Šta je novo?

HITNO! Asus A7V8X-MX

gsi16valve

Slavan
Učlanjen(a)
10.04.2006
Poena
304
Imam problem sa doticnom plocom jer ne zeli da postuje bilo sta pri paljenju. Duron 1200, 230 W MaxUs napajanje nista nabudzeno... Zavrti kulere, proc se greje, ali sve sto radi je neko krchanje na speakeru. To se i ranije desavalo, ali je uspevao da upali iz par pokusaja. Pomoc!
Hvala

Iz nekog mog iskustva najverovatnije je u pitanju napajanje koje se sprema da otkaze. Pokusaj prvo da promenis napajanje i da probas neko drugo. Ako budes jos pokusavao da startujes racunar sa napajanjem koje hoce da otkaze moze da se desi da spalis procesor i plocu (ako vec nisi).
Ako nije u pitanju napajanje, druga i jedina opcija je da je ploca u otkazu.

Toliko, i javi sta si uradio
Pozdrav

pogledaj kondenzatore na osnovnoj ploci ,one vece , oko procesora ,ako su naduveni treba da ih promenis ili odneses nekom da ih promeni .

Mentor je napisao(la):
Iz nekog mog iskustva najverovatnije je u pitanju napajanje koje se sprema da otkaze. Pokusaj prvo da promenis napajanje i da probas neko drugo. Ako budes jos pokusavao da startujes racunar sa napajanjem koje hoce da otkaze moze da se desi da spalis procesor i plocu (ako vec nisi).
Ako nije u pitanju napajanje, druga i jedina opcija je da je ploca u otkazu.

Toliko, i javi sta si uradio
Pozdrav

Na zalost, izgleda da si bio u pravu. Ova konfa je bratova, tako da sam kombinovao moje komponente da pokusam da pronadjem uljeza. I posle nekog vremena nije htela ni jedna ni druga plocha (Abit KT7E da se jave). Ja da skinem moj procesor (prethodno napajan bratovim napajanjem) i imam sta da vidim ispod ona nalepnica izgorela delimichno :wall:
Sad sam uzeo novo napajanje Frontier kao 400W pa cu da vidim kod njega kako je. Inace ovo Frontier napjanje mi deluje kao krs, jer pri opterecenju obara 5v i dizze 12V gore nego moje staro od 235W (iz Panda kucista-ASTI)

Poslednja izmena:
Update:
Probao sam novo napajanje na Asus plochu i opet zavrti kulere, ali posle par sekundi ispusti pisak duzine 1-2 sec. To se ne desava kad izvadim memoriju, ali ne mogu da proverim da li je ona u pitanju jer ja imam SDR, a brat DDR. Sta bi moglo da bude?

Ajde ljudi, dijagnoza: Plocha pishti sa memorijom u slotu, a bez memorije ne(a u svakom sluchaju ne radi). Riknula memorija?

Crkla ploca, jeste da ne mogu da bude 100% siguran, ali bi trebalo da je ploca. Meni je u slicnoj situaciji ostao citav procesor, a otisli su ploca i napajanje, cak je ATX konektor poceo da se topi tako da je zalepljen zauvek sa plocom. Sto se tice pistanja, i u mom slucaju je bilo isto, osim sto posle ko zna kog pokusaja ploca nije htela ni da bekne, tek onda sam video kakav je konektor.

nighthawk je napisao(la):
Crkla ploca, jeste da ne mogu da bude 100% siguran, ali bi trebalo da je ploca. Meni je u slicnoj situaciji ostao citav procesor, a otisli su ploca i napajanje, cak je ATX konektor poceo da se topi tako da je zalepljen zauvek sa plocom. Sto se tice pistanja, i u mom slucaju je bilo isto, osim sto posle ko zna kog pokusaja ploca nije htela ni da bekne, tek onda sam video kakav je konektor.

Verovatno da je problem i kod tebe bilo napajanje, koje je odnelo i plochu. Kod mene je riknulo: Asus plocha, napajanje i procesor(na Abitu plochi). Preziveli :
Abit KT7E -sa tim napajanjem-kvalitet, sta li je ;) i sve ostalo

Memorija probana i radi. Sve upucuje na plochu. Ipak, ima li jos neka sugestija ili pishi propalo?

Nazad
Vrh Dno