Šta je novo?

Hitno mi treba pomoc!

einstein

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
660
Dakle pre nekog vremena(2 nedelje) sam se selio. Posle toga komp je poceo da me zeza tako sto se resetovao 5-6 puta pri startu(BSOD), a posle je sve bilo u redu. Tek juce sam stigao da otvorim komp. Prvo mi je na pmet pala memorija pa sam nju izvukao i malo ocistio. Kad sam je vratio upalim komp i desava se sledece. Pale se svi kuleri (osim kulera na NB, ploca je NF7-S, on je izgleda crko tek sam sad primetio) ali se ne pali monitor i ploca ne daje ono "beep", tj ne daje nikakav zvuk. Staje crklo? Treba mi pomoc sto pre jer mi komp treba za faks, a tesko mi je da vucem ceo komp do nekog servisa (izasao iz garancije).

Povadi sve komponente i procesor iz ploce,izvadi bateriju iz ploce,sacekaj 15 min pa onda vrati sve nazad pa probaj.

...

mislim da je graficka problem, mada treba sve proveriti!

einstein je napisao(la):
Dakle pre nekog vremena(2 nedelje) sam se selio. Posle toga komp je poceo da me zeza tako sto se resetovao 5-6 puta pri startu(BSOD), a posle je sve bilo u redu. Tek juce sam stigao da otvorim komp. Prvo mi je na pmet pala memorija pa sam nju izvukao i malo ocistio. Kad sam je vratio upalim komp i desava se sledece. Pale se svi kuleri (osim kulera na NB, ploca je NF7-S, on je izgleda crko tek sam sad primetio) ali se ne pali monitor i ploca ne daje ono "beep", tj ne daje nikakav zvuk. Staje crklo? Treba mi pomoc sto pre jer mi komp treba za faks, a tesko mi je da vucem ceo komp do nekog servisa (izasao iz garancije).

Izvadi memoriju ponovo, ako treba promeni slot(ove), usput, izvuci grafičku samo da izadje iz slota i vreti je ponovo nazad u slot.
Kada sve o5 bude na svom mestu, proveri da dobro leži onako blagim pritiskom, moguće je da kada ubaciš DDR grafička malo "izađe" ili obrnuto.
Ja imam problem sa pločom od silnog menjanja RAM-a, pa mi ponekad vidi samo 1 modul i ako ih imam 2 i dovoljan je samo blagi stisak, oseti se da memorija ili grafička ne leže 100% do kraja...
Malo sam žurio kada sam ovo pisao ali valjda me shvataš...

sve sam izvadio vratio i isto. kad izvadim memoriju pisti, kad ubacim nista. Mislio sam da je do memorije odneo je u servis kad ono memorija prodje sve testove ladno!? Sta je onda?

ja kada sam se selio u bg
komp mi je poludeo
tj. kad god udjem u igru, bilo koju 2d 3d, posle tacno 10 sek. blokira
sve sam povadio ocistio, clear-ovo bios i sve radi profi
moes da probas hoce to nekad da zeza

Poslednja izmena:
Vrh Dno