Šta je novo?

HITNO! ATI Radeon 9600pro problem

ATI junior

Slavan
Učlanjen(a)
21.08.2005
Poena
301
Imam problem - nedavno mi je riknula GF5600xt koja je radila izvanredno i predlozeno mi je da kupim ATI 9600pro za 100e sto sam i uradio.
U nekim igrama (GTA3 npr) se kompjuter povremeno 'zapucava', a to se nije deshavalo sa GF5600, a kadgod odem na internet i provedem na njemu oko 5-6 min, kompjuter se prvo blokira, pa resetuje sam od sebe... kada posaljem onaj "error report", on mi kaze da je "ATI graphic driver" uzrokovao neku 'nepoznatu greshku" i da se comp zbog toga resetovao. Probao sam da zamenim najnovije ATI catalyst drajvere sa starijima, al problem ostaje.

Sta da radim? Nov sam sa ATIjem i molim vas da mi neko pomogne! HVALA!

Inace, imam Asus plocu i AMD barton2500+, 512mb, winXP sp2

Drivers conflict

ATI junior je napisao(la):
Imam problem - nedavno mi je riknula GF5600xt koja je radila izvanredno i predlozeno mi je da kupim ATI 9600pro za 100e sto sam i uradio.
U nekim igrama (GTA3 npr) se kompjuter povremeno 'zapucava', a to se nije deshavalo sa GF5600, a kadgod odem na internet i provedem na njemu oko 5-6 min, kompjuter se prvo blokira, pa resetuje sam od sebe... kada posaljem onaj "error report", on mi kaze da je "ATI graphic driver" uzrokovao neku 'nepoznatu greshku" i da se comp zbog toga resetovao. Probao sam da zamenim najnovije ATI catalyst drajvere sa starijima, al problem ostaje.

Sta da radim? Nov sam sa ATIjem i molim vas da mi neko pomogne! HVALA!

Inace, imam Asus plocu i AMD barton2500+, 512mb, winXP sp2

Da li si pre instalacije ATi Catalyst drivers deinstalirao NVIDIA display drivers? Ako nisi, konflikt moze biti uzrok tvojim problemima.

Pokusaj sa deinstalacijom, ako vec nisi, NVIDIA display drivers. Ukoliko nema pozitivnog rezultata, pokusaj sa "ciscenjem drivers" programom Driver Cleaner Professional Edition, koji mozes download-ovati sa URL-a http://www.drivercleaner.net/ . Nakon svih predlozenih mera, a bez pozitivnog rezultata, uradi clean instal Windows XP (SP1/SP2), prethodno formatiraj primarnu aktivnu particiju, odnosno C, gde ti je trenutno OS.
Naravno, u svakom slucaju, za ATi Radeon 9600Pro VPU instaliraj modded drivers, koje mozes download-ovati sa URL-a http://www.guru3d.com/, sekcija downloads. Modded drivers su DNA-ATi, NGO ATI Optimized Driver, zer0point Catalyst, Omega Catalyst.

Komentare mozes procitati na:

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=81121

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=80983

http://www.nbsgaming.com/ATIDrivers.html

Pozdrav

P.S. Poslao si Microsoft-u Error report? 😀

Poslednja izmena:
Hvala...

Hvala! Probacu, cim to sve poskidam s neta.. Javim sta sam uradio u svakom slucaju!

NVIDIA drajvere sam , naravno skinuo, i instaliran je novi winxp sp2...
Probacu sa Omega i DNA...

ATi Radeon 9600

Prevideh da imas ATi Radeon 9600Pro VPU i koja ti je konfiguracija.
Posto nemas Athlon64 baziranu konfiguraciju, da li si ukljucio (AGP) Fast Write (ON) u BIOS-u?
Po default-u navedeni VPU zahteva (AGP) Fast Write ON.

Konfigurisi (AGP) Fast Write ON, pre download-ovanja Catalyst modded drivers, te testiraj stabilnost sistema.

Pozdrav

Preporucena opcija za AGP fast write je OFF a ne ON.
Preporuka ON je samo na A64 sistemima

Prilozi

• fastwrite.webp
    fastwrite.webp
    20.4 KB · Pregleda: 82
Tarmi Ricmi je napisao(la):
Preporucena opcija za AGP fast write je OFF a ne ON.
Preporuka ON je samo na A64 sistemima

Na A64 je default za sve VPU. Ukoliko postoje problemi na drugim sistemima sa ATi Radeon 9600, preporuka je ON.

Dobitak sa OFF je u overclock rezimu, sto decko verovatno nece raditi.

Posto je iscrpeo sve regularne mere, ovo je jedino preostalo da se utvrdi da li je problem do VPU, pre eventualnog servisa u garantnom roku.

Diskusije nema.

