Šta je novo?

Hitachi ili WD

xxxmarkoxxx

Cenjen
Učlanjen(a)
27.09.2009
Poena
159
Ovako ljudovi,

vrisno mi segate baracuda 500GB 32MB. Bad sectori i tako to. Iskreno cela ta serija je u problemu i svakom ko ima pomenuti savetujem da sto pre radi backup jer je sve pitanje vremena. Moja dva ortaka i ja svi smo preziveli identicne probleme, pa i sam prodavac, doduse nevoljno, je priznao da je ta cela serija ubrzo povucena iz prodaje.

Dakle, crko, pod garancijom i naravno nema novog za zamenu, pa mi nude sledece opcije.

hitachi-deskstar-500gb-7k-16mb-sata300-hds721050cla362
ili
western-digital-caviar-blue-500gb-7k-16mb-sata300-wd5000aaks

Perfomanse su identicne, pa me zanimaju vasa misljenje o istim.

Ili da uzmem opet neki seagate?

Hvala svima na odgovoru.

Isti djavo. Sve je to sad jako slicnog kvaliteta.
Ipak bih blagu prednost dao wd zbog duze tradicije i brenda

Uzmi samsung. Trenutno su na dobrom glasu i po performansama i po buci koju stvaraju. Imam dva samsunga (640T166 i 500F3) i prezadovoljan sam kako rade. Takodje imam Hitachi 750GB i on radi ok ali mi deluje da je sporiji u odzivu od ova dva.

Uzmi samsung. Trenutno su na dobrom glasu i po performansama i po buci koju stvaraju. Imam dva samsunga (640T166 i 500F3) i prezadovoljan sam kako rade. Takodje imam Hitachi 750GB i on radi ok ali mi deluje da je sporiji u odzivu od ova dva.

ma ja da uzimam novi verovatno bih uzeo nesto potpuno deseto i ne samo 500GB. Ali ova dva modela mi nude u radnji za zamenu, pa zato pitam.

Imao sam ranije WD i nisu se kvarili, ali opet, nacuo sam da su bucni.

A hitachi nikad nisam ni video....

Hitachi je ok. Imam prijatelja koji godinama samo njih kupuje. Trenutno ima 4 komada razlicitih velicina.

Mada verujem da ce ti i taj WD biti ok. Uvek moze da se potrefi da ti zapadne neki los primerak, ali to vazi za sve proizvodjace.

Uzmi onaj koji se tebi vise "svidja", tj. koji brand vise gotivis...
Savjete koje ovdje dobijas su subjektivni, jer je svako naklonjen nekom brandu (ja volim WD, ali ne tvrdim da je najbolji). Doduse, ljudi cesto iz iskustva predloze nesto, jer nisu imali srece sa jednim, ali im je drugi odlicno radio... Drugim rijecima - stvar je srece, uvijek mozes ubosti los primjerak, svakog proizvodjaca.

P.S. Bilo bi interesantno napraviti neku okvirnu statistiku, koliki procenat je pokvarenih diskova odredjenog proizvodjaca, ali to je gotovo nemoguce (jedino kad bi se dogovorili svi uvoznici za Srbiju :D :D :D :p).

Imao sam ranije WD i nisu se kvarili, ali opet, nacuo sam da su bucni.

Ja imam 3 WD-a (2 blue i 1 green, starije serije doduse), i po mojim kriterijumima nisu uopste bucni (pogotovo green, izuzetno tih)...

po meni nakon crkavanja 2 wd-a (drugi evo bas pre neki dan) a do sad ni 1 problem s 2 Hitacjija ja dajem veliku prednost hitaciju u izboru od ova 2.

Ja sam dugi niz godina koristio Hitachi diskove, i svi od reda rade u racunarima kod kolega a jedan je kod zene u racunaru sve bez ijednog jedinog problema.

Ne preporučujem, ne hvalim, samo prenosim iskustvo prijatelja koji je do pre 2 godine aktivno prodavao hardware i koji je na više stotina hd-ova imao najmanje reklamacija na Hitachi, period 2005 do 2008.

Pored te preporuke uzeh nedavno wd , što zbog brzine, što zbog tišine (ovo drugo me nije oduševilo, a referenca mi je stari wd pata 80gb koji je na leru bio totalni silent).

Kako je sad, mogli bi aktivni hardveraši- trgovci da nam kažu.

Poslednja izmena:
Crkla mi do sada tri WD-a....a sa Hitachi-jem se druzim vec dobre 3 godine bez ijednog problema.
Tako da moj glas ide za Hitachi.

Iz iskustva ti predlazem Hitachi, inace prodajem i WD samo zato sto ga odredjena grupa ljudi trazi. Ako i ti preferiras WD onda uzmi njega. Samo bezi od Maxtora, makar ti ga davali i za dz.

Koji god da uzmeš, nećeš pogrešiti. Oba su ok. E sad, kao što su ti kolege rekle, može da ti se desi da ti zapadne lošiji primerak, sve zavisi. Moj glas ide za Hitachi. Imao sam WD, poznajem puno njih koji imaju WD i ne žale se, ali ja bih lično išao na Hitachi samo zato što im je procenat kvara manji od WD-a.

Sto se tice Hitachi-ja, i ja sam se uzdao u tu njihovu pouzdanost. Medjutim, izgleda je meni zapao los primerak. Moj Hitachi od 1TB (HDT721010SLA360) bruji u periodicnim ponavljanjima, povremeno skljoca i to totalno random (nekad skljocne jednom u metar dana, a nekad 2-3 puta u toku dana). Ne mogu da ga reklamiram jer svi testovi i parametri su mu OK, a da ga prodam nekom, kapiram da bi mi ga u roku od odma' vratio. Kada sam ponovo uzimao HDD, opasno sam se nosio mislju da to opet bude Hitachi, ali u zadnjem trenutku sam se predomislio i uzeo Samsung F3 od 1TB.

Sto se tice Hitachi-ja, i ja sam se uzdao u tu njihovu pouzdanost. Medjutim, izgleda je meni zapao los primerak. Moj Hitachi od 1TB (HDT721010SLA360) bruji u periodicnim ponavljanjima, povremeno skljoca i to totalno random (nekad skljocne jednom u metar dana, a nekad 2-3 puta u toku dana). Ne mogu da ga reklamiram jer svi testovi i parametri su mu OK, a da ga prodam nekom, kapiram da bi mi ga u roku od odma' vratio. Kada sam ponovo uzimao HDD, opasno sam se nosio mislju da to opet bude Hitachi, ali u zadnjem trenutku sam se predomislio i uzeo Samsung F3 od 1TB.

Kod mene isti taj Hitachi radi perfektno. Imam i dva Seagate od 500GB i 1.5TB i mogu ti reci da su za dve klase ispod Hitachija. Cak sam morao i sistem da stavim na Hitachi jer me uzasavala buka iz Seagatea.
Za Samsung tvrde da je dobar ali se nisam susretao sa njegovim diskovima veceg kapaciteta od 500GB.

...ali ja bih lično išao na Hitachi samo zato što im je procenat kvara manji od WD-a.

Na osnovu cega si ovo zakljucio?

P.S. Pitanje nije ironicno, niti imam namjeru da favorizujem bilo kog proizvodjaca, vec me zaista interesuje!?

Vrh Dno