Šta je novo?

HITNO za danas !

agard

Cenjen
Učlanjen(a)
22.01.2012
Poena
159
imam gts 250 1gb dd3 ... e sada ima opcija gts 450 i asus 6770 obe sa 1gb ali ddr5.
Da li su bolje u npr. nba 2k12 ili da zadrzim postojecu posto je moja 256bitna a ove su obe 128bitne ?

Pa lepo su ti rekli, Driver sweeper u safe modu nakon brisanja svih drivera. Ako vec i to ne pali, onda stavi frisak Windows. A to sto si se uhvatio za 128 bit-a, nema veze sa zivotom... jer na tom 6770 je ddr5 memorija koja nadomescuje manju sirinu magistrale (u odnosu na taj 256bit-ni gts) radnom frekvencijom memorije. Ako obratis paznju na dve slike dole, videces da 6770 ima veci memorijski protok u odnosu na taj gts iako je 128-mo bit-na magistrala!

b48.png
asus_gts250dk_gpuz.jpg

pustio sam benchmark u nba 2k12 sa gts 250 ide do 50fps, sa 6770 ide oko 83 do 85 i jednostavno secka na 6770.
Pritom u nba 2k12 za 6770 nema refresh rate da se stavi na 60 dok za gts 250 ima.
Do cega je ne znam ali znam da secka na 6770 u odnosu na gts 250 na high.
Mozda zvuci da lazem ali zar bi bilo poente?

nema to veze koju si kartu imao... v sync je opcija koja se pali ili gasi u igri. Jedini razlog za probleme sa fps-om, jeste softverake prirode kod tebe. Kartica nije slabija, od stare tvoje, a da je neispravna, to bi se drugacije prikazalo (artefakti, bsod ili uopste ne paljenje racunara). kolike temperature ti pokazuje afterburner ili koji god vec softver koristis.

Bez ljutnje i neke zadnje namere ali ovo ubedjivanje mi lici kao kad neko hoce da skoci sa Brankovog mosta a svi ostali ga odgovaraju.;)

jel normalno da pri instalaciji drajvera ekran bude pun plavih i zutih linija?

Ne bi trebalo da je normalno... sta da ti kazem, nego vrati ti lepo svoju karticu nazad, pa kada budes mogao prodaj je, dodaj jos kesa i uzmi nesto novo.

Ma sve je to u redu što se karte tiče, tebe zezaju DRAJVERI. Karta je sigurno ispravna.
Instaliraj ti lepo svež windows i ubaci poslednje (12.1) drajvere i problem rešen.

Probaj ti i ostale igre pa ćeš da vidiš koja je karta bolja...

koliko sam ja shvatio decko je uradio instalaciju win 7. Tako da nema sta da mu se prica vise oko instalacije drajvera. Nije normalno da se pojavljuje plave i zute mrlje. Izgleda da je graficka malo neispravna. Vrati ti to i uzimaj tvoju nazad.

Kako si pristao da sa nekim tek tako menjas karticu za bolju. Da li si se raspitao zasto je menja i u cemu je fora. Sto bi ti on dao bolju graficku za losu?

evo najzad.Dakle vratio sam 6770,dao mi je razilku u ceni i dao polovnu gts 450.NBA 2k12 radi na 60fps i nimalo ne laguje.
Ili je 6770 bila neispravna...ili jednostavno moj komp ne zeli da prima radeon nego samo nvidiu.
Hvala svima na savetima

Vrh Dno