Mogao bi neko da ispise kratak prirucnik sa obajsnjenim pojmovima iz digitalne fotografije, pa da se to okaci kao lepoljiva tema, ovakva pitanja se redovno pojavljuju sa vremena na vreme. Isto tako je sve to su sva ta pitanja vec odgovorena, al' je sve to razbacano po raznim temama. To bi bilo ok, da neko "po naski" to napise, jer uglavnom je sve na engleskom, ili nekom drugom jeziku. Meni, a verujem i drugima nije frka to, medjutim draze mi je na srpskom da procitam, a verujem da bi isto tako bilo nekome ko tek pocinje da uci ili da se interesuje o toj temi.Bane® je napisao(la):E ******, ja namerno nisam hteo da ostavljam bilo koji link, nego sam se raspisao kao što bi ti uživo na banalnim primerima objasnio. I tako se ja raspisao i negde pri kraju "iskoči" i isključimi se računar... Sad nemam vremena da pišem opet...
Bane® je napisao(la):E ******, ja namerno nisam hteo da ostavljam bilo koji link, nego sam se raspisao kao što bi ti uživo na banalnim primerima objasnio. I tako se ja raspisao i negde pri kraju "iskoči" i isključimi se računar... Sad nemam vremena da pišem opet...
Pa nema, ali ako se histogram ne shvati do kraja, može samo da smeta to polovično znanje...Little m je napisao(la):stani, jel moguce da o "obicnom" ocenjivanju osvetljenosti fotke ima toliko da se pise? :type: ? mislim razumem koliko bi to koristilo ranije u analognoj foto. dok nisi imao displej, da vidish sta si uradio. ali ovako, ako je previshe svetlo tamno, imash prvo "previw", pa mode za gledanje fotki, pa ako je losa delete.. pa.. namerno hoces, pre svetlo/tamno .. zar treba aparat da ti kaze ono sto vec vidish?
+jel tako ili..?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari