Šta je novo?

Hladjenje Biostar NF520-A2 SE

DukeLander

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poena
1,205
Gore pomenuta ploca pocela da se greje,razumljivo,malo je otoplilo ovih dana....
Idle je oko 40°C,dok voštim igre ide i do 55°C.

Dokle inace izdržavaju ploče sa temperaturama?
I sta preporučujete za neke sitne novce da se ohladi?

Tnx unapred

Mali vent 40x40 .

Probao sam da stavim,tacnije prislonio jedan vent od gradicke,1°C je bila manja temp posle skoro 5 min hladjenja......moguce da je pasta propala,moracu da skidam hladnjak izgleda...

Temperatura ti je OK u odnosu na moju ploču (ista) u full dođe i do 85 na 30C u sobi.
u mirovanju slika, to je jeftina ploča iz tog vremena.

Prilozi

• 2010-07-21_001117.jpg
    2010-07-21_001117.jpg
    14.7 KB · Pregleda: 63
Poslednja izmena:
Meni nije islo preko 36°C nikad... mozda ti senzori lazu... ili moji...
Pa nije bila prvoklasna ploca onda,ali je jedna od boljih po kvalitetu po meni,overklokovana do daske,mucio sam je nevidjeno,stalno testiram kojekakve komponente na njoj i šljaka,ne da se... :)
Mada ce morati neka zamena uskoro

Pa probaj prstom da pipnes hladjnak=)...ako je vreo da ne mozes da drzis prst na njemu...promeni pastu=) ili ubaci neki vent u kuciste da ti napravi malo bolji protok...neki sa strane ako imas gde da ga stavis...naravno ako planiras da i dalje koristis plocu=).
Meni Crosshair radio na 60c i po 60+ na South i northbridge...kad sam je kupio...dobio RMA nova ploca isto...problem je bio u tome sto hladnjaci nisu uopste dodirivali cipove xD..tako da sam morao da kratim one drzace itd:p...vidi mozda se tebi nesto slicno desilo,nadam se da ces resiti problem.pozz

Poslednja izmena:
Tnx za info.
Damn,moracu rasturati komp,izgleda da je olabavljen hladnjak...inace protoka imam 2x 14cm ventovi...
Ala me mrzi da rasturam,al moracu :)

Nemoj da te mrzi. Trud oko odrzavanja masine se uvek isplati. Izduvaj celo kuciste od prasine. Sve ventilatore ocisti od prasine nekom cetkom (moze cetka za brijanje ili cetka za farbanje stolarije). Hladnjake skini (od CPU, sa graficke...) isto ocisti rebra od prasine. Termalne paste zameni (obrisi staru a stavi novu). Ventilatori imaju za zadnje strane nalepnice. Te nalepnice skini i kapni 2-3 kapi finog tj. retkog ulja da podmazes osovinicu i odgovarajuci klizni lezaj (biksnu). Ovo uradis s vremena na vreme i masina ce mnogo lakse da "dise".
Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno