Šta je novo?

HITNO potrebna pomoc

siki1

Slavan
Učlanjen(a)
24.12.2008
Poena
301
Posle ukljucivanja racunara , umesto da se podigne sistem na monitoru me je cekala ovakva poruka:

For realtek REL 81103/8169
S Gigabit Ethernet Controllere V1.01(030820)
PXE-E61:Media test Failure,cheok cable

Pokusao sam da instaliram os , ali uzalud .Pocinje sa ucitavanjem boot diska , odradi sve ,i onog trenutka kad treba da pocne da vrsi instalaciju ,racunar se sam restartuje i opet jovo nanovo.
Ako iko zna o cemu se radi neka kaze.

Unapred zahvalan.

Resetuj bios, tj. postavi sve na default. Probaj i da iskljucis boot from lan... Postavi tacne nazive komponenti u potpis, ovako samo mozemo slepo da nagadjamo :D.

Poslednja izmena:
iskljuci u biosu sve shto ti nije neophodno...zvucna, mrezna, usb pa probaj da dignesh sistem. Ako uspe, ukljucuj jedno po jedno dok ne provalis u cemu je problem...

Imas na internetu gomilu prijavljenih takvih gresaka: PXE-E61:Media test Failure,check cable... Cini se da je uglavnom do toga da bios pokusava da podigne sistem preko mreze, mada i moze da bude da u nekom trenutku ne prepoznaje hard. Proveri u BIOSu podesavanja i probaj da iskljucis sve osim da ti se podize sistem sa primarnog hard diska.

Imas na internetu gomilu prijavljenih takvih gresaka: PXE-E61:Media test Failure,check cable... Cini se da je uglavnom do toga da bios pokusava da podigne sistem preko mreze, mada i moze da bude da u nekom trenutku ne prepoznaje hard. Proveri u BIOSu podesavanja i probaj da iskljucis sve osim da ti se podize sistem sa primarnog hard diska.

slazem se.

Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key...
Ovu poruke sam dobio na monitoru kada sam iskljucio Lan u biosu...

Koju ploču imaš?
Koji ti je boot order u BIOS-u podešen? Da li se HDD vidi u BIOS-u?

MSI k8T neo,maticna ploca!Hdd se vidi u bios-u!

ocigledno nesto u vezi harda zeza. Ubodi u neki drugi slot na ploci, promeni kabl ili na kraju krajeva probaj svoj hard na nekom drugom kompu...je li imas SATA hard disk?

Zboravio sam da kazem da je od prilike pre jedno sest meseci flesovan BIOS jer nije prepoznavao procesor i RAM memoriju.
Proban i drugi hard , promenjen i slot .Imam SATA hard disk , i opet nista.
U svakom slucaju ide u servis.
Zahvaljujem se svima koji su hteli da pomognu .

Konacno , pronasao sam gde je bio problem :
Na HDD-u se uvukao jedan pipak gde se ukljucuje kabli koji ide od maticne ploce do HDD-a kada sam to namestio , racunar je normalno instalirao windows.

U svakom slucaju ZAHVALJUJEM SE SVIMA koji su ucestvovali na ovu temu i hteli da pomognu.
Veliki pozdrav.

Vrh Dno