Šta je novo?

hitno misljenje o ovoj konfiguraciji

gale

Čuven
Učlanjen(a)
06.07.2003
Poena
604
Posto planiram brz prelazak (hitno) na nesto novije od onoga sto sada imam (celeronka iz 2002. 1,7)
trebala bi mi mala pomoc oko sklapanja masine reda velicine do 40.000 dinara iliti 500 evra +/- 20e.
Sam cu predloziti nesto a vi me ispravite ako bas negde "mnogo" gresim.
Komp ce biti namenjen igranju prvenstveno a koristio bi se i u multimedijalne svrhe.
OC me ne interesuje trenutno.
Posto nesto od hardvera imam to nece ulaziti u gore navedenu cenu.
Evo moje predlozene konfiguracije:

Procesor : AMD atlon AM2 5000+ brisbane
Graficka karta : gigabyte radeon hd 2600xt gddr4
Maticna ploca : gigabyte M55S S3 nforce 550
Memorija : DDR 2x1 GB Geil 800 Mhz
HDD : 250 GB Seagate SATA II
kuciste i napajanje : frontier 400w
Ako za ove pare moze da se sklopi neka varijanta sa core2duo elementima slobodno predlozite mada sumnjam
Pretpostavljam da bi ova masina prethodne igre koje su izlazile do danasnjih dana lepo zvakala.
Unapred zahvalan

Predlog: Frontier 400W možeš odmah da baciš i uštediš sebi muke.
Ostalo je ok.

Predlog: Frontier 400W možeš odmah da baciš i uštediš sebi muke.
Ostalo je ok.

batali gigabyte M55S S3 nforce 550, ako mislis da OC-ujes, imaces samo muke.

moj predlog ti je BIOSTAR TF560 A2+ (AM2+) za 67eur (Telix-NS, TNT-BG).
Opasna ploca za AMD, mnogo bolja od Gigabyta, ovo ti govorim iz iskustva jer imam plocu koja je gotovo identicna sa M55S pa i u OC-u.

napajanje: LC Power 6550 37eur
kuciste koje oces

I umesto 2600xt ja bi pre npr. GALAXY 8600GT OC ili posto racunas 2600XT sa DDR4 koja je oko 130, za te pare imas GAINWARD 8600GT GLH GS (625+/800+) sa 1ns memorijom sto znaci da ide na 2GHz bez problema.

Memorija i CPU su ti OK.

C2D

Pentium E2160 oko 75eur
BIOSTAR T-force P965/965PT ili GIGABYTE P965 S3 oko 80eur ili
BIOSTAR TP35D2-A7 oko 90eur
ostalo isto

Znaci kompenzujes skuplji AMD CPU sa skupljom Intel plocom, tako da ti cifra dodje na isto a C2D kombinacija je kako god ga okrenes bolja.

Poslednja izmena:
Au, znao sam da cu za lose napajanje da budem prozvan ali dobro videcemo nesto bolje u svakom slucaju.
Sto se tice intel varijante, sve je ok tj uklapa se u cifru ali sam u postu naveo da mi oc i nije toliko bitan.
I jos nesto u vezi graficke karte.
da li nvidia kartice serije 8600 podrzavaju opciju theatar mode kao ati radeon tj mogucnost :
primer: pracenje pustenog filma preko tv out-a na tv-u i u isto vreme koriscenje odredjenih programa na kompjuteru. Ne mislim na klasican clone mod gde je slika ista na kompu kao i na tv-u kod ranijih nvidia.
to mi je prilicno vazno jer klonirati sliku sa wide monitora rezolucije 1440x900 na tv je bezveze (slika seta po tv-u)

Nazad
Vrh Dno