Šta je novo?

HL2 episode 1 ... pozlatio se.

Hehe...funny guy

00 Days, 02 Hours, 39 Minutes, 35 Seconds ...

Zao mi je sto nemam kinte da uzmem original, jer postujem i cenim serijal i autore...

pustem je preko steama.
valjda ce biti onoga,sto svi cekamo,preko vikenda.

ako pravimo analogiju po SIN episodes, onda posle 10 sati nakon zvanicnog pustanja :) I ako bude 2 GB, znaci jos 20 sati za mene...

Majstor Zivota je napisao(la):
Daj mi jos neki detalj. Skontao sam i ja sam da treba "SIDU da izlecim", ali daj mi jos neki info... Protiv koga se borim? I tako to... Zasto je svet poludeo?

I ako vidis neke prijateljske aliene: To su njihovi pobunjenici koji pomazu ljudima. Ostatak ti je Nidza lepo napisao. Ja nisam hteo, zeleo sam da skapiras sam kroz pricu. Zanimljivije je :d
Taman dok predjem 2-ku opet nabavicu i epizodu da odigram.

@Agilni
Pu bre, izaći će dok budem spavao. Znači gubim par sati u startu
ček, ne ležeš valjda čim padne mrak ?

@byMax
dobar sig.

Poslednja izmena:
Ležem čim padne mrak, da bih ustao čim svane :D

Pre nekoliko minuta, pojavio se... 1.37GB... he he.

EDIT: Novi problem!!! Pošto je estimated time oko 15 sati, download će biti kompletiran noću... ali pošto je petak, može biti :bottle: , pa ću, ako nešto budem video igrati još večeras :D

Da mi je sada 512kbps kao nekima.

Poslednja izmena:
E dosta sa tim pricama o downloadovanju... inace stavljamo katanac. Osim ako ne mislite na downloadovanje sa steama!

pa to, to :)

naravno sa steam-a al za rusko trziste;)

Ležem čim padne mrak, da bih ustao čim svane :D
Pre nekoliko minuta, pojavio se... 1.37GB... he he.

kako pre nekoliko minuta ?
zar nije trebalo u 21:00 ?

IGN ocena 8.5, Gamespot ocena, 87, ostali daju znatno više. Zanimljiv komentar: "Episode One is even better than Half-Life 2. The only problem is that it's over before you know it." Znači, verovatno ništa novo nećemo saznati, osim poneki detalj o Alyx.

Nego, jel probao neko kod nas već igru?

Ostalo mi jos jedan i po čapter, otprilike, i završetak epizode. Treba nešto da ostane i za sutra :d. Sviđa mi se kako je odrađeno. Priča se nastavlja tamo gde je stala. Muzika je odlična. Tu su mozgalice. Čini mi se da je malo lakše nego HL2, posebno zbog toga što veliki deo igre nisi sam. Naravno, igram na normal. Alex je veoma žilava :whip:. Grafika je malo lepša. Tu su HDR i bloom. Dosta šejdera. Bez problema radi sa svim na max sa 4xAA,4xAF u 1024x768.
Sve u svemu: slatko ali kratko (još se i rimuje :eyebrows:).

Verzija koju ja imam ne traži HL2. Izgleda da su ubačeni fajlovi iz HL2 pošto zauzima 3GB na hardu.

Kada treba da izađe druga epizoda? :bottle:

P.S. Ništa bez pajsera
zmaj.gif
. Cik pogodi od koga ga dobijas.
sneaky.gif

Poslednja izmena:
Pih, znao sam da će biti neke boranije ali ovoliko iste čak ni ja nisam očekivao. Poznato je da je priča ubedljivo najslabija strana Hl2. Ovde sam iz opcija uključio one oblačiće koji govore o nekim stvarima koje su developeri smatrali bitnim da se istaknu, nešto slično kao u Lost Coast što je viđeno. Sve, sve, ali da developer mrtav ladan prizna kako im je trebala "sumorna priča, koja će biti kul, ali tako da se što manje razume", te da im je drago što je tako i ispala :trust: Užas. Početak je i ovde bljutav, kao trebaju da se vrate u toranj i spreče eksploziju reaktora da bi se evakuisalo što više ljudi (inače, toranj smatram ubedljivo najgore osmišljenim delom Hl2, pri čemu je on fino dizajniran i bila je dobra animacija prolaska kroz njega u Hl2, ali je gejmplej u njemu čisto đubre). Pride, developeri trtljaju kako je toranj bitna poenta priče, kako igra važnu ulogu u razvoju Hl2, kako je ovo kako je ono...Prosto mi je neverovatno na šta oni smatraju da je bitno fokusirati se.

Grafika je ok, HDR lepo funkcioniše i to je sve super. I dalje je to mešavina muljavih tekstura sa par modernih efekata, te je sve to relativno nezahtevno. Sa druge strane ovo je, makar na početku, do te mere skriptovano da smeta gejmpleju. Toliko dosadnih događaja na koje treba sačekati da se odrade i slično. Naravno, vremenom su se pojavili i protivnici koji su vrlo uspešno podsetili na SIN Eposode 1, odnosno fantastično tupav AI Half Life dvojke. Još jednom bih istakao nivo skriptovanja, zaista smatram da je preteran.

Inače, ima 5 nivoa + 6. koji je valjda samo završna animacija. Ovaj prvi je toliko smorio da će ova ekspanzija sačekati jedno par meseci, kada završim sa preostalih 15-ak naslova i kad ne budem imao šta da igram.

p.s. kakav je ovo apdejt od 800 MB koji se već pojavio?

filipenko je napisao(la):
p.s. kakav je ovo apdejt od 800 MB koji se već pojavio?
Našao sam zapakovan apdejt, nešto preko 350MB, evo šta kažu za njega:

You only need this if you're using the ******* release and require DX 6/7/8 support.

DX6??? Čudesni Source :d

Uglavnom, nemojte skidati update, pošto nije za igru skinutu sa Steam-a, već za neku nepoznatu verziju :D

Poslednja izmena:
Cwelle je napisao(la):
Tu su HDR i bloom. Dosta šejdera. Bez problema radi sa svim na max sa 4xAA,4xAF u 1024x768.

na nvidiji radi hdr+aa?na koji fazon?

Ja u igri imam ljubicasto-crne teksture umesto originalnih.Ajde ako neko nadje resenje neka javi...

Pretpostavljam da nemas STEAM verziju :D (a ko je ima uopste, kad Steam-ov dragstor ne radi vikendom u Srbiji ;) )

Takodje pretpostavljam da ti je graficka kartica neka DX8, ili DX7 ...

Ukoliko je tako, potreban ti je update, jer su "distributeri" verzije koju uglavnom svi imamo izostavili texture za DX6,7 i 8 ... Znaci update ti je neophodan da bi mogao da igras

Poslednja izmena:
Drzi me slicno raspolozenje kao i .:GoRaNStEin:.. Naime dosta sam ocekivao od EP1 i to pre svega u pogledu par dodatnih i dobrih misija kao nastavak na HL2.

Medjutim iako je grafika po meni odlicna, muzika izuzetna, EP1 nema zaraznost i gameplay je solidan, osrednji da ne kazem bas da prve misije smaraju.

Inace igra mi radi sa svim opcijama ukljucenim, hdr i 16xas i sa time ne secka mada primetno duze ucitava misije. E sad to je mada non-stema verzije. Steam verzija hl2 mi je 3x brze ucitavala nego non-steam.

Evo 23 screena koja sam do sada uhvatio (1024 sva podesavanja ukljucena na max) ovde.

Nazad
Vrh Dno