Šta je novo?

HL2 episode 1 ... pozlatio se.

Ja povremeno uperim gravity gun i pucam u nju ali nikako da umre .

Ovaj bi da mi ubije Alex. Batali to, to je moja riba i nemoj da te...:d

Poslednja izmena:
@milanv:Ne, ne, greshish, to je moja riba...tako da:)
Dobar ti avatar:)

@SOCOM: Dobro mozda je tvoja riba, ali prvo upotrebi silu i skini masku kao milanv, pa da procenimo da li malo lagish. A milanuv, jes`vala lep avatar, taman koliko je moj originalan.:D

Nego jedva cekam da odigram ovu prvu epizodu. Prosao sam HL2, prosao sam F.E.A.R. i jedno vreme se cvrsto drzao stava da je FC najbolji u ovoj FPS trojci. Ali kada sam krenuo ponovo da vrtim igre nekako me HL2 najvise vukao i pored imbecilnog A.I.-a. Razmisljao sam zasto i dosao do sledeceg zakljucka: atmosfera ove igre je u nekim elementima licila na Karpenterov film "Escape from New York" (Nju Jork 1997), (nastavak "Escape from L.A." je ochaj), ukrstena sa Orvelovom "1984"-tom. E to bi bio MaXov noir, a nas graphics guru & moderator je verovatno igrao npr. Oblivion u medjuvremenu pa od njega napravio veceg probiracha (isti slucaj). Nego Filipenko, mora da si gledao gore spomenuti film sa Kurt Raselom. Napisi, zar to nije imbecilno dobar scenario za igru (ja bih dodao bih jos desetak razlicitih bandi kao u filmu "Warriors" (Ratnici podzemlja):-devil-: . Dosta od mene za ovaj mesec, moram da procitam silne knjige u Oblivionu.:S:

Poslednja izmena:
Zavrsih igru i morma reci da sam promenio misljenje i da sam prilicno zadovoljan nastavkom. Osim prve dve smor misije ostalo mi je jako prijalo. ?Koncept epizoda bi bio dobar kada bi epizode izbacivali na jedno 45dana.

Ljudi pomagaj te zarazio sam se al nece dalje da ide. Tj dosao sam do tacke gde sam sve valjda sve civile do voza sproveo e sad riba sa mirtraljeza s povuce i ja za znom do sledece prostorije i ona zatvori vrata i to je to posle toga svi stoje bledo i nece dalje, U konzoli mi ljavlja da nemoze da nadje sledeci level a to je ep1_c17_c6 aj pomagajte

nexy je napisao(la):
Ljudi pomagaj te zarazio sam se al nece dalje da ide. Tj dosao sam do tacke gde sam sve valjda sve civile do voza sproveo e sad riba sa mirtraljeza s povuce i ja za znom do sledece prostorije i ona zatvori vrata i to je to posle toga svi stoje bledo i nece dalje, U konzoli mi ljavlja da nemoze da nadje sledeci level a to je ep1_c17_c6 aj pomagajte
tu se i meni zabagovala igra pokusaj da load-ujes neki save pre tog dela ali nemoj ti da save-ujes igru pusti da radi autosave

Poslednja izmena:
pokusao sam jedino da se vratim na pocetak tog dela

Probaj sa onom starom forom iz HL2 :
Kucaj u konzoli ai_norebuildgraph "0" ili "1", vise se ne secam, pa vidi jel radi .

oddigrah malopre epizodu... i utisak mi je mnogo bolji od hl2... samo sto je kraaaatkoooo, i fala bogu nema da se vozi nikakav bagi ili hoveraft...steta sto ce epizode da izlaze sa tolikom pauzom... OK je skroz za jedno prepodne...

