

Ja sam iskopao neki hladnjak iz servisa (kostao me DZ) koji je imao fina rebra i onda je radio bonsek i turpija.
Ne smem da uslikam kartu - umrli bi od smeha. Kao da je vario pijani slepac :d
Ali vazno je da radi i hladi ;)

Ne mogu da prezalim sto mi nije dugo ostala MSI x800se u kompu - tek bi njoj nalepio fine hladnjake i onda bi oborio Baltazarov rekord u overkloku :d

-x800se u srbij???
-AGP??
-Gde si to nabavio ???
-Koja cena???
Kolko ona ima pipeova 8 ???

Neje bila iz Srbiju vec je neki lik lapio u Germaniji, pa je nekim cudom zavrsila kod mene. Kartica ne moze da se otkljuca ali moze fino da se nasvira.
Ja sam je nabavio po ceni koju ne smes da cujes jer ces se upucati, a "poklonio" sam je burazeru koji se lozi na igrice za nekih 200 ojra.
Kartica ima 8 pajpova, ja nisam mogao da otkljucam ostale ali nisam se nesto previse ni zezao sa njom.
Kod nas kosta sigurno preko 300e u prodaji, mislim da je imao i Mancha iz MB Softa koliko se secam.

Nazad
Vrh Dno