Šta je novo?

Hitno ploca i proc

nemanjabgd84

Slavan
Učlanjen(a)
12.12.2007
Poena
425
Jurim da zavrsim posao danas ako moze, pa mi treba brza pomoc.Uzeo bih plocu i procesor do nekih 120-130 evra.Jedini uslov za plocu mi je da mogu da ubodem zvucnu i graficku.Intel, AMD, svejedno.Mozda bih radije AMD.Naleteo sam na neki Phenom X3 8650 , koji me je zaintrigirao...

Slazem se, za 4ghz bi trebao malo jaci kuler, ali do 3.6 ide bez problema sa box cooler-om, isprobavao sam. Temperatura je negde oko 65C (naravno, ako mu ne treba 3.6 ne mora ovo da radi). Al po meni je bolja opcija od AMD-a iako je star soket (pogotovo ako doda koji dinar za kuler i stavi ga na 4ghz)

Nemam ambicije da se bavim OCom.Nikada to nisam radio, niti imam nameru.Samo bih osvezio masinu malcice.
BTW, nasao sam u jednoj radnji, da je ne reklamiram, ploce na snizenju.Paznju su mi privukle GIGABYTE GA-EP45-DS3LR i DFI LanParty 790GX-M2RS i najjeftinija medju njima i meni najbliza GIGABYTE GA-MA770-DS3.Sta mislite o ove 3 ploce?
Sto se proc tice, ozbiljno sam razmisljao o e5200...A o AMDu vise nemam pojma zbog peripetija sa soketima.Ne znam sta u sta vise moze.Kopka me da nadjem neki phenom tipa x4 9650, ali bi radije prosao sa sto manje para

Kakve peripetije sa soketima kod AMD-a? AM3 procesori rade perfektno u AM2+ plocama, obrnuto ne moze, ali to tebi trenutno nije bitno.
Bolje je da uzmes Phenom II X3 720BE ili Athlon II X4 620 (valjda su se pojavili kod nas) nego da kupujes prvazidjeni 9650.

Bas tu peripetiju , da li am3 proc moze u am2+ plocu.Taj Phenom nema, ili ga ja nisam nasao kod nas.Phenom II X2 545 , ili 550, vredi li to cemu?Koliko mi se cini, jedina razlika izmedju njega i athlona 2 je u l3 cashu.Isplati li se ici kod phenoma sa 2 na 3 jezgra?Ili ih ovaj athlon x4 sije?

X3 720BE ima gde hoces, X2 545 i 550BE vrede, ako mozes da dodas za njih, taj L3 kes ume da napravi solidnu razliku u odredjenim slucajevima (u odnosu na Athlon II X2), tamo gde su aplikacije optimizovane za vise jezgara Athlon II X4 bi imao prednost svakako (pa i u odnosu na 720BE), dok bi u aplikacijama koje jos uvek ne mogu da koriste vise od 2 jezgra prednost imao P2 X2.
Dilema po meni moze da bude izmedju Phenom II 720BE i Athlon II X4 620/630.

Poslednja izmena:
Ne oslanjaj se na to otkljucavanje, trebalo bi da imas dosta srece da ubodes primerak kod koga to moze da se izvede (treba ti Athlon II sa Deneb jezgrom).
Ja bih se mozda malo radije odlucio za AII X4.

tu gigabyte sam i uzeo.u jednoj radnji ima neka akcija,pa je izasla smesno, ali sad vidim i razlog.prosao bih sa sto manje para.treba mi samo da ubodem proc,graf i zvuk,sata hard i dvdrw.Nikakve klokerske ploce i zezancije.Sto jeftinije, a da mogu da ubodem ove komponente.razmisljao sam o asus p5kpl,vidim da ima za 3o i kusur evrica...btw, manuo sam se phenoma i sl tripova i okrenuo se ekonomik varijanti.skroz ekonomik

Poslednja izmena:
Mislim da znam o kojoj se akciji radi, i meni je delovala ultra-sumnjivo, ali generalno te ploce su sasvim OK, sta su oni tu mutili je dugo pitanje.
Pa trebalo bi da radi normalno E5200 na tom Asusu sa zadnjim BIOS-om, ali to je onako bas socijalna ploca, ali zavrsice ti posao ako neces da klokujes...

Vrh Dno