Šta je novo?

HITNO POMOC - ATI 2900Pro

SilentDEX

Čuven
Učlanjen(a)
01.09.2003
Poena
620
Dakle potrebna pomoc. Evo ovako, na grafickoj postoje dva ulaza za napajanje (6-pin i 8-pin). Napajanje je LC od 550W koje ima samo 6-pin napajanje. Kada se racunar upali, ostaje 3 sekunde upaljen, a nakon toga krene da se pali i gasi non-stop. Ostatak konfiguracije je:
E6300, 4gb Geil ultra memorija, gigabyte p965-ds4, 2xhdd (250gb i 500gb), 2xopticki uredjaj. Da li je moguce da napajanje ne moze da izvuce sve ovo?

P.S. nista nije klokovano.

Pomazite sto pre mozete!!!

P.S.S. A da se negde nabavi i adapter za to 8-pinsko napajanje, da li bi mozda tako moglo da proradi. Znaci da su ubodeni i 6-pin i 8-pinsko napajanje. Videh negde da su ljudi kacili tu karticu i na napajanje od 430W i da im radi bez problema.

Poslednja izmena:
menjaj napajanje

Poslednja izmena:
E6300, 4gb Geil ultra memorija, gigabyte p965-ds4, 2xhdd (250gb i 500gb), 2xopticki uredjaj. Da li je moguce da napajanje ne moze da izvuce sve ovo?

Au cini mi se da je ovo mnogo za to napajanje. Pokusaj sa iskljucivanjem oba opticka i jednog HDD-a eventualno izvadi malo memorije da rasteretis napajanje pa pokusaj onda ako tada bude sve ok menjaj napajanje.

citat sa ITsvet-a: "potrudite se da obezbedite adekvatno napajanje. Iako na Web sajtu proizvođača nema podataka o preporučenom napajanju, mi ćemo samo reći da pri maksimalnom opterećenju ova kartica može povući oko 175W, što nikako ne treba shvatiti olako. Upravo zato se na kartici i nalaze dva konektora za napajanje, jedan 6-pinski i jedan 8-pinski, i oba moraju biti uključena da bi se kartica probudila. Naravno, u 8-pinski konektor se uključuje standardni 6-pinski priključak za napajanje ukoliko ne želite da se bavite overklokom, pošto je to moguće tek kada se priključi pomenuti 8-pinski konektor."
Jesi li ubo oba konentora???

Evo sada cu reci drugaru da proba pa cu javiti sta se desava. Nije hteo da ubada dodatni 6-pinski konektor u 8-pinski, ne znam sta bi moglo da se desi (nadam se nista)

Ako nemas 8-pinski na napajanju , moras da ukljucis dva 6-pinska , mora tako znaci drugi 6-pinski ukljuci u jack predvidjen za 8-pinski i nek 2 kockice ostanu prazne .
Znaci moraju oba jacka da se popune makar sa dva 6-pinska.
550w je dovoljno , meni gura 2900xt koji valjda vise vuce a nema 8-pinski , nego sam ukljucio isto dva 6-pinska.

Radi bas kao sto si rekao. Ubacio je drugar oba prikljucka i uspeo je da probudi masinu. Hvala svima na brzim odgovorima!!!

Hvala Deki :D

Pitanje je bilo za mene, hvala puno na brzim odgovorima!!

Ovo nije karta, ovo je kartetina :D Jedva sam je ugurao u kućište, a da ne zapinje za okolne komponente :) Ja sam nekako uspeo da shvatim da je potreban samo jedan šestopinski konektor :( Srljam, kao i obično :)

Znaci moras da imas dva 6-pinska prikljucka ako sam ja dobro razumeo ili moze da bude jedan 6 pinski a jedan 4 pinski?

Pitam jer ja na napajanju imam samo jedan 6-pinski .

Au cini mi se da je ovo mnogo za to napajanje. Pokusaj sa iskljucivanjem oba opticka i jednog HDD-a eventualno izvadi malo memorije da rasteretis napajanje pa pokusaj onda ako tada bude sve ok menjaj napajanje.

Na mom enermaxu 500W ima 2x1gb rama (3x1gb kako kad), 3x sata disk, 3x optical DVD rezac, 1x12 cm vent, 4x 9cm, 2x fan kontrolera, 8800GTS, tv karta. Probao sam na kratko 8800SLI i radi bez problema. Ako na njegovom LC to ne moze radit onda ni na tvom Codegenu tvoja konfa sigurno ne bi radila. Tako da prica mjenjaj napajanje pada u vodu.

@Milcha - Imas one kablove da kupis sto jedan kraj ide na molex a drugi kraj je 6 pin.

Poslednja izmena:
Znaci moras da imas dva 6-pinska prikljucka ako sam ja dobro razumeo ili moze da bude jedan 6 pinski a jedan 4 pinski?

Pitam jer ja na napajanju imam samo jedan 6-pinski .

Baš kao što whiplasher reče, i ja na napajanju imam jedan šestopinski, ali uz kartu se isporučuju dva adaptera sa MOLEX konektora na PCIE šestopinski konektor. Karta se probudila tek kada sam priključio oba (jedan iz napajanja i jedan preko adaptera), a dva pina su ostala neiskorišćena.

Za sada nemam nikakvih problema sa napajanjem. U mašini imam 2 X hdd, 2 X optika, 1 X 12cm vent, 4GB memorije i ovog džina :D

Poslednja izmena:
Baš kao što whiplasher reče, i ja na napajanju imam jedan šestopinski, ali uz kartu se isporučuju dva adaptera sa MOLEX konektora na PCIE šestopinski konektor. Karta se probudila tek kada sam priključio oba (jedan iz napajanja i jedan preko adaptera), a dva pina su ostala neiskorišćena.

Za sada nemam nikakvih problema sa napajanjem. U mašini imam 2 X hdd, 2 X optika, 1 X 12cm vent, 4GB memorije i ovog džina :D

ma to napajanje ce raditi i sa crossfire bez problema. Ja sam tjerao ocovane 8800GTS u SLI na Asus Altlas 450W.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
codegen 400w, 2900xt je bez ikakavih problema radila na defaultu (istina samo jedan HDD i jedna optika, 2 modula memorije i ni jedna druga kartica)
Ne kazem da je bas pametno staviti tu kartu na 400w,ali..ne treba ni preterivati

codegen 400w, 2900xt je bez ikakavih problema radila na defaultu (istina samo jedan HDD i jedna optika, 2 modula memorije i ni jedna druga kartica)
Ne kazem da je bas pametno staviti tu kartu na 400w,ali..ne treba ni preterivati
Ja se nebih bas usudio da to uradim.Hardwer vredan 500 i kusur evrica na napajanje od 30-ak evr. :hair:

Citao sam neke testove to napajanje koje doduse i ja imam jedva gura 400w ali meni radi sve ok!

Vrh Dno