Šta je novo?

Hitno!!! (12/8cm fan-ovi)

Milos B

Cenjen
Učlanjen(a)
25.04.2009
Poena
154
Jer mozete da mi preporucite neke kulere od 12cm i 8cm i neku dobru termalnu pastu.

ja imam 12 i 8 cooler master sa led plavim svijetlom godinu i nesto..ne gase se a rade extra..i tihi su masu...preporuka!

Ne zam koliko bi dao za ventilatore (kuler je vent+hladnjak), ali imas solidne Xilence, a mozes da ih vezes na 7V i tada su stvarno tihi, a nisu skupi, a pasta recimo Artic Silver 5.
offtopic: da li si uspeo da nadjes Anteca?

ako mislis na napajanje imaju ga u G........ firmi,sutra cu da ga narucim.
koje marke je ta pasta jer TT?Ja sam izdvoji neke kulere posto meni treba 1 od 12cm
i 4 od 8cm a evo i kulera Noctua-nfp 121300 to je od 12cm a evo i od 8cm
Noctua-nfbo91600

AS5 je dosta skup, barem ono sto sam ja video. Imas OCZ Freeze za ~400din da kupis koja je ako ne bolja, ista kao i AS5 + nema "burn in" perioda kojeg imas kod AS5 paste.
Sto se tice kulera, sta tebi treba ? Nesto tiho, jeftino, high-performance ili LED..?

Pazari Noktue onda, na 1200RPM i 1800RPM 80mm.
Xilence je dosta dobar performer a nije ni bucan, sasvim je umeren. On je neka jeftinija varijanta (dosta jeftinija) mada nije kvaliteta Noktue ako ti je to uopste bitno.
Odluci se da li zelis jeftinije i bolje ne stetu kvaliteta i malo vise buke ili suprotno.

pa kazem ti pare nisu bitne i jos samo ako mozes da mi kazes jer mislis na
modele koje sam ja naveo ili bi mi ti preporucio neki drugi a i inace koja ja najbolja
firma za te ''mini'' kulere?

Ja cu ti preporuciti NF S12-800, znaci bukvalno se ne cuje, tako da nije potrebno stavljati LNA adapter (tada bi radila na 500rpm-a, ali to je dosta nizi airflow).
Dok se S12-1200 cuje.

Sto se tice ovog NFB 091600, on se cuje bez adaptera, dakle nije tih, 1600rpm za 9cm kuler je mnogo ;).
Dobijas LNA (smanjuje brzinu na 1200rpm) i ULNA (1000rpm) adapter.
Ja sam stavio ULNA jer mi je tisina prioritet.

I onda sam pazario Gainward GS 4870 512MB i ode tisina u q :d.

Pa dobro onda, stavis dva aviona DC10 pa nek ti one hlade kuciste :D.
Odnos airflow/buka je ono sto je bitno, a tu je Noctua nenadhebiva (od onog sto je na raspolaganju na nasem trzistu) ;).

Ja kada sam gledao, nalazio sam preko PC Berze, i to i po drugim gradovima, e a da li se tebi narucuje iz drugih mesta...
Obrati takodje paznju na ovo:
http://www.itsvet.com/brzapretraga
Ova 2 plava se razlikuju po broju konektora, pa zavisi sta si ti trazio u prodavnicama. Ne znam, mozda si trazio za bilo koji od ta 2.

Nazad
Vrh Dno