Šta je novo?

HITNO UPOMOC i5-2500+SSD ili i5-2500k

Draganlg

Slavan
Učlanjen(a)
27.09.2007
Poena
305
Dvoummim se izmedju ove dve konfiguracije :

I konf.......................................II konf
i5-2500....................................i5-2500k
GB H67 UD3.............................GB P67 UD3
SSD 64GB................................nema
HDD........................................HDD...
RAM.......................................RAM...
~57 000 din............................CPU cooler
.............................................~ 57 000 din
Racunar mi treba da bih programirao...svakako necu igrati igrice, pa je pitanje
sta je bolje :
1) klokovati proc na 4.5 ili
2) uzeti i5-2500 koji se ne moze klokovati sa plocom koja ima integrisanu grafiku (na taj nacin stedim na ploci, kuleru za proc i grafici) i SSD

Da li je veci benefit od klokovanog proc ili SSD?

Poslednja izmena:
Hard disk je najsporiji deo kompjutera, mada jednom kad ti se program ucita u RAM, hard radi malo toga, a procesor mnogo vise. Ako ces da se bavis programiranjem, mozes slobodno da nabavis duplo jeftiniji komp.

ako ti za naredne 2-3 godine treba sporiji komp, uzmi sa ssd.

ako ti za naredne 2-3 godine treba brzi komp uzmi 2500k sa odgovarajucom plocom ( p67 cipset )

ssd svakako mozes ubaciti kroz neko vreme ( sto kasnije to bolje )

Da li zaista treba takva makina za programiranje pa jos klokovana?.........Ne znam,nisam programer.

- Idi na opciju 2) jer imam blagi utisak da ti zavrsava posao stoprocentno.

Za programiranje (kompajliranje) rekao bih da će brže biti sa neklokovanim (doduše i i5-2500 može malo da se klokuje, na 3.8, a radi i turbo na 4.1) i SSD-om...

pa stani,razlika u ceni ova dva cpu-a je 10e...Kada vec dajes kes za Sandy,bolje daj jos 10e za otljucan cpu,nego da se kasnije kajes...

Kakav ti to softver ćeš da pišeš i kompajliraš kad imaš potrebu da klokuješ CPU u te svrhe? Ja pišem softver za indutrijske mikrokotrolere, nije nisu mali i naivni. Pogledaj mi mašinu iz potpisa, sve radi perfektno i bukvalno LETI. Možeš i za manje para da kupiš jednako dobru mašinu, moja ima nešto jaču grafiku zbog AutoCAD-a koji često koristim.

bilo koju da uzmes odradjivace posao, programiranje ne zahteva nesto posebno jak hardver :D! jedino ako nemenjas cesto komp onda kupi noviji lakse ces kasnije prodati a i klok ce ti znaciti kasnije ako se okrenes necemu drugom... ssd mozes uvek kupiti i ubaciti...

Licno bih rekao - zavisi kad treba da kupis ;) Ako je ODMA' SADA, onda bez SSD-a, jer su novi iza ugla i nije pametno kupovati SSD dok se ne srede cene (a ako kojim slucajem sve ode na lose pa cene SSD-a odu gore, onda i ne moras da kupujes jel' te ;)).
Sta ce ti vise znaciti - licno mislim da ce ti biti laksi i drazi radi sa SSD-om nego sa brzim procom, jer compile je uglavnom dovoljno brz da se ne gleda proc (sem ako nije veliki projekat u C/C++ koji se skroz recompile-u svaki put).

koliko je h67 loshiji od p67 ? nikako ne mogu da rodim normalnu p67 plochu

treba mi "server" mashina...pa se razmishljam koliko "gubim" sa p8h67 u odnosu na p8p67 ? znachi grafika mi nikakva ne treba ..neki krsh bi ubo, ali ide dosta diskova i rama.

Nazad
Vrh Dno