Šta je novo?

HL2 episode 1 ... pozlatio se.

da...to sa portalima je stvarno trulez kakva se ne pamti...ja da sam na mestu nekog iz 3dRealmsa odma bih izbacio DukeaNukema sa epizodom u kome srece zombija i kaze: O' it's you,Gabe...your new look is...gooooooood

@filipenko:
ne znam, ukusi su definitivno razliciti. kad se pojavio HL1 nije bilo tesko biti revolucionaran, jer su do tada od ozbiljnijih FPS-ova postojali samo Quake i Duke Nukem. od onda je proteklo dosta vode ispod mosta i pojavile su se neke sjajne igre koje si naveo, tako da je sad konkurencija mnogo veca, standardi su podignuti do neba, igraci su se razmazili pa im je sve shit osim mozda jedne ili dve igre godisnje, i nije bas tako lako biti revolucionaran u bilo kom pogledu. HL2 ima neki svoj smek, koji upotpunjavaju maglovita prica (koja ce nadam se biti razjasnjena posle ovih epizoda) koja ima neki svoj misticni trip i najbolja fizika ikada vidjena u igri. naravno, grafika i zvuk su sjajni, kao i dizajn i raznovrsnost nivoa. za HL2 volim da kazem da je najraznovrsnija igra i da obuhvata dosta toga. sto se tice zagonetka na osnovu fizike, naravno da nisu preteske i ne trebaju da takve ni da budu. zamisli na sta bi licilo da su preteske. to bi smorilo do jaja. fizika je tu da se malo odahne i da se pokaze sta moze engine kad se razmase. meni je ovo bas fino leglo.
btw. sto se tice portala i tvoje aluzije da ce i to maznuti od Prey-a, sta mislis da su se oni setili danas, kad je izasao Prey, da stave portale? ne bih rekao, sigurno su imali takvu ideju mnogo ranije, jer je E2 sigurno u zavrsnoj fazi razvoja...

Poslednja izmena:
eto vidis kako nije tesko danas izneti nesto novo... Prey ti je de fakto pokazivac... vec postojeci engine, malo ga dokucali i izvukli jos mocnijih stvari, uneli te portale i gravity zayebancije i nadasve odlicnu pricu za jedan FPS i woila... odlicna igra...

moracu da nabavim tu igru, pa cu da vidim. hocu da kazem da je potencijal za revolucionarne novine mnogo manji danas, nego pre 10 godina...

Stvar je u tome da niko nije ni zahtevao revoluciju. Mene bi sasvim zadovoljio stari dobri HL1 sa preslikanim gejmplejem, a dobio sam papazjaniju sa bacakanjima radijatora unaokolo, i nabudženom fizikom, totalno nkrucijalnom za fps.

stvar ukusa. meni su fizika i gravity gun dobrodosli. fino sam se zabavio sa njima. ako hocu suvoparnu pucacinu igracu Q4.

Chinaski je napisao(la):
sto se tice portala i tvoje aluzije da ce i to maznuti od Prey-a, sta mislis da su se oni setili danas, kad je izasao Prey, da stave portale? ne bih rekao, sigurno su imali takvu ideju mnogo ranije, jer je E2 sigurno u zavrsnoj fazi razvoja...
Znaš li od kada se razvija Prey?

Chinaski je napisao(la):
stvar ukusa. meni su fizika i gravity gun dobrodosli. fino sam se zabavio sa njima. ako hocu suvoparnu pucacinu igracu Q4.
Ovo je već mnogo pametnija izjava. Ako hoćeš da igraš pucačinu, igraćeš Quake4, ako hoćeš da igraš fiziku, igraćeš HL2.

I da dodam... gde je fizika kada je Alyx u pitanju? Zašto nije animirana kao cice u Sin-u? I dalje je želim mrtvu. :d

sta ti mislis da su ovi likovi iz Valvea znali sta se nalazi u glavama likova koji su pravili Prey? mogli su da maznu foru tek kad se pojavio demo, a E2 se pravi mnogo duze.
nazalost, Alyx je zakopcana do grla. steta :d
ja volim da pikam FPS, ali sam se sveobuhvatno mnogo vise zabavio sa HL2. stvar ukusa. neko voli i SS...

Agilni, nemoj da ocekujes tako nesto od Alyx!Ona je fino celjade...ako oces seq alexic ondak cepaj taj SiN ili novu Laru...BRE :p :p

Chinaski je napisao(la):
sta ti mislis da su ovi likovi iz Valvea znali sta se nalazi u glavama likova koji su pravili Prey? mogli su da maznu foru tek kad se pojavio demo, a E2 se pravi mnogo duze.
Za portale u Prey-u se odavno zna, mnogo pre demoa, kao i na koji način funkcionišu. Pretpostavljam da je Valve išao na to da će Prey kasniti, kao i druge 3DRealms igre, pa da oni budu prvi koji će zvanično patentirati portale (otkinuvši dobar deo kolača Prey-u)... Cvrc! To što se praktično ista stvar pojavljuje u praktično istom trenutku mora nešto značiti, jel da?

kako su ljudi iz Valvea mogli da znaju sta se mota po glavama momaka iz 3D Realmsa dok prave igru? nije ni bitno. nego, odakle vam je poznat gravity gun iz expanzije za Doom3? bas se pitam odakle su ga "pozajmili" :p

Chinaski je napisao(la):
kako su ljudi iz Valvea mogli da znaju sta se mota po glavama momaka iz 3D Realmsa dok prave igru? nije ni bitno. nego, odakle vam je poznat gravity gun iz expanzije za Doom3? bas se pitam odakle su ga "pozajmili" :p

Pa bilo je trejlera iz igre gde su se videli portali i njihova upotreba, i to bas odavno...

onda su verovatno videli i gravity gun od tvoraca Doom-a3 pa su i to maznuli od njih, jel' tako?