Nepotrebno je da slikas i opterecujes server. Poznato mi je sta pise prilikom instalacije Omega drivers.

Poslednja izmena:
grocius je napisao(la):
Posto nemas Athlon64 baziranu konfiguraciju, da li si ukljucio (AGP) Fast Write (ON) u BIOS-u?
Po default-u navedeni VPU zahteva (AGP) Fast Write ON.

Da li je sada malo jasnije ??
Zasto ja u kombinaciji sa attachment-om potenciram AGP Fastwrite OFF.
U stvari :d :d verovatno je previd u pitanju :d :d :d

Konkretno sto se tice same teme,tu se slazem, moze Fast Write da bude
problem.Jos jedna korisna stvar moze da bude VPU recovery i cackanje
oko te opcije ali ona stupa na scenu kada se ova grafika koristi u 3D aplikacijama.Takodje u bios-u treba proveriti i setovati AGP voltazu na
1.5-1.6v kao i brzinu AGP-a na 66MHz

Da li je sada malo jasnije ??
Zasto ja u kombinaciji sa attachment-om potenciram AGP Fastwrite OFF.
U stvari :d :d verovatno je previd u pitanju :d :d :d

Konkretno sto se tice same teme,tu se slazem, moze Fast Write da bude
problem.Jos jedna korisna stvar moze da bude VPU recovery i cackanje
oko te opcije ali ona stupa na scenu kada se ova grafika koristi u 3D aplikacijama.Takodje u bios-u treba proveriti i setovati AGP voltazu na
1.5-1.6v kao i brzinu AGP-a na 66MHz

Neverovatno, pa ti si zaista neverovatan...

Talenat sta moze da ucini coveku, u 64-bitnoj ediciji...

Fast Write ON/OFF nije poenta ove diskusije...

Nemoj se truditi da mene diskreditujes, nije vredno toga, trosis mesta za post-ove. Ovo je forum na strucnoj osnovi, nije, ili jeste, namenjen za diksreditaciju i glupiranja.

Posto navodis "Konkretno sto se tice same teme,tu se slazem..." dosta govori o tvojim pobudama.

Diplomatija i lep razgovor mnogo stosta resavaju, Tarmi Ricmi...

Ako imas sta raspraviti sa mnom, pp ili kafa, caj, sok, zestoko pice negde u gradu, ako si slobodan, kada sam i ja slobodan, podrazumeva se...

Ali pre svega, slozili smo se u jednom, na strucnoj osnovi, napredujes, pozdravljam to...

P.S. Stepen verovatnosti da su U i frekvencija AGP nekorektni je jako niska, posto je i prethodni GPU koji je decko imao istog U profila, ako gadno ne gresim, a mislim da ne gresim, predlog je da ipak pokusa sa Fast Write. Opet, da je frekvencija AGP-a, nekorektna, jedino ako je on ili neko drugi cackao, ali ne vidim ni tu neku verovatnocu. No, videcemo vec.

Pitanje za ATI junior-a, kako je tacno "riknula" GF5600xt?

Mainboard, u pitanju je ASUS bazirana na VIA ili NF2 (Ultra) chipset-u?

Poslednja izmena:
Kada te neko ispravi mozes ili da prihvatis ili da se ljutis.
Ti se ocigledno ljutis.OK
Ja protiv tebe nemam bas nista licno ali da s vremena na
vreme lupis to stoji.Jos je bolje kada si samouveren i zelis da po svaku
cenu budes u pravu, pa onda malo i obrces reci ili vices "previd".
Jedan , dva puta previd ....OK.Ucestali previdi = neznanje.
Lepo ti argumentovano pokazem da nisi u pravu i dobijam odmah filozofiju.

Sto se tice teme konkretno da obrazlozim zasto moze da bude
u pitanju AGP frekfencija: nekim nVidia karticama ne smeta kada je
AGP frequency > 66MHz.Sama votaza AGP slot-a je kao problem
manje verovatna ali nije iskljucena.

I jos jedna stvar......ja napredujem i trudim se da svoje znanje konstantno
unapredjujem.Kada ne bi bio toliko prisutan u postovima sa neverovatnim
"prosipanjem pameti" a vise citao mozda bi i ti mogao da napredujes.
Ovako mislim da nema nade.
Sto se tice mene diskusija je gotova i nadam se da ce iz nje autor
makar nesto korisno izvuci i resiti problem.

Isključi VPU recovery u driveru za display...ume da zeza kod igara.

Reci mi da li taj tvoj ati ima pasivan ili aktivan hladnjak. Ako nema ventilator na sebi obavezno mu stavi. Viđao sam neke primerke sa pasivnim hlađenjem (čini mi se Gigabyte) koje jedino dobro rade kada kucaš u Wordu 🙂 čim poteraš nešto zahtevnije...

ATi Radeon 9600

Danas uzeh u Imtel-u Club3D ATi Radeon 9600 256MB/128b.

Testirao sam je sa Futuremark programima, pri razlicitim varijantama Fast Write ON/OFF.

Kod mene zbog problema sa modemom Fast Write stoji na OFF, VPU recovery enabled.

Ipak je proslo par sati ali za sada nema problema pri navedenoj konfiguraciji.

Tesko da je ATi Radeon 9600Pro sa pasivnim hladjenjem, ali ko zna.

Kada te neko ispravi mozes ili da prihvatis ili da se ljutis.
Ti se ocigledno ljutis.OK
Ja protiv tebe nemam bas nista licno ali da s vremena na
vreme lupis to stoji.Jos je bolje kada si samouveren i zelis da po svaku
cenu budes u pravu, pa onda malo i obrces reci ili vices "previd".
Jedan , dva puta previd ....OK.Ucestali previdi = neznanje.
Lepo ti argumentovano pokazem da nisi u pravu i dobijam odmah filozofiju.

Sto se tice teme konkretno da obrazlozim zasto moze da bude
u pitanju AGP frekfencija: nekim nVidia karticama ne smeta kada je
AGP frequency > 66MHz.Sama votaza AGP slot-a je kao problem
manje verovatna ali nije iskljucena.

I jos jedna stvar......ja napredujem i trudim se da svoje znanje konstantno
unapredjujem.Kada ne bi bio toliko prisutan u postovima sa neverovatnim
"prosipanjem pameti" a vise citao mozda bi i ti mogao da napredujes.
Ovako mislim da nema nade.
Sto se tice mene diskusija je gotova i nadam se da ce iz nje autor
makar nesto korisno izvuci i resiti problem.

Ispravka je jedno, dragi moj, svaki dan ispravljam ili me ispravljaju tamo gde ti neces krociti dok si ziv...

Dobro, dobro, prosipam pamet...

Ti je skupljaj, ako zelis, ako ne zelis, zaobidji...

Konstantno ucim, tako da mi znanja ne manjka, ono sto ne znam, otvoreno pitam.

http://www.benchmark.co.yu/forum i http://www.elitesecurity.org/ sam citao jakooo dugo, dosta dugo radim sa elektronikom, dosta ljudi iz branse poznajem, tako da bez obzira na tvoje kometare, odlucih cisto da ti napisem...

Nemoj vredjati i diskreditovati bez potrebe. Izvrces smisao mojih sentenci, izvlacis iz konteksta... Nije korektno, ali hej, ovo je stvaran svet, bez obzira sto smo izmedju dve tastature.

Napredujem u svojoj karijeri ne citanjem post-ova i thread-ova uopste vec konstantnim radom.

Pozdrav od mene, i nadam se da ces prestati bezuspesno da mi dokazes nedokazivo, jednostavno zaobidji me, ako ti je lakse, ako nije...

P.S. Molio bih te ubuduce, ako se i ti i ja slozimo da je problem do x parametra, ne predstavis taj x parametar sa y i kazes da sam ja pogresio rekavsi da je x a ne y...

@Tarmi Ricmi
e, ako si gledao "Tri muškarca i noga" pa scena kad onaj obara ruku sa klincem... 🙂

ne znam šta da ti kažem, nisam živ za tvoj slučaj :beat:

Pitanje za ATI junior-a, kako je tacno "riknula" GF5600xt?

Mainboard, u pitanju je ASUS bazirana na VIA ili NF2 (Ultra) chipset-u?

Dakle, ovako:

Imao sam MSI GF5600XT koja je radila savrsheno i kada sam hteo jedan dan da upalim comp, jednostavno uopste nije bilo slike na monitoru, a sistem se (to sam cuo po zvuku HDD-a) nije podigao vec je stao odma na pocetku. Karticu sam dao u servis i tamo mi je receno da je pregorela. I to je ro.... kupio sam ATIja, trenutno sam stavio Omega 2.6.53 drajvere i nisam nista dodatno podesavao, sem refreshmenta na 85 Hz. Omega mi je FASTWRITE opciju stavila na OFF. Ne znam da li cu sa time imati slabije performanse graficke??!?!
Testiram ove drajvere vec 2 dana , i izgleda da ce sve biti ok, tj comp mi se nije resetovao (za sad) dok sam bio na Net-u. Sve 3d igre rade

Inace, imam AMD Barton 2500+, ASUS KT7?? VIA plocu, 512mb....

A sto se tice slanja Error Reporta... 🙂 Slao sam da bih video koji je uzrok mog kvara i , gle chuda - upalilo! Inache, uopshte ne bih znao zasto se comp s vremena na vreme resetuje :-(

HVALA VAM SVIMA NA ODGOVORIMA!!!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno