Šta je novo?

Hitno potrebna pomoc

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
865
Pozdrav svima. Imam neobican problem. Sinoc smo drugaru ubacili neki novi hard (imao je neki stari ata). Sve sto smo uradili je da smo premestili stari hard na drugo mesto u kucistu, na njegovo ubacili novi, ubacili u njih kablove od napajanje i to je to. Jos sam bio iskljucio sve kablove napajanje iz ploce jer su nam smetali da ubacimo hard na mesto. Kada smo vratili sve i ukljucili racunar vise ne rade ni mis ni tastatura. Oboje su PS/2. Mislio sam da je napajanje riknulo mozda, neki kinez je, ali probao sam drugo napajanje, moje, i isto je. Mislio sam da ne dolazi napajanje do panela za ploci gde se nalaze svi ulazi, ali rade i LAN i usb i zvuk, sve radi, osim PS/2. Ubacio sam moju USB tastaturu i misa da vidim da se u biosu nije nesto iskljucilo samo od sebe, ali nije. Jel ima neko ideju sta moze da bude?

Ako je imao neki stari ATA disk, to mi govori da mu je i ploča stara, pa možda ne podržava ove nove diskove velikog kapaciteta, te stoga baguje. When all else fails, BIOS reset ne može da škodi, a možda treba i onaj boot logo da se uključi 😉

Trebali ste u forumski deo "servis" da postujete...
Da li se win dize (tj. OS), sve radi ok ili ne, da li ste proverili sve opcije za ps2 tastaturu/misa (mislim da ima 2 razlicite opcije u starijim BIOS-ima) u BIOS-u, proverite konektore napona da li su dobro nalegli svi?
Posto je malo nejasno onda cu *dati generalne savete, ako je SATA disk onda proverite kabal da nije uvrnut/presavijen, izvadite memorije i ocistite stikove ali i lezista od prasine, isto i za graficku i ostale kartice (ako se posle duzeg vremena cacka moze doci do ovoga i to veoma cesto), proverite master/slave podesavanja. Odradite update BIOS-a i kao sto je u prethodnom postu kolega spomenuo proverite i to.
Sledeci put dajte malo vise detalja ne samo o problemu nego i o hardware-u "ukljucenom" u problem...

Ako je imao neki stari ATA disk, to mi govori da mu je i ploča stara, pa možda ne podržava ove nove diskove velikog kapaciteta, te stoga baguje. When all else fails, BIOS reset ne može da škodi, a možda treba i onaj boot logo da se uključi 😉

Pa nije stara. To je moja bivsa ploca koju sam njemu dao jer mi ne treba, a imao sam jedan disk od 2TB i jedan od 1TB na njoj. Tako da nije to. A boot logo nije, meni je nekoliko godina radilo bez njega, ja to odmah iskljucim. 🙂

Da li se win dize (tj. OS), sve radi ok ili ne, da li ste proverili sve opcije za ps2 tastaturu/misa (mislim da ima 2 razlicite opcije u starijim BIOS-ima) u BIOS-u, proverite konektore napona da li su dobro nalegli svi?
Posto je malo nejasno onda cu *dati generalne savete, ako je SATA disk onda proverite kabal da nije uvrnut/presavijen, izvadite memorije i ocistite stikove ali i lezista od prasine, isto i za graficku i ostale kartice (ako se posle duzeg vremena cacka moze doci do ovoga i to veoma cesto), proverite master/slave podesavanja. Odradite update BIOS-a i kao sto je u prethodnom postu kolega spomenuo proverite i to.
Sledeci put dajte malo vise detalja ne samo o problemu nego i o hardware-u "ukljucenom" u problem...
Windows se podize do kraja i radi bez problema sa mojim USB misom i tastaturom. Podigne se i bez njih, ali ne radi nijedno ni drugo sa PS/2 kombinacijom. Sto se sata kablova tice, odmah sam posle prvog neuspeha iskljucio novi hard, ali ne radi ni bez njega. Vadio sam memorije, menjao im slotove. Bios je najnoviji, ovo je neka Biostar ploca i nema noviji bios od ovog. Biostar TA-770 A2+ je ploca.
Ali sumnjam da je bilo sta od ovoga sto sam ti nabrojao, jer sa mojim misom i tastaturom sve radi u najboljem redu. A i nema logike da bios nije pravio problem 10 minuta pre toga, a posle toga pravi problem.

Resetujte BIOS. Nema logike i bas zato je verovatno BIOS (da nebude glupo ali desava se svima, ste prikljucili tastaturu i pacova na ispravne portove?)....

Pa samo po jedan port ima, jedan ljubicast, jedan zelen, i da hocu ne mogu da promasim. 🙂

Pa kao sto smo rekli, posto je cudna (retka) situacija onda da se pogleda i sa tog aspekta 😀...
Proveri konektore da nisu iskrivljeni. Isto tako nerade u BIOS-u ps2 tast/mis?
Ja bih se kladio na BIOS i dalje. Pogledajte svaku opciju, kao sto rekoh trebalo bi biti bar 2 opcije na razlicitim mestima za omogucavanje ps2 i USB tastature/misa...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno