Šta je novo?

HITNO!! Da li da menjam?

mackOpolo

Slavan
Učlanjen(a)
27.12.2005
Poena
320
Da li se isplati menjati AMD Athlon T-Bred 2400+ I Gigabyte 7vt600 za
Intel Celeron D 2.66 I ABIT IC7. Interesuje me konkretno performanse tj. njihov direktan duel. Koja je bolja kombinacija? Ostali hardver je ASUS 9550GE, Kingston 2x256 PC3200 ddr400 i maxtor 80GB.

Mogu ti reci samo sto se tice celerona.Dakle imam celeron d 2.66 koji stabilno radi na 3.6ghz(sa mojom mem. take ms).Inace probao sam da ga klokujem sa boljom memorijom kingmax 466 i palio se komp i na 4.0.ali to je bilo samo za slikanje.cak ni to nije hteo.inace sa tom memorijom je extra stabilno radio na 3.8ghz uz napon od 1.46.na 3.9 mi je se povremeno resetovao.nazalost ta memorija NIJE MOJA..

ja bih menjao ako nista, a nista, onda bar zbog ploce
a mislim i da je celeron+IC7(na kojoj ces sigurno moci dobro da ga overklokujes)brza kombinacija

neko ce reci da sam pristrasan, mozda i jesam, pa sta :p

Cinjenica da ni ja ne bih uzimao celerona
ali IC7+Cerelor+OC > Athlon+Gigabyte 7vt600

Ako ne treba da doplatis, tj. imas obe ploce na stolu, a od jedne se moras rastati zadrzi celerona. Radice to na 3200-3300MHz, a to taj Athlon XP 2400+ ne moze dostici. Abit IC7 je dobra ploca, ako nista drugo sve to u paketu vredi vise od tvoje dosadasnje kombinacije. Dakle menjaj!

Zamenio sam. Uzeo sam Celerona da malo experimentisem. Klokao sam ga do 3.5Ghz. Mada se greje. Koji kuler predlazete za njega posto se prodaje brdo kulera na trzistu i neznam sta da uzmem.Trebao bi mi i kuler za north bridge mozda!! Inace klokuje se do 3.2 bez dizanja napona.

Cudime da hoce da se klokuje toliko. Nije ni cudo koliko se greje. Ma Celeron je *****. Ali nema veze. Ne treba ti hladnjak za north bridge. Sa mo pazi da ne ode memorija, od tolikog klokovanja. Razmisli o ugradnji dodatnog kulera u kuciste.

mackOpolo je napisao(la):
Zamenio sam. Uzeo sam Celerona da malo experimentisem. Klokao sam ga do 3.5Ghz. Mada se greje. Koji kuler predlazete za njega posto se prodaje brdo kulera na trzistu i neznam sta da uzmem.Trebao bi mi i kuler za north bridge mozda!! Inace klokuje se do 3.2 bez dizanja napona.
Pogledaj po cenovnicima prodavaca, sigurno ima nesto dobrog odnosa cena-performanse. Obavezno da je bakar za takt 3500+. Na 3200 sigurno je brzi od one predhodne varijante, a na 3500... :)
Sad pravac po cooler i na 3.5Ghz ;) Mislim da je ovde na forumu Ivica imao celd na 3.4-3.5 Ghz i to je radilo u klasi bartona 3200+

profi je primerak CPU-a
ta varijanta je sigurno brza od prethodne

Poslednja izmena:
na mojoj IC7 je `ladan ko spricer
klasicno je hladjen stock kuler

Vrh Dno