Šta je novo?

hitno potrebna pomoc

djvlad

Cenjen
Učlanjen(a)
13.02.2011
Poena
154
korisnik sam telenora vec dugo vremena,i drug me zamolio da i njemu uzmem fon jer on nema uslova...ucinio sam jer se odlicno znamo i kao sve je OK,,,medjutim bio u telenoru slucajno i pade mi na pamet da proverim dali lik redovno placa,jer racuni stizu kod njega,kad kaze mi riba da treba da se digne tuzba protiv mene i da platim 85000rsd...zvao lika,koji je sada vec u novom sadu,i ne javlja mi se...E sada me interesuje..dali mogu da nadrljam zbog neplacenih racuna..cuo sam pricu da po nasem zakonu nemozes da placas nesto,ako ga ne koristis..posto je kartica izgasena i nije bilo prekoracenja samo su se nakupile mesecne pretplate..E sad oni meni traze bukvalno da iskesiram ostale mesece koji tek dolaze da bi mi raskinuli ugovor...Dosta ljudi tvrdi da mogu da mi se uhvate za ......... ali meni je bas cimanje..znam lika koji je duzan 15000rsd i digli su ruke..ali jedno je 15000 a drugo 85000....rsd ajd ljudi pomozite

Posto se telefon vodi na tvoje ime, ti si odgovoran za njegovu upotrebu i moraces da platis dugovanje. Ne verujem da ce dicu ruke jer je u pitanju ogromna cifra...a i ne vidim zasto bi Telenor odustao do tuzbe. Taj tvoj ortak je po povoljnijoj ceni kupio telefon upravo zahvaljujuci potpisivanju ugovora. Taj ugovor, osim pogodnosti, nosi o odredjene obaveze. Glavna je upravo da u odredjenom periodu budes njihov korisnik i redovno placas racune.
Trebao je dobro da razmislis za koga se obavezujes i mozes li imati poverenje u njega.

I nije mi jasno kako je mogao da toliko nabije racun za manje od 1. ili 2 godine (na koliko se potpisuje ugovor)! Pa sta je on radio s njim kad je dogurao do 85 000 dindzi?

Poslednja izmena:
Ne zanima njih ko koristi i kako, bitno je samo ono sto je na papiru, ti si potpisao ugovor i preuzeo na sebe odgovornost da placas racun i sve oko njega.
Da imas kojim slucajem neku vrstu ugovora sa tvojim drugarom o tome da on placa i koristi onda bi i mogao da svalis na njega... ;) Ovako mozes samo da se nadas da ce on da plati racun na njegovoj dobroj volji - naravno ako ti je dobar drugar ;)
u suprotnom - tebe terete za racun.

Ne zanima njih ko koristi i kako, bitno je samo ono sto je na papiru, ti si potpisao ugovor i preuzeo na sebe odgovornost da placas racun i sve oko njega.
Da imas kojim slucajem neku vrstu ugovora sa tvojim drugarom o tome da on placa i koristi onda bi i mogao da svalis na njega... ;) Ovako mozes samo da se nadas da ce on da plati racun na njegovoj dobroj volji - naravno ako ti je dobar drugar ;)
u suprotnom - tebe terete za racun.

ma kakav ugovor..on jeposlednja osoba za koju bih tvrdio da ce da me zezne..ali eto..pa ugovor ide na dve god..ufff jbm li ga sta sada da radim..inace koliko znam u ugovoru ne pise nista o mobilnom koji dobijas iz paket..bas pricao sa drugom koji radi "preko" da tamo potpisujes ugovor i ako u medjuvremenu resis da ga raskines,nisi u obavezi da iskesiras sve ( sto je kod nas slucaj) vec moras da platis sva dugovanja do dana raskida,i placas telefon koji si dobio po ceni koliko je tada kostao..zaista je nelogicno a i zvuci nezakonito da MORAM DA PLATIM BUKVALNO SVE MESECE KOJE NISAM KORISTIO...

To da moras da platis sve pretplate do isteka vazenja ugovora nije ni nelogicno ni protivzakonito. Koristio telefon ili ne, ti si se na to obavezao potpisujuci ga...samo je problem sto ga ocigledno nisi ni procitao! Tamo sve lepo pise, sta se i kad desava...ako ti je kod kuce, baci pogled da se licno uveris.
Nisu oni glupi da ti traze nesto za sta nemaju osnova. Mislim, znaju nasi operateri to da rade, ali u ovom slucaju zaista nema potrebe jer je stvar sa pravnog stanovista potpuno cista i ti bi sigurno izgubio sudski spor.
Zao mi je, ali trebalo je ranije da mislis o ovome.

Mada, mozes da odes u Telenor i sve im lepo objasnis i zamolis ih da ti nekako izadju u susret i omoguce da platis manje. Pitanje je dal bi to uspelo, ali te nista ne kosta da probas...posebno sto se telefon ne koristi mesecima a idu pretplate (tako sam razumeo). Bas bezveze...na ovu krizu placati toliko para za mobilni!
Srecno i javi sta je bilo!

A oni su naivni pa ce da mu smanje racun... :) Jedino sto bi mogao da izdejstvuje je placanje na rate ;)

Iskreno, ne verujem ni ja ali sto da ne proba. Znas kako kazu: nada poslednja umire! ;)
Citao sam na jednom drugom forumu da su tipu koji je napravio ogroman racun u romingu izasli u susret i omogucili mu da aktivira putne pakete i retroaktivno ih primenili sto mu je prepolovilo racun. Za one koji ne znaju, putni paketi obuvataju odredjeni broj minuta, poruka i mb koji se mogu iskoristiti po mnogo povoljnijoj ceni dok ste u inostranstvu.

Bolje vijaj tog lika da ti potpise nesto ili trazi svedoke koji su upuceni u sve to, jer ces sigurno zavrsiti na sudu i sigurno izgubiti spor, samo tada ce troskovi biti 150000, da duplo, a naplatice ti od plate kad tad.

Sta ste mislili da uzmete SGII i da iskulirate?

Poslednja izmena:
Bolje vijaj lika da ti da pare a ne da ti potpisuje bilo sta... Ma ja bi mu jeb** mamu da je mene tako neki "dobar" drug *****ao

Nazad
Vrh Dno