Šta je novo?

Hitno pomoc !!!

MegaSkot

Nenadmašan
Učlanjen(a)
04.12.2003
Poena
2,125
Problem je sledeci: kad upalim napajanje,iza (na prekidacu),pali se komp sto naravno ne bi smelo,ali se i tad ne desava nista,cuje se rad napajanja i coolera na procesoru...Mogu da ugasim komp na prednjem prekidacu na kucistu i kad ga upalim opet se isto desava...nekad se Win i podigne ali se restartuje stalno...nekad javlja i CMOS erorr...sa drugim sigurno ispravnim napajanjem desava se isto...
Ploca je Fic AM37, proc Athlon 1700+, HDD Maxtor 40Gb...memorija 256 Mb PC266,AGP neki stari Radeon.

Mislim ja riknula ploca...no zanima me i Vase misljenje...

Odradi CLEAR CMOS.
A to kako se komp ponasa kada ga palis na dugme ili prekidac zavisi od toga kako je namesteno u BIOS-u ( valjda je to opcija RESTORE ON AC POWER LOSS , ili tako nesto).

zameni bateriju na ploci, podesi bios, testiraj memoriju sa memtest-om pa probaj, ako ni dalje nece, skini sa maxtorovog sajta program power max, pa pusti da odradi advanced test, ako ne izbaci nikakvu gresku, probaj negde da nadjes drugi procesor pa probaj s njim, pa probaj kod onog druga koji ti pozajmi procesor, da ubodes tvoj cpu u njegovu plocu, ako tad njegova masina pocne zaj...ti onda znas sta je, ako ne, onda probaj memoriju da zamenis, ali ja sve mislim da je tebi otisla ploca, mozda cpu.

ja bih prvo odradio clear bios
pa bih onda ako se ploca nakako podigne
flesovao novi bios tj. neku poslednju verziju

Stavljena druga ploca i napajanje.
Problem sad sledeci...kad se stavi Win na njega i svi driveri,
nakon restarta ili ponovnog paljenja compa...ne vidi HDD...u biosu DA...ali ne boota s njega !! Hard ispravan 100%
Koliko sam primetio...problem je u deljenju IRQ11...koriste ga modem i AGP...
verovatno je tu konflikt.
U Biosu nema opcije "Assign IRQ To VGA" da se iskljuci.
Ima neko resenje?
A da ne mora mozda druga AGP?

Poslednja izmena:
promeni glupi modem modem ide na irq 3 ili 4 a ne 11
ili lepo izvadi modem obrisi drajvere grafika i modem
instaliraj grafiku
vrati modem
instaliraj ga
gledaj koji port
ako se ponovi
menjaj modem

OK...Thanks...evo idem po neki modem..pa javim...

Resen problem...za sve je bio kriv modem...stavio sam neki motorolin i sve radi odlicno...on je na IRQ10.

Vrh Dno