Upravo tako! Ali ako hoće da ponove atmosferu prvog dela, kada si prosto bio oduševljen ako naiđeš na nekog ko priča sa tobom, moraju eliminisati Alyx :D

ljudi unzipovao sam ponovo sve i pach i samo prebacio zadnji auto save, e sad jedva cekam nastavak

Pih,pa ovo je cist bezobrazluk.Igrajuci na hard trebalo mi je manje od 5 sati da zavrsim "ovo".Za koliko li samo prodaju ovu trku kroz igru?Sto bi Filipenko rekao price ni od korova.Ne vidim ama bas nijedan zanimljiv nivo_Osim ako neko ne smatra zanimljivim pet puta da se vracam istim putem po jos gradjana ovog razrusenog grada.Ili mozda onaj smor u prve dve misije ukljuci-jednu-stvar-pa-onda-drugu.Gde je nivo poput "We don't go to Ravenholm..."?:mad:

nexy je napisao(la):
ljudi unzipovao sam ponovo sve i pach i samo prebacio zadnji auto save, e sad jedva cekam nastavak

E ovako se prelazi igra :p Posle neko kaze da mu treba cak 5 sati da predje igru :d

goran.rs je napisao(la):
Gde je nivo poput "We don't go to Ravenholm..."?:mad:

Jel to onaj dosadni nivo koji bi kao trebalo da bude strašan, a zapravo je pesmica nakon Doom3? Ma daj... Fale misije poput "BlastPit" i sličnih...

word "Blast Pit"!
Jedan od najtezih svojevremeno...
Nihilant, jedan od najbolesnijih bossova, leteci embrion kome se otvara glava...
I ceo trip skoci pucaj, nem' pojma kako sam ga tada presao...

Poslednja izmena:
Ja sam morao da skinem Half Life 1 i da ga opet odigram (sada sam otprilike na sredini). Grafika je katastrofa za danasnje standarde, ali gameplay.... sjajan. Blast Pit je sjajan, bas sam se namucio dok ga nisam presao. I mrzim, ali MRZIM one monstrume sto skacu u lice, juce su mi 20930293023 puta skratili zivot koliko sam se iscimao.

Half Life 2 je, po mom misljenju, veoma dobar. Akcija od samog starta, pucanje, bezanje od vojnika rekom... stvarno sjajna stvar. Voznja buggyja i gomila drugih misija su stvarno odlicno odradjene. Dobra grafika, mnogo akcije, super muzika... sve to cini ovu igru veoma dobrom.

Medjutim, ne kontam sto razvodnjavaju pricu. Mislim da Half Life 3 treba da bude kraj, nikakve epizode i tome slicno. Bilo bi super da je prica nesto u fazonu vracanja kroz vreme da bi se sprecio experiment u Black Mesa, pore nego sto Gordon gurne ona nesrecna kolica sa uzorkom.

Ma bice fora kako Gordon Freeman iz buducnosti dolazi da ubije Gordona Freemana iz proslosti kako bi bar na kratko sprecili sam eksperiment.A da bi se eksperiment sprecio na neko malo duze vreme u trenutku kada Gordon udje u onu prostoriju da Alyx i pobunjenici postave neku napravu koja ce da raznese ceo kompleks...

Time bi se unistila ovakva buducnost i samim tim doslo bi do zavrsetka slavne igre HL...

Poslednja izmena:
Није лоша идеја да се Гордон врати кроз време да би зауставио експеримент (и убио себе)...

Али пази, ако се то деси, највероватније ће нека од његових акција (разношење нечека) проузроковати пад напона (ЗНАЧИ НИЈЕ КРИВ ЕДС!!!) који ће изазвати нестабилност електро-магнетног поља, тј. Гордон је уствари одговоран за пропаст екперимента и отварање портала :)

Igra je smesna. Da sam hteo klizanje na ledu uzeo bih neku simulaciju...

Za ove koji govore o putu kroz vreme... šta mislite, ko bi mogao biti G-Man?

Obratite pažnju na G. Ne ne... ne govorim o našem G!!!-u :D

Poslednja izmena:
Mogli bismo da o ovome otvorimo novu temu i da raspravljamo o HL prici u posebnom threadu.

