Šta je novo?

Hitno potrebna pomoc oko konfiguracije

NerevaR

Slavan
Učlanjen(a)
27.03.2006
Poena
300
Kao prvo da napomenem, spreman sam da platim kolko god treba (al da ne idemo u extreme pa sad da se komiram)... ne znam gotovo nishta o trenutnim cenama na trzistu al' znam da to shto budem kupovao cu sve kupiti kod nas ... dakle...
treba sve novo da kupim i jedino shto znam da cu sigurno uzimati je grafichka karta ati radeon x1900 XTX 512Mb (ili 256Mb) ... treba mi znachi sve, matichna plocha, procesor, ram memorija, zvuchna karta, monitor, tastatura, mish, zvuchni sistem, laserski shtampach, cd/dvd chitach +rezach itd.... sve to shto bolje moguce i shto pre ...

Kod nas je JAKO SLAB izbor kvalitetnih komponenata, pa ti necu predloziti celu konfiguraciju vec samo par komponenti kojih bi trebalo da IMA kod nas.

- disk 150 GB Western Digital WD1500ADFD Raptor, 10000rpm, 5 god garancije kosta kod nas oko 330e. Ako pare nisu frka uzmi 2 komada pa u RAID, je*e pa rastura, da se otkines!

- Posto uzimas X1900XTX, sacekaj pa kupi neku RD580 baziranu plocu, bice ih verovatno za koju nedelju kod nas. Ako ne, uzmi Asus A8N32 Deluxe, mada ne podrzava crossfire (za to ti treba RD580 bazirana ploca)

- Monitor, 19" Viewsonic VP930 ili 19" Samsung VP970 (540 odnosno 470e). Ako imas para mozes da ides ina neku jacu varijantu, npr DELL 24" 2405FPW, 1920X1200, 16 ms, kontrast 1000 :1 (oko 1200eur)

- Kuciste ThermalTake Tsunami VA3000BWA, oko 120e
http://www.thermaltake.com/product/Chassis/midtower/tsunami/bwa/bwa.asp

- Napajanje Thermaltake Thermaltake W 0057RED SP - 500W ATX 12V 2.0 12cm / B / Activ PFC, 130e, http://www.thermaltake.com/product/Power/PurePower/w0057/w0057.asp

Puno srece u trazenju.

Poslednja izmena:
Проц и рам иду у плочу што значи да ти могућ избор зависи од исте, а ако већ чекаш пар недеља да дођу нове, гледај проц и меморију када се определиш за плочу.

Пошто паре нису проблем узми два гигабајта рама, а за проц немој да јуриш PR rating већ узми нормалан (који је бар дупло јефтинији) и клокни.

Наравно дуалпроц се подразумева (јер паре нису проблем...пара нема :D )

едит: максимална количина рама зависи од плоче, што нас поново враћа на то да прво изабереш плочу па видиш даље шта ћеш :)

Poslednja izmena:
Da,dual procesor i 2x1gb nekog boljeg rama,to opet zavisi sta ovdje ima da se nadje

recimo da cu uzeti RD580 ... kolko bi moglo rama i dal da uzmem tipa athlon 64 4000+ 2.4Ghz ili to moze neshto jache ....
edit: shta se vodi pod "boljim ramom" ??

Poslednja izmena:
ufuf...mozete li mi pomoci oko procesora, dual procesora kako vec poshto to ne pratim vec duuugo dugo (nikad =P) a treba mi neki savet asap!!
edit: imam dilemu, rekli su mi da dual procesor ne ide dobro za gaming (shto ce meni vishe trebati) jer ne daje dovljno snage i tako to, nego da uzmem neshto tipa ... Athlon 64 4000+ 2.4GHZ, 1MB Cache, PGA939, 130NM, (PIB) .... pomoc vishe nego dobrodoshla ...

Poslednja izmena:
Они који су ти то рекли хоће да ти увале(ако су продавци) или се не разумеју у то шта причају.

Дуалпроц је супер и за игре, а нове ће моћи да га искористе све више и више.

Што се А 64 4000+ тиче то сам ти већ рекао. та ознака је Pr рејтинг. Уместо давања тоне пара на тај можеш узети 3000+ и клокнути га да ради као овај.

Наравно пошто смо рекли да хоћеш дуалпроц узми га са најмањим Pr рејтингом који можеш наћи (требало би да је А64 Х2 3800+ ако се не варам), и клокни.

Ako covjek nece da OC-uje, zeli masinu iskljucivo za igre, mozda je bolje da novac namjenjen za neki skuplji model dualcore procesora ulozi u proc sa vecim radnim taktom (sigurno ce imati za nijansu bolje rezultate ...dok se pojave igre koje ce znacajnije iskoristavati dualcore, vec ce biti potreban upgrade):

http://www.benchmark.co.yu/vidito.php?oliver=2745&sid=8454&pop=DoP&form22=+Idi!+

Dualcore je prijeko potreban samo onima koji znaju da ga iskoriste.

Naravno, slazem se da je najbolja kupovina x2 3800+ pa oc na 2.3Ghz+ , ali se bojim da covjek nije vican overkloku.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno