Šta je novo?

Hitno pomoć za Windows XP

piljari

Slavan
Učlanjen(a)
12.05.2007
Poena
304
Ovo je poruka koja mi se pojavljuje kada probam da dignem sistem

Windows could not start because the folowing file is mising or corupt
\WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM
you can atemp to repair this file by starting windows setup using the original setup CD-rom

pokušavam i u SAFE modu ali ništa uvek me vraća na početak pa mi recite ima li tu kakve pomoći i ako ima šta da uradim.
Inače je na service pack2 na računaru a ja imam CD-e na kome je service pack 1(ako to ima ikakve veze)i ja ubacim CD-e i neznam šta dalje
UNAPRED HVALA

Nadji instalcioni disk winXP SP2 pa pokreni instalaciju na drugom ekranu izaberi opciju repair windows i pusti da ga pregazi, trebalo bi da se sve vrati u normalu.

Misliš da neće moći sa ovim diskom gde je service pack1

Probaj ali mislim da nece moci posto imas instaliran sp2.

Probaj, prije repair opcije, chkdsk /r iz Recovery Console - u vecini slucajeva pomogne.

chkdsk /r sam probao ali mi opet izbaci - Windows could not start because the folowing file is mising or corupt
\WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM

Inace, i na ovoj konfiguraciji koja mi je u profilu se bilo zaredjalo da se pojavljuje doticna greska, a problem sam rijesio novim BIOS-om za plocu, tako da probaj i to kad namjestis sistem.

Probaj iz Recovery Console onda ovo:

Kod:
copy c:\windows\repair\system c:\windows\system32\config\system

To nisam probao znači baš ovako da upišem
P.SKakvu ti mašinu imaš brate

Jesi li uspio?

Sada ja pokrenem instalaciju i tu izaberem popravku postojećeg OS on nešto kopira i posle se restartuje e tu mi se otvara prozor na koji ja ne mogu da utičem tu ima 5 stavki prve 3 su štrikirane i zelene a 4 je instalacija windowsa i ona je crvena ali mi se na sredini ekrana otvorio veliki prozor nešto u vezi SP a u donjem desnom uglu kao par lampica naizmenično svickaju a 5 stavka je finalizacija windowsa e sad trebam li da pustim da se ta 4 stavka sama završi i jeli to to.Pozdrav i odgovori da nisam nešto zeznuo i treba li dok se to instalira i dalje primarni da mi bude gde je CD ili hard disc(ja sam prebacio na hard disc)

treba li dok se to instalira i dalje primarni da mi bude gde je CD ili hard disc(ja sam prebacio na hard disc)

Primarni ili sekundarni to nista ne diraj, najbolje stavi HDD da ti bude primarni a CD sekundarni ako su na istoj grani. A ako si mislio na menjanje prioriteta pri butovanju onda nema potrebe nista da menjas, znaci stavi da prvo butuje sa CD pa sa HDD-a i ostavi tako i nista ne menjaj. A sto ne probas da uradis repair windowsa ali ne na tom prvom prozoru gde ti nudi rad u konzoli vec tek na drugom ekranu kada treba da odaberes na koju particiju da instaliras windows (e tu bi trebalo da bude opcija repair bas za doticni sistem)

ja sam počeo i potvrdio onaj licenc agriment i tek u sledećem prozoru izabrao repair i on je tu nešto kopirao i ondase dešava sledeće .računar se restartuje i onda mi se otvara prozor na koji ja ne mogu da utičem tu ima 5 stavki prve 3 su štrikirane i zelene a 4 je instalacija windowsa i ona je crvena ali mi se na sredini ekrana otvorio veliki prozor nešto u vezi SP a u donjem desnom uglu kao par lampica naizmenično svickaju a 5 stavka je finalizacija windowsa e sad trebam li da pustim da se ta 4 stavka sama završi i jeli to to.Pozdrav i odgovori da nisam nešto zeznuo i treba li dok se to instalira i dalje primarni da mi bude gde je CD ili hard disc(ja sam prebacio na hard disc)

Pusti da se ta 4. stavka zavrsi i ako se zavrsi onda je dobro ali ako nece da se zavrsi onda ces cini mi se morati da nabavis instalacioni disk sa winXP SP2. Ne razumem bas najbolje ovo pitanje "treba li dok se to instalira i dalje primarni da mi bude gde je CD ili hard disc" ali ne moras nista da menjas u toku instalacije, znaci nista ne menjas u biosu niti fizicki u kucistu dok traje proces instaliranja (ali cak iako si promenio usred instalacije da prvo butuje sa hdd-a nema nikakve veze).

dođem do welcom screena i kada kliknem na ime korisnika pojavi se sledeća poruka ""a problem is preventing windows from accurately checking the licence from this computer. error code 0x80090019.šta može sada to da bude inače sam tek koristeći ovo -copy c:\windows\repair\system c:\windows\system32\config\system-uspeo da ga doved do velcom screna šta može ovo da bude

Probaj da odradis i ovo onda u Recovery Console:

Kod:
 copy c:\windows\repair\security c:\windows\system32\config\security

Eventualno i ovo (s tim sto ces izgubiti podesavanja za nalog):

Kod:
 copy c:\windows\repair\software c:\windows\system32\config\software
copy c:\windows\repair\sam c:\windows\system32\config\sam
copy c:\windows\repair\default c:\windows\system32\config\default

Nadam se da ce po pomoci coveku.
Meni se nekoliko puta javljao isti problem i jedino sam uspeo da ga resim formatiranjem c-a i ponovnim instaliranjem windows-a.

Kasnije sam ustaniovuio da mi je problem pravila ploca koja je umela da zezne sve ostale komponente u sistemu. Kada sam zamenio plocu problem je nestao.

I kod mene je, kao sto sam vec rekao, problem takodje bio do ploce, ali je novi BIOS rijesio problem.

Inace, kad se odradi sve ono iz mog proslog posta, izgube se podesavanja za nalog, kao da je Windows tek instaliran, pa je najbolje onda backup-ovati vazne stvari i instalirati Win od nule - ali obavezno probati novi BIOS za plocu, da ne bude da se svaki cas desava isto.

Trebao je service pack2.Hvala svima ako treba još nešto javiću se

Vrh Dno