Šta je novo?

HITNO - Problem sa word dokumentom

niciklajtos

Slavan
Učlanjen(a)
30.10.2007
Poena
304
Stvarno je ultra hitno. Sestra je nekako uspela da zezne svoj specijalistichki rad- ni sama ne zna kako.
Elem, trebalo je da bude word doc. ali ispade neki Scrap fajl (.shs).

Ako neko ima bilo kakvu ideju bilo bi mi od pomoci

Link (1mb)
http://www.mediafire.com/?mryimlyj2mm

Nevezano za shs file, (nesecam se kako sam resio isti problem pre mnogo godina) ako je taj fajl bio na hardu u doc formatu, ja bih probao easy recovery. Bitno je da ne kopiras nista na particiju na kojoj je file bio, jer bi mogao prepisati ono sto je od njega ostalo. Takodje, obavezno instaliraj easy recovery na neku drugu particiju, pa ga odande pokreni i pokusaj da pronadjes taj dokument kroz opciju data recovery.

Nadam se da ce neko imati bolji fazon. Sretno.

u je, jel hitno ?

ovako - S krep fajl (scrap) je jedan u nizu degenizama majkrosofta, i sluzi za drag and drop teksta na desktop (kako genijalno, boze!)

da bi tvoja sestra povratila zeljeni tekst, potrebno je da -

1. otvori novi word dokument

2. podesi paramtere na novom word-u na onakve kakve zeli

3. prevuche shs file sa desktopa u word (to zahteva da word ne bude full scren, vec window stored)

4. zaboravi na sav text format (u prevodu - nishta shto je Bold-ovala, nishta shto je menjala velichine fonta, nishta shto je odradjivala po naprednim word funkcijama - nece da joj se pojavi. samo plain text)

Upravo htjedoh ovako nešto da napišem... samo kopira scrap otvori word i PASTE. :type:

Upravo htjedoh ovako nešto da napišem... samo kopira scrap otvori word i PASTE. :type:

e pa upravo bi napisao glupost - scrap ne moze da se kopira. prochitaj moj post - to je drag and drop file, i moze se uneti u word dokument samo tako shto cesh ga prevuci sa desktopa, a ne tako shto cesh ga otvoriti i kopirati.

e pa sledeći put obrati malo pažnjnu. nisam nigdje napisao OTVORITI PA KOPIRATI, nego samo KOPIRATI. Desni klik i copy. :mad::mad::mad::mad:

Vrh Dno