Šta je novo?

Hitno potreban program za prevod latinice u cirilicu

Stefan1

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2003
Poena
649
Pozdrav.
Imam tekst- projekat koji mora biti preveden u cirilicu. Pisao sam ga u wordu u fontu times new roman, sa ukljucenim latinicnim slovima. Treba mi program koji ce prevesti tih 10-tak stranica na cirilicu. Nikad mi tako nesto nije trebalo, i stvarno ne znam gde tako nesto da nadjem. Bitno mi je da radi na XP SP1.

Hvala unapred.

ne znam da li radi na tom sp-u ... ali sam cuo da u novom ofice-u 2oo7 to je namesteno kao opcija ne treba nista dodatno da inst. jedini problem je sto mozesh da otvorish fajlove koje si radio u 2003 office ili gde vec ... ali posle fajlove koje si sacuvao tj radio u 2007 ne mozesh otvoriti u 2003 ili gde vec

ne znam da li radi na tom sp-u ... ali sam cuo da u novom ofice-u 2oo7 to je namesteno kao opcija ne treba nista dodatno da inst. jedini problem je sto mozesh da otvorish fajlove koje si radio u 2003 office ili gde vec ... ali posle fajlove koje si sacuvao tj radio u 2007 ne mozesh otvoriti u 2003 ili gde vec
Moze, ima opcija u 2007 save as 97-2003 document koji radi u prethodnim verzijama.

BTW, evo http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=sr&FamilyID=9c42c286-73e0-46c9-a31e-0edac1b40562

Ne znam da li je ovo isto kao sto je blackNeo postavio ali ne moze da skodi

Evo jos jedna dodatni link. Software je domace radinosti tako da bi njemu mogao da das prvu sansu. Jos je i Free. http://www.todicsoft.com/opis_cirilica.php

Poz

ma meni to ni netreba ... ja sam rekao to za stefan1 ... on je trazio pomoc i otvorio temu

sa Microsofta preuzimanje prevodioca mi nesto ne ide, ustvari prepoznaje moj windows domace radinosti. Domaci TNT mi ne radi, pojavi se neki failed. Ima li jos neki free program za prevod.

Ova stvar je extra!!!
Nego mi samo reci, kako da ga ponovo pokrenem, gde da ga nadjem u Wordu? Posto sam odradio sve, ali sam nasao neke greske, gde recimo u tekstu nisam stavio š nego s i sada kada sam otkrio da mi je tih par stvari moram ponovo da prevedem na cirilicu. Kako da ga pokrenem, bez da instaliram nanovo office, i taj dodatak.

Relativno vezano za temu ćirilica latinica:
Tražio mi čovek spellchecker za srpski. Meni to nikad nije bilo potrebno, i našao sam se u problemu gde šta i kako.
Da li neko može pomoći da ima rešenje koje radi?

@Stefan1
Ako imaš Office2003, desni klik na toolbar i trebao bi da je na dnu liste samo ga čekiraj, a
u Office-u 2007 dobiješ novi tab, "Add-Ins", u kojem se nalazi ovaj dodatak.
P.S. Dešava se da ponekad nestane sam od sebe pa mora njegova reinstalacija, a Office nema potrebe da reinstaliraš.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno