Šta je novo?

HITNO vratite Samsung Note 7 telefon zbog samospaljivanja i starih i novih verzija

I_L_I_J_A

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
660
Ovo vise nije smesno sa Samsungom: 5. replacement navodno bezbedni Note 7 se samospalio u kuci coveka, i ispunio mu prostoriju gustim dimom bez obzira na tackicu na kutiji i zelenu ikonu baterije i dokaz o zameni kod providera.

Slike sa The Vergea:
http://www.theverge.com/2016/10/9/13219054/att-samsung-galaxy-note-7-stop-sales
http://www.theverge.com/2016/10/9/13219878/samsung-galaxy-note-7-replacement-fire-fifth-statement

Problem i kod ovog SAMSUNG Notea 7 je sto ne moze da se vidi da je zelena ikonica baterije - mozda zbog spaljenog LCDa ko zna...

Note7.png

srecom nije bio na tepihu

za ova dva telefona gore je potvrdjeno da su iz nove serije 'sa tackicom na kutiji' i imaju potvrdu da su vratili stari kod providera i dobili novi kao i kutiju

Prosli put otkazan let, jer je pre par dana ugaseni Note 7 se spalio, napravio gust dim u kabini dok je avio bio na taksiranju zbog poletanja i otkazao let (srecom pre poletanja)
http://www.theverge.com/2016/10/5/1...te-7-fire-replacement-plane-battery-southwest

Samsung Note 7 ce nekoga da ubije, bez sale.

AT&T izjava:
AT&T is discontinuing all sales and exchanges of Samsung Galaxy Note 7 smartphones following a number of fires caused by supposedly "safe" phones that had been replaced under recall.

"Based on recent reports, we’re no longer exchanging new Note 7s at this time, pending further investigation of these reported incidents," said an AT&T spokesperson in a statement to The Verge. "We still encourage customers with a recalled Note 7 to visit an AT&T location to exchange that device for another Samsung smartphone or other smartphone of their choice.

Delta airlines:
Note7Delta.jpg

Britanska posta zabranjuje prevoz i isporuku Samsung Note 7:
http://www.theinquirer.net/inquirer...-reportedly-refuses-to-ship-the-galaxy-note-7

Licno sam imao i Note 1, 2, 3 i 4 ali sta je Samsung uradio sa preskocenom 6ticom nazvanom 7 bez razloga je za osudu.

Poslednja izmena:
Sticki tema ?

To iz Samsung Srbija rekli da se otvori ? :)

Sto, nek uzimaju ljudi, ako vole.[emoji4]

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Meni se ovo svidja samo zato sto ce masa sada uzimati u razmatranje i kupovati lg v20, pixel plus, ip7 plus i sl vise nego sto bi inace...samim tim ce ojacati i ti brendovi pa konkurencija i onda mozda konacno pocnu da prave neke radikalnije promene na telefonima (kontrolu kvaliteta podrazumevam).

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Brže bolje malo teže jer nemaju još uvek komponente za njega.. znači ide sve po planu ,u februaru s8.

Nece zuriti, S8 stize standardno na MWC.
uploadfromtaptalk1476089107374.jpg

Sent from my D6503

Bilo bi dobro da je tako.
Ja lično nisam uveren da će se to desiti, u narodu je još uvek (i ne samo kod nas) pojam android telefona Samsung.
Izbaciće brže bolje S8 a kada se prašina slegne Note 8 i to je to, sve po starom.
Pogotovo sto ce nasi "trgovci" sada nuditi note 7 po nikad boljoj ceni igrajuci na kartu informisanosti vecine.

Inače, što se tiče samih samsung baterija, bilo da ih sam samsung pravi ili ne, obe su mi se naduvale. I na glupom i na pametnom telefonu, tako da me ovo ne čudi.

To je tacno, posle SGS II kvalitet baterija im je dosta losiji.

Sent from my D6503

Bilo bi dobro da je tako.
Ja lično nisam uveren da će se to desiti, u narodu je još uvek (i ne samo kod nas) pojam android telefona Samsung.
Note ne uzima bilo ko, tako da za njega vaze druga pravila.
Ali zasto bi bilo dobro da IP7+ dobije na ovome? Samo ce se manje truditi. Za ove druge razumem.

nešto mi tu nije jasno, te baterije nisu dovukli sa marsa, a najverovatnije da baš te ili slične baterije stavljaju i drugi proizvođači u svoje telefone...zašto se to dešava samo na ovom modelu? velika je verovatnoća da su baterije istog proizvođaća i u nekim drugim samsung telefonima, jer ne prave telefone od juče...ne znam šta bi mogao biti razlog da se baš na ovom modelu javlja toliko problema sa baterijama?

a s druge strane bi trebalo oprezan, naravno verujem da su se nekim ljudima desili problemi, ali kad se pojavi neki ovakav slučaj uvek ima ovih koji tu vide dobru priliku da izvuku neku solidnu kintu kao kompenzaciju...velike kompanije se protiv lošeg pr-a uglavnom bore tako što iza kulisa isplaćuju neke pare za ćutanje a nađe se uvek neko ko tu vidi dobru priliku...e evo i meni se baš juče upalio, e baš dobro što ste se javili, evo vam par soma dolara za duševnu bol i da ne galamite previše :) a koliko se sećam samospaljivali su se i iphone-i ali se ne sećam da su tako brzo stavljani na crnu listu unošenja u avione...

btw, nemam note 7, ali gde čovek u srbiji da vrati note 7 koji je kupio preko oglasa/negde u inostranstvu/poslao mu teča? nedostaje odgovor na naslov teme...jel samsung srbija uopšte osposobljen za to, kakva je procedura? recimo, kupio sam note 7 u londonu, logistički i svakako drugačije je nightmare da ga tamo vraćam, odeš u samsung srbija a oni te gledaju belo? ili ti daju neke pare? koliko para? ili ti daju drugi note 7? ili ti kažu morate ponovo u london, o svom trošku naravno?

Poslednja izmena:
Srbija nije deo eu,tako da garancija iz inostranstva ne vazi.Ako si kupio preko, preko i nosis na reklamaciju.
A za oglase i tecu,*** ..svesno si tako uzeo,svesno trpis i posledice(sem ako nisi uzeo iz oglasa sa validnom garancijom)

Sent from my m2 note using Tapatalk

ako je global recall onda se to rešava na globalnom nivou, a to znači da svi vraćaju tamo gde im je najbliže a to je lokalno predstavništvo...druga je priča što smo mi dozvolili da se otvaraju neka vajna lokalna predstavništva koja se ne mešaju u svoj posao i baš ih briga za ovdašnje kupce...ovde nije reč o standardnoj garanciji već o globalnom povlačenju nekog modela...uostalom, bench verovatno ima bolje kontakte od običnih članova foruma sa lokalnim predstavnicima pa može i da proveri, kad je već stavljeno hitno u naslov može to i da se razjasni ljudima da ne bi mi ovde pričali napamet...

Poslednja izmena:
Sta mislite ako ste kupili kod nas u radnji sa garancijom da ce vam nasi prodavci vrate 800 i kusur evra?Od toga nema nista a kamoli na kp.U najmanju ruku mozete dobiti neki drugi tel ali i to je pitanje.Ako ima netko sa tavkvim slucajem neka slobodno kaze ovde i to potvrdi.

nešto mi tu nije jasno, te baterije nisu dovukli sa marsa, a najverovatnije da baš te ili slične baterije stavljaju i drugi proizvođači u svoje telefone...zašto se to dešava samo na ovom modelu? velika je verovatnoća da su baterije istog proizvođaća i u nekim drugim samsung telefonima, jer ne prave telefone od juče...ne znam šta bi mogao biti razlog da se baš na ovom modelu javlja toliko problema sa baterijama?

a s druge strane bi trebalo oprezan, naravno verujem da su se nekim ljudima desili problemi, ali kad se pojavi neki ovakav slučaj uvek ima ovih koji tu vide dobru priliku da izvuku neku solidnu kintu kao kompenzaciju...velike kompanije se protiv lošeg pr-a uglavnom bore tako što iza kulisa isplaćuju neke pare za ćutanje a nađe se uvek neko ko tu vidi dobru priliku...e evo i meni se baš juče upalio, e baš dobro što ste se javili, evo vam par soma dolara za duševnu bol i da ne galamite previše :) a koliko se sećam samospaljivali su se i iphone-i ali se ne sećam da su tako brzo stavljani na crnu listu unošenja u avione...

btw, nemam note 7, ali gde čovek u srbiji da vrati note 7 koji je kupio preko oglasa/negde u inostranstvu/poslao mu teča? nedostaje odgovor na naslov teme...jel samsung srbija uopšte osposobljen za to, kakva je procedura? recimo, kupio sam note 7 u londonu, logistički i svakako drugačije je nightmare da ga tamo vraćam, odeš u samsung srbija a oni te gledaju belo? ili ti daju neke pare? koliko para? ili ti daju drugi note 7? ili ti kažu morate ponovo u london, o svom trošku naravno?
Kod note 7 nije do baterije koliko sam upoznat, vec je kuciste pretesno za tu bateriju pa dolazi do reakcije.