Ne, nego je bilo priče da Doom3 nema nikakvu fiziku. Čisto da se vidi da nije tako... inače, u ekspanziji za Doom3, to nikako ne ometa igranje, niti se na tome zasniva gameplay. Tu je tek onako.

fizika u D3 je bedna, a kopija gravity guna iz HL2 je pljacka na kvadrat!

Chinaski je napisao(la):
fizika u D3 je bedna, a kopija gravity guna iz HL2 je pljacka na kvadrat!

Slažem se. Gravity gun u D3 je uzasan, jer ne mogu normalno niti da ostavim predmet na zemlju niti da ga normalno bacim kao u HL2.

kako bilo, Gravity gun su ukrali iz HL2, a fizika je mnogo losija. to su cinjenice, svidjao se nekom HL2 ili ne...

Što se tiče portala, mislim da tu ideju Valve nije ukrao od 3DRealmsa, jer su portali bili još u Half-Life 1. Ali ako u HL2EP2 bude nešto kao u Prey-u da može da se izađe iz tela u obliku duha, onda ćemo imati razlog da pljujemo Valve.

Auuu kako sam se smorio igrajuci ovaj Ep1:mad:
Znaci kad se pojavio HL1 - euforija, HL2 - je isto bilo wow ali ovo sad nekako mi to nije to. Posebno sto sam FEAR zavrsio pre par dana.

rastafarian je napisao(la):
Auuu kako sam se smorio igrajuci ovaj Ep1:mad:
Znaci kad se pojavio HL1 - euforija, HL2 - je isto bilo wow ali ovo sad nekako mi to nije to. Posebno sto sam FEAR zavrsio pre par dana.
Kažem ja...:)

iskreno doom 3 je losiji od hl2 i to dosta...

Naravno, iskrenost je najbitnija...

Pa sad da je bas dosta i nije

Znate sta, meni je ovo vratilo malo veru u ventil.
Nabijeno je akcijom, doterana grafika,HDR, malo me smara taj epizodni trip, taman kada je najlepse, kraj, to be continued...ali prica se nastavlja, i trejler za episode2 me je nalozio...
Nisam igrao nista skoro pola meseca, a ovo je tako leglo:)
Najzad pravi naslednik HL1.
HL2 i DOOM 3 sem sto dele isti zanr, su totalno razliciti, i meni to izgleda kao "babe i zabe" poredjenje...meni je D3 o.k.

Poslednja izmena:
Pa ovako: predjoh prvih par nivoa .... sada se provlačim po podrumima ubijam zombije pod svetlom lampe (malo grozno). Nadam se da će biti bolje kasnije. Ukratko: ne znam da li me više nervira Alyx ili glupi Gravity Gun sa kojim non stop moraju da se rešavaju neki imbecilni zadaci.
HL2 mi je bio odličan. Imao je SVEGA apsolutno. Priča i atmosfera su bile znatno zanimljivije u HL1 ali to je i za očekivati, a i tada sam imao 8 godina manje. ;) (sedite bre ljudi čitajte neku dobru SF knjigu, ovo je igra)

Moram još ovo da pitam: Filipenko ko bre tebe placa da ovoliko flamujesh ovaj jadni naslov :eyebrows: ;)

Sentenced je napisao(la):
Moram još ovo da pitam: Filipenko ko bre tebe placa da ovoliko flamujesh ovaj jadni naslov :eyebrows: ;)
Ma nervira me što je jedna od najboljih igara, HL1, umesto samo da je nadograđena i dopunjena - i da ostane svoja - postala u HL2 skup nakalemljenih fpsova koji su u međuvremenu postigli uspeh, a najmanje ima HL1. Pri tome, napucavanje nije nimalo zabavno. Gravity gun služi da se rešavaju neke gluposti, i nizašta drugo, a time se stalno secka akcija što neizmerno mrzim, a time je umesto pucačin igra de fakto postala bacalica. Ne znam, po x-ti put to kažem, iritira me što se potenciraju aspekti potpuno nebitni za jednu igru, čak ni za fps. Svaka čast na optimizaciji, svaka čast na fizici kakva ne postoji ni u jednoj drugoj igri, ali za to služe tech demoi. Ovde treba zanimljivog napucavanja kao u Fearu, a ne bacakanja radijatora, ovde treba AI, a ne izostavljanje istog. Šta meni u ovakvoj igri znači fizika - skoro ništa. Ona treba da postoji da bi eksplozije i rušenja bili još bolji, a ne da bih se ja više cimao sa nelogičnim zadacima svakih 10 minuta...

Vrh Dno