Šta je novo?

Hitno partition magic problem

• Začetnik teme Začetnik teme gmlale
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

gmlale

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2003
Poena
630
Moja oprema  
Mobilni telefon
063626864
Pristup internetu
  1. Optički internet
Hteo sam da redistribuiram slobodni prostor na disku koji ima cetri perticije izmedju prve dve, uradio sam to uz pomec partition magica 7 i on je trazio da se restartuje. Ja sam ga restartovao poton je radio resazing partition, i moving data i sl stvari i tu dugo ostao pakucan pa sam ja pametnjakovic restartovao masinu. Potom nisam vise mogao da vidim cetvrtu particiju koja nije bila ukljucena u preraspodelu prostora. Kad otvorim Partition Magic vidim tu particiju sa oznakom PqRP. Kako je najbolje spasiti particiju ako ko ima iskustva da sam ne eksperimentisem (inace na njoj imam dosta vaznih stvari).

Koji OS i file system su u pitanju? Sve su (bile) FAT32? Ako su ostale tri korektne, samo 4-tu ne vidiš, i nisi u nekom straobalnom problemu.
PQRP je particija koja je originalno formatirana u FAT32. Download-uj data recovery program GetDataBack for FAT v2.31. Pošto su podaci izvesno još uvek na particiji, pripremi slobodan prostor na HDD-u ili external storage (HDD ili CD/DVD etc) kako bi uradio data recovery.
Nemoj raditi copy na originalnu lokaciju file-a prilikom data recovery process-a i gledaj da recovered files metneš na drugi storage device, ne na ovaj, ili particiju u okviru HDD-a koji je pretrpeo opekotine III stepena... :S:
:smoke:

Sretno

:wave:

Poslednja izmena:
Fala bato, upravo sam procitao pa cu da te poslusam.
(U pravu si 3 su ntfs particije a 4-ta koja je zaglavila je fat32)
U pitanju je XP SP2, ako imas jos koji savet atu si reci brzo, pa da krenem (ima preko 35gb)

Poslednja izmena:
Ne vezano samo za data recovery i backup, mogao bi komletan HDD da backup-uješ, te formatiraš, odnosno ponovno kreiraš particije. Tema FAT32 vs NTFS je stara, i podosta informacija postoji. Sve idu u prilog NTFS-u.
Nikada više nemoj u toku (re)particionisanja resetovati kompjuter, Sasvim je normalno ako su pretpostavljene operacije koje uključuju resizing and moving, da je potrebno dosta vremena, neretko i čitav sat (za cirka 60GB, iz ličnog iskustva govorim, doduše).
I, koristi Disk Director Suite, v9, Acronis.
Nakon skeniranja particije #4 (koje će potrajati) sa GetDataBack, moći ćeš odabrati nekoliko verzija. Za svaki recovered file uradi double check u smislu verifikacije integriteta (readability).
Verovatno već znaš, no, nije na odmet napomenuti, nemoj raditi write operations po particiji #4.
Ako zaglaviš negde, baci pm, pa da vidimo, bez naplate. No, verujem da ćeš se snaći.
Pozdrav

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno