Šta je novo?

HITNA POMOC

Mene brin procesor...nekako cu i da prezivim maticnu plocu i da kupim drugu...Ali me prine ono nagorelo na procesoru,da li je to od topljenja pinova na maticnoj ploci ili je to ostetilo procesor.Ne znam nikoga ko ima ovaj soket da mogu da probam..

Racunar je radio normalno bootovao,instalirao drajvere,win10 itd itd ,sad da li bi cpu radio a pritom bio ostecen?Posto citam na netu da je bas tesko ubiti cpu

Nosi u servis da probaju, to crno to je garez i moze da se ocisti, to je izazvao kontakt izmedju pinova
ili pina i pogresnog kontakta na procesoru.
Moguce da mu nista ne fali, ali to neces znati sve dok se ne proveris na drugoj ploci.

Najverovatnije je procesor preziveo. Nosi to u servis i neka pogledaju.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jel znate neki strucan servis.A da mi jos vise ne ostete procesor dok skidaju garez i da imaju 1151 soket da testiraju cpu(moze i na pm)...Ja se ubih trazeci ali slaba vajda:(

Ja ne znam ljudi sta vi radite sa tim procesorima. Ovo je jedno 100. Nagoreli cpu ili iskrivljeni pinovi koje sam video u poslednjih par meseci. Imate lepo trouglic koji treba da gadja trouglic na procesoru i lepo ravni stavis cpu i zatvoris. U vecini slucajeva dolazi do problema kada se sa strane stavlja cpu, a ne ravno tj pravo u soket. Da ti je stigla ploca takva video bi iz aviona, jer jelte moras da vidis kako ide cpu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Temu sam prelistao nabrzaka.
Koliko vidim,stvarno su pinovi unisteni i ne verujem da su samo iskrivljeni.
Ovde sam ljudima pomagao oko pinova uz jedno pivce :D,ali u ovom slucaju nazalost,nema pomoci.
Da si znao,da nisi vadio proc.
Ako od garancije ne bude nista,a nece sigurno,vrati proc i ako daje sliku na tim slotovima,vozi,pa dokle izdrzi,trebalo bi tako da radi normalno.
Imam inace i ja od silnog svog krshware-a jednu plojku sa pokrivljenim pinovima koje ni ja nisam uspeo da ispravim.Sve radi,sem prva 2 slota za ram :)

Mene najvise brine cpu,samo da ga nisam unistio tj da nije nesto tj neki deo otisao na njemu.Prezivecu ja maticnu ``nekako``uzecu drugu samo da mi cpu radi kako treba...

Jel znate neki dooobar servis gde bih mogao da ga odnesem da testiraju,da znam da li ima svrhe da pucam pare na novu plocu,jer koga god zovem niko nema taj soket da bi testirao procesor.

Takodje cime mogu uspesno da skinem ovo nagorelo sa procesora,probao sam stapicem za usi i apotekarskim benzinom,probao lagano gumicom(bas lagano)..Ne nzma koliko su ove plocice na dnu cpu osetljive?Vidim na ino forumima savetuju isopropil(valjda se tako zove)...Da nece to da mi osteti procesor,korozija itd?

Nasao sam servis.Odnecu sutra do momaka u Duo C..
Da mi testiraju procesor.Samo se nadam da je procesor ispravan :(
Aj javljam ovde sutra dal sam se bar malo izvukao

Ako ocistis garez i ako se ne vidi nista na cpu a ne bude ok a ti njega na reklamaciju...
Je li to problem?

Pa to sam i mislio.Ako ne bude radio kako treba.Mada me garez i mentalno nervira:)Volim sve da je savrseno.

Мени не делује да је неки проблем са процесором, чини ми се да је преживео, требало би да се оживи сокет ... ако је и то потребно кад већ ради. Можда су неважни пинови па може и без њих.

Ma to mi je i bitno.Samo da mi jave da je procesor 100% ispravan,a za maticnu cu se nekako snaci.I ako sam dekintiran,pusticu cekove ili tako nesto *** nisam ocekivao da dva puta dam za maticnu,ali bolje nego procesor.

Pre nego sto sam ga izvadio iz maticne,najnormalnije je radio,instalirao sam sistem sa njim,drajvere progtama.Celo vece sam normalno koristio racunar,i tek ujutru ga izvadio iz maticne ploce.

Sve je bilo ok osim sto 3-4 slot za ram nisu radili,e sad da li je to do iskrivljenih pinova ili sam sprzio neki kontroler na procesoru (to je ono sto me brine najvise).

Danas ili sutra ce mi testirati cim im stigne u servis ploca sa tim soketom...Nisam ziv do tad:S:

AJMOOOO LEPA VEST :D...

Testirali su mi procesor momci iz Duo C...Prosao je sve testove bio pod opterecenjem 2h bez prekida ...To bi sad trebali da je ok ?

Ali je jedna plocica otpala sa podnozija procesora,sad koliko to moze lose da bude???

Ili se spzila ili su je momci tokom ciscenja procesora odlepili posto je vec bila spzena pa je otpala...***,samo koliko sad to moze da mu steti?

Pa moze da se desi da random zabode ili random neki bsod , ko zna zasta je zaduzen taj pin , mozda dobijes bdos za dva dana a mozda za mesec dana.

a da li moze da se desi da ne bude nista a da fali pin...Hvatam se za slamku spasa:d

http://prntscr.com/c91tbn

Prva slika de je jedan pin povijen ne prema napolju kao i na drugoj de su u pitanju vise komada.Treba ti igla i lupa,koliko dobro da vidis bez uvelicavanja nema dobrog ispravljanja
Levi linovi de su vise pokrivljeni tu je i garez,na slici se ne vidi bas dali su spaljeni neki,kad se isprave videce se da li fali da li ne
Memorije mogu da ne rade 3 i 4 slot zbog pinova ali moguce i zbog CPU-a
Ocisti (isperi alkoholom procesor i soket de ulazi,moguce je zbog varnicenja da se stvorio mastan sloj i ne moze ocitati 2 slota
Ovo pisem iz iskustva jer sam imao slican problem

AJMOOOO LEPA VEST :D...

Testirali su mi procesor momci iz Duo C...Prosao je sve testove bio pod opterecenjem 2h bez prekida ...To bi sad trebali da je ok ?

Ali je jedna plocica otpala sa podnozija procesora,sad koliko to moze lose da bude???

Ili se spzila ili su je momci tokom ciscenja procesora odlepili posto je vec bila spzena pa je otpala...***,samo koliko sad to moze da mu steti?

U tvom slucaju veoma mizerna promena napona. Nije mu nista.

a da li moze da se desi da ne bude nista a da fali pin...Hvatam se za slamku spasa:d

Drugar je na nekom starom AMD procesoru (mislim da je atlon x2 7750) polomio pin, nasao sam bio semu pinova za taj procesor i na srecu taj pin nije sluzio nicemu (bilo je jos takvih). Komp i dan danas radi normalno.

Pogledaj mozda negde na netu postoji sema i za tvoj procesor.

Nazad
Vrh Dno