Šta je novo?

Hitno !!!

Stomatolog

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2003
Poena
619
Imam aparat Sony HDS-H5 i uz njega sam dobio 2 baterije NI-MH 2500 mAh.
Cini mi se da ne drze dugo pa me interesuje koje su najbolje da kupim kao rezrvne ili primarne, svejedno i da li mogu biti veceg kapaciteta?

Dobre su i Triax od 2800 mAh.

Isto savetujem Triax ispred Sanyo - baterije su im sličnih karakteristika, ali Triax ima malo upotrebljiviji punjač, posebno u sferi kondicioniranja baterija, pošto može da ih prazni. Definitivno će duže da traju baterije u tom slučaju.

Sanyo

Nije mi jasno kako mozete uopste da poredite te dve firme.
Sanyo je Nr1 u svetu,i tako je vec duze vreme.Po pitanju autonomije,zivotnog veka i svega ostalog sigurno najbolje baterije na Svetu.Kad je nesto iz Kine bilo bolje od neceg' iz Japana... ;-)
A i razlika u ceni je minimalna.

Poslednja izmena:
Nije mi jasno kako mozete uopste da poredite te dve firme.
Sanyo je Nr1 u svetu,i tako je vec duze vreme.Po pitanju autonomije,zivotnog veka i svega ostalog sigurno najbolje baterije na Svetu.Kad je nesto iz Kine bilo bolje od neceg' iz Japana... ;-)
A i razlika u ceni je minimalna.

pa znas kako se kaze i corava koka ubode po neko zrno:)

Ja koristim GP 2400 i potpuno sam zadovoljan

Da li mogu da narucim Triax od 2800 mAh sa punjacem po kojoj ceni i gde?

tesko ih je naci, ali ako ih nadjete i Vas zeka ce se obradovati - Duracell

tesko ih je naci, ali ako ih nadjete i Vas zeka ce se obradovati - Duracell

Nisam znao da Duracell pravi punjive akumulatore? :) Sad gledam njihov sajt, zaista imaju NiMH 2500, ali gde si ti to video da se prodaje?

Poslednja izmena:
evo ja danas iz nekog klincevog `mobilnog` izvadio dve duracell baterije, procurele...
hehe. firme danas zbog smanjenja cena svasta rade da pojeftine proizvodnju. nije vazno da li su bile `original ili ne.

Duracel punjive su takođe prepakovani neki drugi brand. Kao i Varta npr.

Koristio sam ranije dok sam slikao na Sony H1, Sanyo od 2500mAh i odlicne su stvarno...Koristeci samo 2 baterije uspevao sam oko 250 shotova da napravim

evo ja malopre kod axela uzeh Triax 6178! za 2k dukata. Sad cemo da vidimo kako ce sluziti ove od 2800 i kako se snalazi sa starim baterijama koje su bile tesko punjive na onom Vartinom pravougaonom punjacu

I ja nabavih ove Triax 2800mAh, pa da provjerim nesto: da li da ih punim prvi put 24h?

valjda punis dok se ne ukljuci trickle charge

valjda punis dok se ne ukljuci trickle charge

Pitam jer procitah i ovo u drugoj temi na benchu (pa nisam siguran sta treba):

New nickel-based batteries should be trickle-charged for 24 hours prior to use. Trickle charge brings all cells to equal charge level because each cell self-discharges at a different rate. Trickle charge also redistributes the electrolyte to remedy dry spots on the separator brought on by gravitation of the electrolyte during long storage.

Na trickle mogu da budu dugo - neki tvrde neograničeno dugo, ali ja se sa tim ne bih igrao.

Moj savet ti je da ih zabodeš i puniš sa discharge opcijom uvek, i pustiš celu noć da se pune, kako bi ujutru imao sveže napunjene baterije. Nema razloga da se previše opterećuješ baterijama, cene su smešne, jedino što NiMH vole da budu ispražnjene koliko im pomenuti Triax punjač dozvoli. S obzirom da je čista automatika, ako ne žuriš nigde, uvek možeš da koristiš pomenutu opciju.

U svakom slučaju očekuj sve luđe performanse svakim narednim punjenjem.

Dakle, stavim ih, ukljucim punjac u struju, pritisnem discharge i to je to? On kad ih isprazni nastavlja da puni?

bas tako. kad ustanes ujutru, i vidis OK pored statusa, a ti ih izvadis i miran si :)

Ja Triaxa na trickle charge punjachu punim samo svaki treci put sa praznjenjem, i posle godinu dana i vrlo chestog punjenja, nemam pad performansi, a puno ushtedjenog vremena.

^ Hocesh da kazesh da lazem ?

Necu da kazem da lazes,nego sklop reci je zvucao kao tele-shop reklama; samo po pricama koje slusam jedino na Benchu taj Triax ispade dve klase bolji od Sanyo-a?? Mislim da je u pitanju dobar punjac,ali da si malcice preuvelicao,zar ne. ;-)

Vrh Dno