Šta je novo?

Hitno potrebna pomoc!!

Feanor

Čuven
Učlanjen(a)
23.04.2002
Poena
604
Evo o cemu se radi, pre neki dan sam kupio gf4 ti4200, i od tada su pocele cudne stvari da se dogadjaju, imam xp 1600+ i msi k7t turbo
(6330lite kt133a), naime s'vremena na vreme mi se dogadjaju cudni
naponski skokovi i padovi (koristim PC Alert III) , dali to moze da bude zbog napajanja od 230v (mozda je gf4 veliki potrosac , ne znam) ili zbog neceg drugog...
unapred zahvalan

POD HITNO MENJAJ NAPAJANJE!

To znaci da imas i ono malo kuciste! cccc! MENJAJ NA PAJANJE U ROKU OD ODMAH!

:rocket:

Pa kuciste i nije bas malo, u stvari je full size midi tower ali na napajanju pise 230v, hvala

Kako saradjuju ta ploca i xp proc?
Koliki ti je skor u 3d marku?
Interesuje me posto zelim da uzmem novi proc ali ne znam da li mi se u opste isplati da ga stavljam na moju K7Tturbo2(ver 5.0).
Ttrenutno imam t-bird na 900 podesen na 9x115mhz!

Ma slusaj meni se recimo desilo da sa XP 1600+ 2 harda, cd rezac bla bla.. znaci naj osnovnije ono, da ne mogu da ukljucim racunar!

E neko ce reci pa ne valja ti napajanje! Nije tacno perio sam napone na konektorima, sve je tu bilo, medjutim, ja KLIK a ono PRC :)

prema tome ti lepo promeni napajanje i nece biti problema, a sto se tice monitoring programa, umesto tog PC alerta koji je ako se ne varam isti za sve MSI ploce (pa je logicno da ume i da pogresi) ja bih ti preporucio MB monitor

Pozdrav

Feanor je napisao(la):
Pa kuciste i nije bas malo, u stvari je full size midi tower ali na napajanju pise 230v, hvala
Verovatno si mislio 230W (snaga)a ne V(napon). Svi mi imamo napajanje 230V jer je to napon nase mreze.
Dobro je da si uspeo da uopste koristis XP 1600+sa tim napajanjem.

alokiN je napisao(la):
Kako saradjuju ta ploca i xp proc?
Koliki ti je skor u 3d marku?
Interesuje me posto zelim da uzmem novi proc ali ne znam da li mi se u opste isplati da ga stavljam na moju K7Tturbo2(ver 5.0).
Ttrenutno imam t-bird na 900 podesen na 9x115mhz!

Odlicno saradjuju, sa novom grafickom mi je skor u 3d mark 2001pro
8280

Mislim da bi ti, sa obzirom na komponente koje imas, ipak trebalo
da nabavis napajanje od cirka 250w

A sta ja da kazem sa napajanjem od 145 W :p :D a to je jako mali rezultat za tu karticu ja sa Silurom i XP 1600+ imam 11000 ploca shit CT 7aja2

Jel to ona, ploca, sa KT133A ili 266(A) cipsetom??

Anubis je napisao(la):
A sta ja da kazem sa napajanjem od 145 W :p :D a to je jako mali rezultat za tu karticu ja sa Silurom i XP 1600+ imam 11000 ploca shit CT 7aja2

A di je neko pitao Feanor-a da li zna sta je to VIA 4in1??

Anubis je napisao(la):
Magistrala, setovanja memorije? Jel clocknuta kartica?

To je KT133A karta je radila na 310/610, procesor kao 1900+ na cas2 512 mb rama ali sa obzirom da ova ploca ima ocajan ali ocajan memorijski protok ja sam se zacudio kada sam video skor u 3d marku. Magistrala je tu 150 memorija je shit pa ne moze vise :D

To je preteran rezultat za tu tvoju kombinaciju.
Mislim da sam negde citao da su uspeli na nekoj KT133A ploci da stabilno teraju testove na 157 magistarali sa Palominom i razlika u odnosu na 133mhz je bila izmedju 20 i 30%,sto je stvarno lepo ubrzanje!

Jjel imas ventilator na cipset-u??

Jos samo da skupim 50 eura za doplatu za novi proc i hladnjak pa da vidim sta ova moja K7Tturbo2 moze!

Feanor je napisao(la):
Evo o cemu se radi, pre neki dan sam kupio gf4 ti4200, i od tada su pocele cudne stvari da se dogadjaju, imam xp 1600+ i msi k7t turbo
(6330lite kt133a), naime s'vremena na vreme mi se dogadjaju cudni
naponski skokovi i padovi (koristim PC Alert III) , dali to moze da bude zbog napajanja od 230v (mozda je gf4 veliki potrosac , ne znam) ili zbog neceg drugog...
unapred zahvalan

Jos nam kazi da imas JNC. Mislim da si malo preterao AMD GForce i 230w da nije malo malo.,)

hmmmmmm....a noiko se ne pita da li je na ploci jedinica za napajanje prcoesora dovoljno dobra da pogura takav procesor???
a sigurno nije dobra jer je starija ploca i ima bar 2-stepenu jedinicu za napajanje i pitanje od kakvog materijala je izgradjena!!!
za Athlon XP bi tebala ili 2-stepena od perfektnog materijala ili 3-stepena....pa bi se ja vise preorijentisao na zamenu ploce!!!
poz!
:wave;

Hvala na savetima, verovatno je do napajanja pa cu ga zameniti u sto kracem vremenskom roku, mozda jos danas.
Inace instalirani su svi drajveri kako treba (Via service pack, dx8.1 i detonatori, sve to na w2k sp3).
Hvala jos jednom:)

Vrh Dno