Šta je novo?

HITNO! Fali NTLDR - sta je to???

vukota

Čuven
Učlanjen(a)
22.10.2003
Poena
619
Hocu da reinstaliram XP.Probelemi su sledeci:
1. Ne dozvoljava formatiranje HDD.Kada pokusam da ga formatiram on kao "odradi posao",ali mi pri formatiranju ne nudi da izaberem ni FAT32 ni NTFS i na kraju pri proveri mi pokazuje da je HDD formatiran u sistemu UNKNOW.Sta se dogadja???
2.Ubacio sam drugi HDD sa vec ugradjenim OS i kada startujem PC daje mi upozorenje: FALI NTLDR, sta je to???

Sta da radim!!!

NTLDR je skraceno za NT Loader i to je ono sto se ucitava pri startovanju sistema.
E sad,posto on fali,moze biti da je obrisan ili da je deo harda ostecen.
To je vec poznata situacija,i ima dosta resenja,ali probaj malo sa google,imas GOMILU resenja ,samo stavi upit "ntldr is missing error"
i prati upute. Ja ti ne mogu dati sigurno resenje (osim kompletnog formatiranja),jer ne znam konkretnu situaciju,a malo mi je nemoguce da hard ne moze da se formatira.. :D
Probaj npr ovo : http://support.microsoft.com/?kbid=318728
P O Z

Poslednja izmena:
da li je sistemska particija na tom novom disku oznachena kao aktivna?
proveri iz nekog programa za particionisanje koga startujesh sa boot-abilnog medija ( floppy, CD/DVD)..

pozdrav

Siguran sam da sam davno imao takav problem. Problem sam resio sa malim programom kome sam ime zaboravio.Nasao sam ga preko googla mislim da je nesto bilo kao fix NTLDR . Znam da se instalira na flopy. Butujes sistem sa disketom pokrenes taj program on odradi nesto svoje i restart kompa. Boot sa hdd-a i win je opet tu.Tako je barem meni bilo u mom slucaju.Vredi pokusati.
Pozdrav

Za ubuduce, iskopiraj fajlove:
boot.ini
ntldr.
ntdetect.com na disketu pa kad sistem nece da se podigne, vrati fajlove na hard i to resava stvar. Naravno, potrebna je boot disketa XP-a.

Za formatiranje naji neki 3rd party softwaer npr.paragon manager ili nesto slicno
nema sanse da ne uspe formatiranje,a sto se tice ntldr missing to je fajl kritican ze podizanje sitema koji se nalazi na boot particiji,nemozes tek tako tresnuti
OS sa drugog kompa iz milion razloga npr. konfiguracija particija u tvom slucaju je bila drugacija na tom drugom kompu ntldr je bio na boot particiji(npr c:\) a os na sistemskoj particiji (npr.D:\)i zato neradi...Boot particija je uvek ona koja je pre instalacije bila oznacena kao aktivna.Moze pomoci da ntldr posto je svuda isti samo vratis na root boot particije.

Ali ipak pre svega toga testiraj HDD sa nekim dijagnostickim programom koji ces da skines sa sajta proizvodjaca HDD-a....

Pa pod 1 proveri da li je on ispravan.

Recovery console
1) X: (umesto X staviti slovo vaseg CD/DVD uredjaja)
2) X:>cd I386
3) X:\I386>copy ntldr c:
4) X:\I386>copy ntdetect.com c:
5) X:\I386>exit

Ako ovo ne upali (a mora) javi...

@ Falcon and all other interested :)
kraca varijanta:
1. pokrenuti recovery konzolu (sa Win CDa)
2. zadati komandu "fixboot" (naravno bez znaka navoda)
3. reset...

100% provereno, odradjeno 3-4 puta nakon neobjasnjivog nastanka greske; znaci radim na kompu, ugasim ga, ujutru probam da upalim kad ono... Desilo vam se to nekad sigurno... Sitna forica koja vam stedi mnooogo vremena, zivaca i posla (a ne daj boze i podataka).

Prvi hard disk ti je verovatno neispravan.....

Pre par dana sam imao slican slucaj stigao mi je jedan racunar sa ovim problemom posto sam mu iskenirao hard antivirusom pronasao je virus parite.b na netu sam nasao vise slucajeva ljudi koji su imali isti problem nakon sto su se zarazili sa ovom napasti...

Nazad
Vrh Dno