Šta je novo?

Hitno, pomoc, TV tuner!

Worf

Čuven
Učlanjen(a)
04.03.2004
Poena
619
Trebam sutra drugarici da namestim TV karticu, neku TV Terminator od Kworld-a, samo je problem sto nikako nece da proradi!
Slika je samo crna, i ne cuje se zvuk. Kod FM-a se cuje samo sustanje. Program je neki PVR Plus, a kad se startuje pise TVR 2.0.
Od kad je kupljena nece da radi. Pokusao sam da zamenim slot i da reinstaliram drajvere ali nista.
Ako neko zna u cemu je problem ili kako ja mogu da provalim o cemu se radi, neka pomogne.
Sve sam lepo podesio, PalBG i te gluposti ali nista ne daje rezultate!
Svaka pomoc je dobro dosla!

Karta je zivo sranj*,ima je moj ortak.Ako mozes zamenije za asusa ili GA.A sto se tice toga sto nece da radi:-Ako ti win ne trazi drajvere znaci ne radi,ako ne radi sa drajverima,moses da probas da ih skines(nove sa) neta,ako ne radi ni onda,znaci da je zavrsila karijeru pre nego sto je i pocela.A sad jedno glupo pitanje:-Da li si ukljucio antenu (kablovsu) u karticu,i u pravu uticnicu?

Naravno da sam uključio antenu!!!!!
Gde na netu mogu da se nađu novi drajveri? Ja sam tražio ali očigledno da nisam našao!

Kartica skenira i antenske i kablovske kanale i ne nađe ništa, ama ništa. Nema ni zvuka, crn ekran, ne daje znake života. Tražio je komp drajvere, sve kako treba, ali kartica neće da proradi. Ni FM ne radi, čuje se samo krčanje. Kad prvo uključim FM, pa onda odmah TV, čuje se opet isto krčanje što mi nije jasno!

Jedina stvar što je radila jeste kompozit ulaz, priključio sam Digitalni foto aparat i sve je radilo kao da sam je priključio na pravi TV. Radi i daljinski On Off, ali neće da menja kanale jer ih i nema.

To treba sutra da odem da namestim, ili da joj saopštim da treba da je odnese na servis. Jedno od ta dva!

Znači, gde bi mogao da nađem novije drajvere i program? Takođe, da li može za tu karticu da se koristi i neki drugi program????

Da bi ti pronasla neki kanal, moras joj odrediti zemlju i vrstu prikljucka, nece to sama da uradi kao Leadtek, npr. Ako to nije uradjeno, omda se ponasa kao ta tvoja.

Da pojasnim! Nisam neupućen u te stvari. Znam tačno šta sve treba da se podešava i sve sam podesio, i to tačno.
Problem je: trebalo bi da radi, ali neće!!!!
Sve sam uradio moguće osim instaliranja novijih drivera i novog programa jer ne mogu da ih nađem na netu.
Pomoć please!

Evo linka TV kartice:
http://www.kworld.com.tw/en/product/analog/002/pvr-tv7131.htm

Evo šta ja mislim da je problem. Na sajtu piše da se uz karticu dobija program QuickTV ali drugarica je dobila neki TVR 2.0 tj. PVR PLUS!!!!!!!
Koliko mi se čini po sajtu to je program za PVR-TV 300U karticu????????

Poslednja izmena:
Ja sam radio sa dve takve kartice, i uz obe je isao taj QuickTV, i sa njim rade sasvim lepo. Ali ima i nekih malo starijih modela iste kartice uz koje ide taj TVR, i sa jednom takvom sam se prilicno namucio dok nije proradila. Nekoliko puta sam morao da je instaliram i deinstaliram, i uradim ponovo sva podesavanja.
U svakom slucaju probaj taj QuickTV. Ako nece, pokusaj, da nadjes nesto na njihovom sajtu po serijskom broju te kartice, a ako i to ne ide, probaj sa nekim alternativnim programom, tipa Dscaler ili slicno.

reklamacija.

Upravo skidam QuickTV sa:
ftp://ftp.albatrosmultimedia.it/QuickTV.zip
pa ću da vidim da li će to da pomogne. Probaću i taj Dscaler da nađem ako QuickTV ne upali. Ja tu karticu nikad ne bih kupio u životu!!!!!!!
Leadtek je zakon!!!!

Da li ovaj patch
pvr_patch_2.2.0.2_060216_english
sa Kworld-ovog sajta može da se primeni na QuickTV verziju 2.0.2???
Ne znam da li je oznaka na patch-u verzija na koju se primenjuje ili koja će biti posle primenjivanja???

Držim palčeve sam sebi da sutra radi sve kako treba.

Probaj samo sa "chistim" QuickTV-om, bez tog patch-a
Ako ce da radi, radice sa QuickTV-om, a verujem da hoce ako vec taj TVR ne radi

Hvala svima, narezo sam sve šta mi treba, i odo ja na spavanje!
Thanks! :type:

Neće pa neće!
Probao sam i sa Dscaler-om i ne radi ništa!!!!!!!!!!

Počinjem da mislim da je kartica skroz neispravna!!!!!!!!!!!

Izgleda, sto rece Zveki, reklamacija.....
A sad nesto iz prakse:
Kod tih kartica je zanimljivo sto su jako osetljive na elektricitet koji se indukuje u skoro svakoj klasicnoj TV anteni. Kod kablovske TV nema problema, ali klasicne TV antene moraju biti uzemljene da bi one radile, a ako nisu, dolazi do pregorevanja antenskog ulaza na njima.

:zgran: :zgran: :zgran: :zgran: :zgran:

Pa te kartice su onda za kantu! SVE!

To bi bilo kao kad bi morali da držimo prst na dugmetu za paljenje monitora da bi ostao upaljen!!! :wall:
Niko takav monitor ne bi kupio! :whip:

Worf je napisao(la):
Pa te kartice su onda za kantu! SVE!

He he, otprilike tako, ali ljudi ih kupuju zbog cene, a mi se mucimo sa njima...

Mada, kada se nekako nameste, znaju lepo da rade, cak daju i vrlo lepu sliku.

Ja imam studio tv terminator sa philips 7131e cipom (koji ne postoji zvanicno , a podrzava
sve sto i 7135 ) i ima ok sliku.

Poslednja izmena:
SPEEDY_KG je napisao(la):
Ja imam studio tv terminator sa philips 7131e cipom (koji ne postoji zvanicno , a podrzava
sve sto i 7135 ) i ima ok sliku.

Jel si joj držao uperen pištolj u čip dok nije proradila??? :( :whip:

Ono,koliko para toliko muzike,mada sama kartica za te pare je daleko od lose. Da li je u trecem slotu? Ako nije eto ti resenja-u cetvrtom nece da radi pa nece,peti nisam ni probao.Elem,zahteva nedeljivi PCI slot,zasto? ko zna mozda zbog mogucnosti propustanja audio zapisa preko pci magistrale koji nezna da uradi + 4pci prepozna karticu,pusti drivere,pustis program i mrak,nema nicega
Jos jedna sitnica-u koji racunar je ugradjujes? Meni na duronu 1.3 nije htela da radi dok na athlonu 1.7 radi ok.sse ili brzina?

Klavir_shtimer je napisao(la):
Ono,koliko para toliko muzike,mada sama kartica za te pare je daleko od lose. Da li je u trecem slotu? Ako nije eto ti resenja-u cetvrtom nece da radi pa nece,peti nisam ni probao.Elem,zahteva nedeljivi PCI slot,zasto? ko zna mozda zbog mogucnosti propustanja audio zapisa preko pci magistrale koji nezna da uradi + 4pci prepozna karticu,pusti drivere,pustis program i mrak,nema nicega
Jos jedna sitnica-u koji racunar je ugradjujes? Meni na duronu 1.3 nije htela da radi dok na athlonu 1.7 radi ok.sse ili brzina?

Da, tacno je to za slotove....Ja ih zato obicno stavljam u prvi slot i lepo rade.
Najcesce ljudi imaju samo modem, eventualno neki adapter, pa moze ladno u
prvi slot.
A normalno rade na Duronu 900 i 1200, provereno u praksi.

Pa ovako. Procesor je AMD 2800+ Sempron 64-bit.
Ploca je neka MSI, ne znam koja i ima samo 3 PCI slota, od kojih prvi ne može da se koristi jer ga prekriva grafička kartica (ovo mi nije jasno, ko bi normalan napravio takvu ploču???????). Tako da u četvrti slot ne može da uđe jer ne postoji! Kartica je u trećem slotu, modem je u drugom (probana i obrnuta kombinacija), i ne radi!
Idem u sredu opet, ali ovaj put da je bacim u kantu!!!

A zasto je ne bi isprobao na svom kompu
greota da se baci ako je ispravna

Jel može nešto da mi za*ebe u kompu ako je neispravna???
Rekao bi da može pa mi se ne stavlja!

Worf je napisao(la):
Jel može nešto da mi za*ebe u kompu ako je neispravna???
Rekao bi da može pa mi se ne stavlja!

Ma jok, probaj i videćeš na čemu si.

Ispostavilo se da kartica jeste bila neispravna (kao i cela serija koju su imali na stanju). Nisam direktno pričao sa ljudima pa informacija nije iz prve ruke.

Nazad
Vrh Dno