Šta je novo?

Hitna pomoc oko particija...

magicius

Slavan
Učlanjen(a)
11.10.2007
Poena
320
imam Windows 7 i na njemu 3 particije.... jedna je 100 jedna 445 i jedna 50 GB,e sad bih hteo da skratim ovu od 445 za 50 GB i da dodam na ovu od 50... kako to da uradim?

kad odem na manage disk tamo je Extend opcija siva (nedostupna)... probao sam i sa paragon PM ali nesto nece 🙁

Win7 64 bit je u pitanju...

Evo ovako, upravo sam imao isti problem i resio ga pomocu potpuno besplatnog programcica EASEUS Partition Master koji savrseno radi i na Visti kao i na Windows 7. Jednostavno nije moguce odraditi neke stvari preko menadzera.

Poslednja izmena:
Nažalost za 64-bit Windows mu treba komercijalna verzija pošto ta besplatna radi samo sa 32-bit operativnim sistemima
🙁

If your computer is running 64 bit Windows systems, please check Professional or Server editions.

Poslednja izmena:
da poludis... raspada se sistem pa cu da odradim reinstall 🙁 zao mi je samo sto nemam najaktuelniju verziju... znaci taj partition master vrsi posao?

Nažalost za 64-bit Windows mu treba komercijalna verzija pošto ta besplatna radi samo sa 32-bit operativnim sistemima
🙁

Da, nisam video da je 64bit. To je programcic koji si mi upravo ti preporucio :wave: i prezadovoljan sam kako je odradio svoj posao.
Jos jednom hvala.

😡e ovo je da poludis.....:wall::crash::crash:

taj easeus mi je obrisao sve...

Kako da vratim podatke? sad pise da je particija "unformated" i da je prazna 🙁 i pise da je raw....

molim za hitnu pomoc

Pa ja sam tim disk doktorom 6000 puta radio i nisam unistio... A i ovim data recovery wizardom sam ljudima vracao brdo podataka (nekima cak i spasavao glave) tako da ono...
I znam da proizvodi isti taj Easus, koji je meni makar odlichan.

Poslednja izmena:
+ proizvodi ista firma koja mu je i unistila podatke 😉
http://www.easeus.com/product.htm#Title1
Pa neće biti da mu je EASEUS PM uništio podatke. Pre će biti da je on sam nešto pogrešno uradio ne poštujući propisanu proceduru. Pomenuti program sam koristio mnogo puta, za razne namene u servisu i sva iskustva sa njim su izuzetno pozitivna. Ali eto izgleda da ipak nije kompletno "i*d*i*o*t-proof", jer kako iz gornjeg primera vidimo "shit happens..."
Kao prvo ta besplatna verzija ne podržava 64-bit OS, ko zna šta se tu sve dešavalo...

😀

Poslednja izmena:
najbolje bi bilo da ja kazem sta se dogodilo 😀

pokrenem ja Easeus partition i stavim da se particija skrati za 50 GB pokrenem ja lepo to i izadje "not responding program" ili sta vec... i to je to program presta da radi i od tad je particija "unformated"...

elem sad trenutno Data Recovery Wizard vraca podatke... sto je dobra strana price 🙂

kad budem vratio podatke razmislicu o ponovnom kracenju particije....

jedino sto je ovaj proces malko sporiji... scanning oko 3 sata i recovering 3...

ali bice super ako se spasim... toliko dobre muzike i igara... zaplakao bih 😀

ovo *****-proof sta si time hteo da kazes? nije ti to na mestu

Poslednja izmena:
Vratiće ti sve, ukoliko nisi ništa snimao od trenutka kad si izgubio podatke. Jako efikasan program.
I proces traje u zavisnosti od količine podataka.

Trebalo bi da možeš i da napraviš particije bez problema, možda si negde slučajno pogrešno nešto ukucao, dešava se...

ma samo je skrsio file sys ... vraca sve ..
btw, ja u tu namenu koristim hiren's boot i partition magic .. jedino ako volis da radis u win okruzenju moguca su zabadanja .. meni nijedan soft sa hiren's-a nije stucnuo, zato se i pravi boot cd da bi se izbegao win .. 😉
poz i srecno

vratili su se fajlovi... medjutim dosta toga nece da otvara 🙁 (mp3,slike) a kad pokusam da instaliram neki program pise "this program is not supported by your OS blah blah.."

moze li neko malo da mi pomogne oko ovoga 🙁

koliko sam ja skapirao kad skeniram on mi izbaci oko 50 particija sa istog HDD-a

e svi ti sadrzen podatke iz nekog vremena pa ove koje sam ja povratio su delimicno citljivi...

jel moze neko malo da mi pojasni kako da odabereem pravi...

Nazad
Vrh Dno