Pogotovo sto ce nasi "trgovci" sada nuditi note 7 po nikad boljoj ceni igrajuci na kartu informisanosti vecine.

Ako bude ozbiljno niska cena, biće najpopularniji telefon kod nas. [emoji2] [emoji2] [emoji2]

Misliš sci-fi roštilj?

Surfujes netom, poželiš roštilj, i booom. [emoji2]

Ja posle ovoga ne bi uzeo Samsung telefon bar dve godine. Ne znam sta su mislili ljudi koji su ocekivali funkcionalan telefon u zameni. Pa njima je citava linija proizvodnje za remont, znao sam da ce se i zamene samospaljivati.

Sta mislite ako ste kupili kod nas u radnji sa garancijom da ce vam nasi prodavci vrate 800 i kusur evra?Od toga nema nista a kamoli na kp.U najmanju ruku mozete dobiti neki drugi tel ali i to je pitanje.Ako ima netko sa tavkvim slucajem neka slobodno kaze ovde i to potvrdi.
Ako je legalna radnja,sa 2 godine garancije, bespogovorno moraju,jer su ga i oni legalno uvezli.Pogotovo kad su visoke cifre u pitanju, ne smeju se igrati.
A i operateri ga nisu jos ni distribuirali nikome,tako da ce na vreme povuci.Ne znam ni da li ga ima u radnjama

Ako je legalna radnja,sa 2 godine garancije, bespogovorno moraju,jer su ga i oni legalno uvezli.Pogotovo kad su visoke cifre u pitanju, ne smeju se igrati.
A i operateri ga nisu jos ni distribuirali nikome,tako da ce na vreme povuci.Ne znam ni da li ga ima u radnjama

Ako ga nisu kupili na crno ili kp?Mislis da su legalno uvezli tj.ove prve primerke.Od toga nema nista.Lova se uzima na prvim primercima tj.da nazovem sporednim kanalima kad jos zvanicno nije distribuiran za nasu zemlju.Tu cenu samo placaju pravi fanovi ili ljudi kojima nije u pitanju lova a uveren sam da takvih ima dosta.Kad mi lova ne bi bila problem i ja bih ga vec imao.

Ako ga nisu kupili na crno ili kp?Mislis da su legalno uvezli tj.ove prve primerke.Od toga nema nista.Lova se uzima na prvim primercima tj.da nazovem sporednim kanalima kad jos zvanicno nije distribuiran za nasu zemlju.Tu cenu samo placaju pravi fanovi ili ljudi kojima nije u pitanju lova a uveren sam da takvih ima dosta.Kad mi lova ne bi bila problem i ja bih ga vec imao.
Pa ako postoji zvanicna radnja koja ga je uvezla uopste, onda moraju legalno, sa svim atestima, aminom ratela, jer ne mogu da prodaju ilegalnu robu.Prosto.Ako nema, nije ni distribuiran.

Tim sporednim kanalima mogu samo ovi koji daju "garancije" od godinu dana i preprodavci bez racuna.

Sale jeste to tako kako ti kazes ali mozes li ti meni zabraniti da prodajem robu na crno kao sto je recimo slucaj sad n7.Naravno da ne mozes,e sad u takvoj drzavi zivimo,dok se pravda istera ima da te kosta debelo i na kraju jos ispadnes ti kriv pa platis i troskove suda.Doduse ne kazem ima postenih radnji ali nitko nece ispustiti priliku da zaradi.Eno ti jedan lik na kp prodaje n7 kupio ga na uscu a mozda je i tu jedan od nas no nebitno.Sto ga ne vrati ako je legalno kupio?

Kod nas ne bi trebalo da je uopste legalno i jedan usao. Cak i ove male firmice ne verujem da su ga uvozile, vec samo poneko licno.
(u prevodu, mislim da laze da je kod nas kupljen - mozda na uscu Save i Dunava, od cika Mikija ga je kupio :))

Nazad
Vrh Dno