Šta je novo?

HL2 rendan na dosta toga...

Kad smo vec kod rendanja/endzina moram da kazem da sto vise odmicem sve sam strasnije razocaran u doticni. Pre svega fali mu bruka antialiasinga (ne, maxo, ne zato sto je detaljan vec upravo na najsocijalnijim i najnedetaljnijim mestima tipa okvir prozora, bandera i sl. gde nema nikakve gomilice detalja) ali hajde da za sada to ostavimo na stranu. Posle sjajnog pocetka gde je sve bilo super (sa izuzetkom nekoliko bitmapa, pre svega vegetacije) sto vise odmicem sve vise ima bljutavih tekstura, odfusarenih objekata, OCAJNOG terena koji gotovo da nista nije bolji od CS 1.6, muljavosti...neverovatno je na koliko mesta postoji ekstremna disproporcija tipa zid iza odradjen super, zid ispred kao iz CS 1.5.

Napominjem da ovde uopste ne diskutujem o gameplay-u (hocu li docekati neki fps bez vozila koji nije ID-jev), samo o grafickom aspektu. Nazalost on ovde stravicno upada u oci jer izmedju 2 akcije treba da prodje brdo vremena, pa jednostavno upada u oci dok se krecem...

Takodje, nema potrebe za flejmom od strane vlasnika GF4mx/R9000 karti koji na tim kartama nista bolje nisu videli (ovo bez ikakve malicioznosti kazem) pa da sad udare u stilu "ma grafika je nevidjena" i sl.

Meni se jedino senke ne svidjaju, tj ni nema ih ili su totalno pogresno uradjene.

To cak nisam ni primetio...mada ruku na srce senke bas nikad nisam nesto konkretno zagledao u bilo kojoj igri. No svakako je mali minus...

pa nista onda, da vidimo i taj patch optiplex.exe da ga skinemo i nema da boli glava: nema bitmapa, sve leti, nema vozila sve se ide on foot, senke u realnom vremenu po celom ekranu i taaaaaako:)

Ne kapiram sta hoces da kazes sa time. Ja samo ukazujem na neuravnotezenosti endzina...po istom kriterijumu mogu da trazim broz.exe gde ce Doom3 postati svetao i dobiti drugaciji gameplay, ili driver.exe :)d) gde ce vozila u HL2 da imaju posebnu fiziku kao i prava vozila :)

Inace vozila u svim fpsovima, a pogotovo u HL2, mene smaraju samo tako (naravno, to je samo moje misljenje, ne tvrdim da je to i drugima nezanimljivo ili da bi trebalo da bude). Ali udaljavamo se od teme, ovde bi trebalo da diskutujemo o grafickim aspektima HL2...

Nazad
Vrh Dno