Šta je novo?

HITNO!!! HP Pavilion problem

dokolenko

Slavan
Učlanjen(a)
01.09.2006
Poena
309
Imam hp pavilion 9700t, core2duo t9300, 8600GS, 4Gb ram, 2x120sata@7200...
Radio je ko sat do juce. Onda u aplikaciji koja koristi openGl se zakucao, pri cemu je izbacio nesto...display drivers failed, restarted il tako nesto...
Resetujem, nema ekrana, cak se ni bios ne vidi.
Resetujem opet, evo ga, sve lepo. Pokrenem dijagnostike razne, nigde problema.
Pustim film, zakuca se. Sad ne mogu ni da podignem Vistu jer se odma zakuca. Ugasim-upalim nema slike. Ona posle malo vremena eto je. I tako u krug.
Ne ide ovako, bojim se zakucacu iglu od harda i dovidjenja sam. Stavio sam nove nVidia drivere, nista. Bojim se da nije u njima problem vec da je nesto sa grafickom.
S druge strane, pokrenem safe mode, i sve lepo radi. Imam fobiju od grafickih, vec par komada su mi crkle na desktopu pre, ventilator se zapekao. Da mozda to nije i ovde slucaj? Ne znam kakvo hladjenje ima ova kartica...

Da li sam pomenuo da sam u velikoj frci, posla preko glave, ne mogu sebi da dozvolim da budem dugo bez racunara.

E nek mi je sretan bozic.

Pomagajte...sta ciniti, gde odneti u servis, ja sam iz ns-a, ljudi spominju Net computers...:mad::mad::mad::wall::wall::crash:

Poslednja izmena:
Jesi probao antivirus? Mozda si nakacio neki.

Jel ti se pregreva komp? Mozda se nakupila prasina na cooleru.

evo sad radi normalno...sumnjam da je cooler od gpu-a pun prasine pa se brzo zakreje i onda se ugasi komp. Al svejedno moram dati nekome to da pogleda, ne zelim da se petljam sa time jer nemam iskustva. A za virus...eset smart security suit ga ne vidi...

Pogledaj na ovom linku da li je tvoj model među "ugroženima"

http://www.nvidiadefect.com/

Obično su svima riknjavale te nVidia graf. kartice. Ako je to onda možeš da se slikaš jer je zalemljena na ploču, pa bi morala da se menja cela ploča, a to se ne isplati. Osim ako ti nije u garanciji.

Držim ti fige da nije grafa ali...

pa ovo je strasno, svi hp-ovi laptopovi sa nVidia gpu su u opasnosti. serija 7xxx i 8xxx...
a sto je najgore, hp je izbacio ogranicen izuzetak za garanciju za neke pavilion-e...navarno mog nema... :(

jedina mi je sansa da probam da uradim neki quick fix jer ne vredi uzimati novu plocu. nosim ga sutra u servis pa cemo videti...

nista mi nije jasno.
odneo kod nekog indijanca, on ga otvorio, pogledao, kaze ventilator zacepljen, pun prasine. al ocistio ga on, temperatura pala 5 stepeni na idle, sudeci po gpu-z programcicu.

sav sretan dosao kuci, reko dobro sam prosao. upalim, sve super, reko aj da ga opteretim, pustim 4 video clip-a i nakon par minuta isto. opet se zakucao.
ugasim, upalim, opet nema displeja, i tako par puta. sad ga ima...
razmisljam, da je nesto crklo, graficka, koja je kao i vecina integrisana, pojavile bi mi se neke linijice, artefakti na ekranu stalno. da se odvojio gpu od ploce, sto se desava, ne bi uopste imao sliku. ovako...ne znam. ventilator se cuje, ne izlazi mnogo topao vazduh a zakuca se. jel moguce da sam prevideo neki problem sa drajverima il tako nesto?

Jesi li probao reinstalaciju sistema ? Ako i tu pravi problem, dileme nema, nesto je riknulo, a ako kazes da u safe modu lepo radi, moglo bi se naslutiti da je graficka u pitanju.
U slicnoj sam situaciji bio i ja. Nosio sam ga u gomile servisa, lokalnih šalabajzera, svi kao nesto popravljali (i debelo naplacivali), menjao hard, memoriju i na kraju ga zdušno raskomadao :-devil-:

Ne vredi ni para ni zivaca.....
U svakom slucaju srecno.....

nista mi nije jasno.
odneo kod nekog indijanca, on ga otvorio, pogledao, kaze ventilator zacepljen, pun prasine. al ocistio ga on, temperatura pala 5 stepeni na idle, sudeci po gpu-z programcicu.

sav sretan dosao kuci, reko dobro sam prosao. upalim, sve super, reko aj da ga opteretim, pustim 4 video clip-a i nakon par minuta isto. opet se zakucao.
ugasim, upalim, opet nema displeja, i tako par puta. sad ga ima...
razmisljam, da je nesto crklo, graficka, koja je kao i vecina integrisana, pojavile bi mi se neke linijice, artefakti na ekranu stalno. da se odvojio gpu od ploce, sto se desava, ne bi uopste imao sliku. ovako...ne znam. ventilator se cuje, ne izlazi mnogo topao vazduh a zakuca se. jel moguce da sam prevideo neki problem sa drajverima il tako nesto?
Tvoja grafička karta nije integrisana.

Najverovatnije ti riknjava grafička karta. Nažalost, nVidia...

Isto se desavalo na nx 71xx seriji HP-a, tada je problem bio sto se sama grafa deformisala i cim se zagreje slika se gubila, resenje je bilo da se pritisne YUH jer je grafa bila odmah ispod tih tastera (ali vremenom se morala zameniti), ako kod tebe zakucava onda se ili pregreva sto znaci da se isto deformisala od toplote i cim se opet pregreje odvoji se radijator od nje, a mozda joj je i memara riknula ako ima svoju, tj ako nije od onih koje seruju sistemsku!
Pozdrav ,)

da da, ali kolko sam uspeo da se informisem, meni je grafika zalemljena na ploci, ne mogu da je izvadim kao ovaj momak sa toshibom. Mada, kao sebe da slusam. I ako je problem u grafici, ko sto jeste, pretpostavljam da imam samo dve opcije-kupiti celu novu plocu, zajedno sa grafikom i zameniti je (ona i procesor treba neko da promeni, pretpostavljam da je to komplikovano) ili ona fora na netu sto sam video gde se pomocu nekog toplotnog izvora-uglavnom sijalice radi topljenje neposredne blizine oko gpu-a i onda se on ponovo utiskuje u plocu. al ako je crkla memorija od grafike, ne verujem da ce mi to resiti stvar. ili hoce?

just google " Investigation of HP Pavillion Design Defects" and down in the site you can register your complaint.
Potpiši se tamo, pa možda priznaju da je cela serija defektna.

Inače HP je dobio oko $200 miliona od nVidije kao kompenzaciju za sve te defektne grafičke čipove. Ja sam takođe iskusio istu stvar, pošto imam laptop sa GeForce 8600M-GT, samo što je moja na sreću u MXM slotu pa mogu da je zamenim. Pokvarila se oko 6 meseci nakon isteka 1-godišnje garancije. Uspeo sam da je oživim u rerni i evo radi normalno već 2 meseca nakon toga, u međuvremenu sam nabavio nove kartice koje stoje u fioci i čekaju da ova rikne.

Vrh Dno