Iako netom kruze price da je G-Man ustvari vanzemaljac koji eto putuje vremenom i zaposljava razne Gordon Freemane koji se bore protiv snaga zla(combine), moguce je ustvari da je portal na Zemlji i ranije otvoren i da su pojedini visoki vladini sluzbenici u toj nedodziji nasli nacin da putuju vremenom, i oni su sami hteli da se portal otvori u Black Mesi da bi vanzemaljci dosli, a oni iskoristili nekoga heroja za unistenje vanzemaljaca i posle vladanjem Zemljom.Ali nisu izgleda racunali na combine...
Jednostavno G-Man ko da se ponasa kao pusac u X-Files-u, a ne kao neki zamaskirani vanzemaljac koji glumi coveka...

Poslednja izmena:
@Agilni с' обзиром да је један од могућих завршетака оригинала да убије Гордона (не баш, али то је то) сумњам да је то Гордон, ко био толико луд да убије себе?

Pa da, ni meni nije bas najjasnije ko je G-Man? Mislim, ima ga u HL1 svuda, setka se sa torbom dok se ja ubijam sa vanzemljacima. Moguce je da je G-Man nesto poput pusaca u X-Filesu, ima smisla kada se sve sagleda. I zasto je vojska uopste pucala na mene i naucnike u Black Mesa institutu?

Mislim da bi HL3 i prica o vracanju kroz vreme da bi se sprecio experiment bio sjajan zavrsetak ove odlicne igre.

Pa dobro, ljudi, ako se Gordon bude vracao kroz vreme, ne mora da ubije sebe, :) nego samo da unisti onaj kristal koji je izazvao svu tu pometnju. :)

Ja sam prilicno uveren da ce u narednim delovima biti putovanja kroz vreme(sad ne znam da li napred ili nazad), sto je onaj teleport u trajanju od nedelju dana iz Nova Prospekta u laboratoriju dr Kleinera pokazao.
Uglavnom, ne vredi nam da lupamo glave oko toga.

Ali me strasno nervira sto im treba pola godine samo da urade nastavak price.

Da li vam je slučajno palo na pamet da ni oni ne znaju ko su im i šta su likovi, već da ih šetaju po potrebi? Znate ono, iz Epizode 1, "želeli smo da ovde bude nešto kul i nešto mistično, pa smo se onda dvoumili da li da damo da se G iznenada pojavi ili da napravimo jurnjavu voza sa strane" :trust: Kako vas ne mrzi da naglabate o tome, a da nije ni zanimljivo? Poređenje sa X Filesom je sjajno, tako je i Kris Karter išao od epizode do epizode i nije imao predstavu šta treba napraviti osim kul tematike o vanzemljcima, pa se posle ukomplikovao i sve sk*njao na kraju. I ovde je tako, kad je priča u pitanju. Grafika, fizika i sl. su druga stvar, ali ko će još samo zbog toga da prelazi fps kao da nema drugih dovoljno dobrih fpsova i igara generalno sa dovoljno dobrom grafikom i fizikom. Da ne ulazim u fiziku klizanja po ledu u ovoj epizodi...
Sve u svemu smor. Čeka se Crysis...

SOCOM je napisao(la):
word "Blast Pit"!
Jedan od najtezih svojevremeno...
Nihilant, jedan od najbolesnijih bossova, leteci embrion kome se otvara glava...
I ceo trip skoci pucaj, nem' pojma kako sam ga tada presao...

E kada vec pominjete tu bebicu, sada mi nesto pade na pamet, dok je HL bio aktuelan negde na netu sam procitao kako lik tvrdi da je uspeo da mu uskoci u lobanju i da ga sredi sa pajserom, je l' poslo to nekom za rukom i sta mislite da li je moguce

Могуће је, мени је успело да ускочим и да га лемам пајсером, али Хен Мастери су ме разнели енергетским куглама пре него што сам стигао да га докрајчим.

Ja sam uspeo - kad je gađao kuglama, nije mogao da me pogodi zbog toga što mu je smetala "koža" na glavi; ali na kraju nisam uspeo da iskočim na vreme i crko sam od eksplozije :d

Što se tiče HL2 episode 1 mislim da je super i jedva čekam nastavak.
Samo jednu stvar nisam razumeo - ono na početku kada G-man ulazi u onu crnu sobu pa se oko njega pojave vortigonti - da li suga zarobili ili šta?

Vrh Dno