Šta je novo?

HITNO - Firewire odnosno IEEE1394 kabl

Boris

Čuven
Učlanjen(a)
31.08.2000
Poena
620
Pozajmio sam od prijatelja na nekoliko dana SONY DCR-TRV140 dig. kameru koja na sebi ima IEEE1394 konektor ali se kabl ne dobija u opremi kamere. U uputstvu je napomenuto da treba koristiti SONY - jev cetvoropinski I.Link kabl kako oni nazivaju IEEE1394. Cuo sam da postoje razni standardi kod ovog nacina prenosa.Pitanje je da li je kabl standardni i gde ga naci. Na ploci (EPOX RDA+) imam IEEE1394 konektor pa bih ga iskoristio za prebacivanje materijala na PC. Ako znate nesto o ovome pisite sto pre imam samo par dana.

Boris je napisao(la):
Pozajmio sam od prijatelja na nekoliko dana SONY DCR-TRV140 dig. kameru koja na sebi ima IEEE1394 konektor ali se kabl ne dobija u opremi kamere. U uputstvu je napomenuto da treba koristiti SONY - jev cetvoropinski I.Link kabl kako oni nazivaju IEEE1394. Cuo sam da postoje razni standardi kod ovog nacina prenosa.Pitanje je da li je kabl standardni i gde ga naci. Na ploci (EPOX RDA+) imam IEEE1394 konektor pa bih ga iskoristio za prebacivanje materijala na PC. Ako znate nesto o ovome pisite sto pre imam samo par dana.

moj ortak je u skoro identicnoj situaciji osim sto e kamera njegovog caleta i ostaje mu jos mesec dana.

idi na pc berzu ukucaj firewire, search, pa vidi...[www.pcberza.co.yu]

Pa valjda neko zna gde se nalaze najjeftiniji kablovi?

FireWire/USB2.0 adapter NEC, 400/480Mbps prenos, 2+2 ext. & 1+1 int.port, FW kabl, PCI 44 2904
FireWire/IEEE1394 kabl, za povezivanje miniDV camcordera i slično, do 400Mbps serijski 8 528

http://www.pcoprema.com/Hardware/Componen.htm

Po sedamnaesti put, BG Elektronic preko puta tasmajdana (parka) ili ona tehnikomova radnja u bivsoj robnoj kuci na dusanovcu, ili eventualno kod fontane, kablovi po neverovatno povoljnim cenama, oko 350 - 400 dinara, i to vrhunski.

Kod lopovskih, kompjuterskih firmi idu i do 20 - 30 E

treba ti 6-4 firewire kabl,kolko mi se cini
ja sam pazario belkina za 15e i dobro radi posao

Kupih 6-4 kabl na buvljaku za 622din i ... radi.
Hvala na odgovorima.

Nazad
Vrh Dno